reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża po 40

Majuska swietny pomysl z tym ubieraniem. Moj NIGDY dziecka nie ubral, nawet kurtki Mii nie ubieral.. Jak mu przygotuje ubranie to ubierze, ze to mu sie zdarzylo moze 4 razy w zyciu w sumie... przy obydwojgu. Jakbym nie przygotowala to by dzwonil, ze o nie wie gdzie sa ubrania i w co ma ubrac...

Zoyka dobrze, ze mame wygnalas do lekarza! Na szczescie moi rodzice chodza do lekarzy... tata z kazdym bolem a mama jako pielegniarka tez chodzi jak tylko ma problem, chwala im za to. Gorzej z Marsa ojcem bo on sie wszystkiego wstydzi.

A co do zmiany wygladu forum to mi wcale nie przeszkadza:)

Ostatnia edycja:
reklama
Hejeczka :)
Wandula jak zawsze sobie spi przed obiadem, chlop pojechal do pracy wiec siedze spokojnie z druga kawa i rozkoszuje sie sloncem, ktore laskawie nas dzisiaj odwiedzilo. Wczoraj bylo pochmurno a wieczorem lalo koszmarnie.
W Polsce bylo fajnie, nie moglam sie nacieszyc wszystkim i nawet nie wiem kiedy minely 3 tygodnie mojego pobytu, teraz jade w kwietniu tuz przed swietami ale to juz samochodem, bo koniecznie musze zabrac reszte gratow z Polski. Musze sie Wam pochwalic, ze calkiem sprawnie juz jezdze po niewlasciwej stronie drogi i nie szukam biegow na drzwiach :-D opanowalam samochod, ronda i parkowanie.
Mysmy doszli na tyle do siebie, ze klotnie w domu sie skonczyly i zyje nam sie fajnie. Na Roberta narzekac juz nie moge, bo ogarnal sie w sobie i nie ma pretensji do garbatego o proste dzieci. Tyle, z spotkala nas przykra niespodzianka i landlord podwyzszyl nam czynsz o 80% wiec to bylo nie do przyjecia. Dwa tygodnie probowalismy dojsc do porozumienia ale sie nie dalo z nim wiec po prostu wymowilismy umowe najmu i szukalismy innego domku.Teraz juz przez agencje zeby bylo wszystko formalnie i do konca poukladane. W sumie na tej zamianie wyszlismy rewelacyjnie bo nowy dom jest wiekszy, ma jeden pokoj wiecej, ogrod chyba 20 razy wiekszy a usytuowany jest w bardzo spokojnej dzielnicy. Na dodatek taniej niz w starym domu po podniesieniu czynszu wiec jestem bardzo zadowolona. Jedynym mankamentem jest dluga droga do centrum, ale spacerem pokonuje ja w 30 minut i Wandzia ma spacer przez to.
Wklejam Wam zdjecie z Polski z sierpnia i Wandule miesiac temu, bo oczywiscie nowe zdjecia musze sciagnac z aparatu :-D

Aniu bardzo się cieszę ze macie wszystko pookładane. Czuję,że ten dom będzie tym właściwym. Jest wynajęty przez Agencję i tak powinno być. Teraz jak coś się zwali to Agencja naprawi i nikt juz Was w środku nocy nie wywali.

Wandzia ślicznie urosła. Jest urocza, śliczna i radosna. I ślicznie jej w kiteczkach.

Mama kupila mi śniegowce w Lidl roz. 24 (te ciemne z fioletem i różem. ). Potem sprawdzę czy pasują na Julkę., Jula ma dł stopy 14,5 cm a śniegowce 24 czyli powinny byc dobre i mieć jeszcze zapas,ale jak włożyłam patyczek o dł 14,4 to jest na styk. Luzu zostaje może 0,5 cm.

Aaa, Mama wróciła od lekarza (idiota). Dał jej skierowanie do neurolga na tę sraczkę i kazał brać ranigast. Zero badań itd. Nakazałam jej zabrać kartę od niego. Kuźwa. Mógł jej dać na podstawowe badania ,chociaż na morfologię i kał. Przychodnia nie chciała jej oddać jej karty, dali tylko ksero. To chyba jest niezgodne ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Aniu Wanda powalająca, ten uśmiech hollywodzki na ostatnim zdjęciu mnie rozwalił:-D świetna jest, widać, że z "ekipy":-D O proszę ! Mars ię pozbierał, to super !! Szczęśliwego mieszkania w nowym domku!!

Zoyka, myśle, że Misia Ci pomoże, w tym co można co nie można, no ale faktycznie żeby podstawowych badań nie zlecić:no: Neurolog i sraczka ?:confused2:

Zoyka szok! Na sraczke neurolog? powinna dostac skierowanie na kolono i gastro przeciez! Jakis głab a mama nieprzytomna bo powinna wiedziec czego wymagac..

Anius Wanda sliczna!! Mowilam od poczatku, ze dom musicie brac przez agencje!

Wpadam na moment, między kawą a obiadem, wieczorem zajrzę tak konkretniej.
Anka !!!! Fajnie że jesteś, a córeczkę masz przepiękną!
Majuska - pomysł na konkurs super , a w ogóle to Adam mnie zaczął nudzić pytaniami kiedy następny zlot :szok:

nie pamiętam co jeszcze miałam napisać mądrego, Zoyka - trzymam kciuki za mamę.
Do zobaczenia wieczorem.

Bosh, nie dość, że wygląd forum się zmienił, to w robocie uszczęśliwili mnie dziś instalacją Office 2010 (wiem, wiem, jestem opóźniona, ale nie lubię takich zmian - i jak się okazało słusznie - pół dnia wgrywały się jakieś aktualizacje, który sprawiały, że mój komp pracował wolniej niż ja jak mi się nie chce... :no:).
W związku z tym idę trochę ponadrabiać, zajrzę wieczorem i się ustosunkuję do tego co się działo :-D

Tak tylko na szybko - anka - Biedronka prześliczna :tak:

Wybrałam się z mamą i Julką do nowo otwartej Biedronki na moim osiedlu. Umieram. Pelno Babonów walczących o pomidory po 2 zł . Po winogronach po 2,99 śladu nie było. Chciałam grill elektryczny ( bo zawsze mi się go chciało ) i tez juz nie było. Komicznie wyglądałyśmy. Deszcz padał a Julka się uparła ze z będzie w wózku pod moja żółtą parasolką. Ona w wózku w jednej rączce trzymała żółtego balona z logo Biedronki a druga wielki żółty parasol. Z włosów mi kapało od deszczu ale dziecko szczęśliwe.

reklama
Anka Wanda mocno podrosła albo tak na zdjęciach wygląda i ta kitka z włosów boska:-)Zoyka u nas w biedroneczce tez połowy nie ma trzeba by jechać trochę dalej ale mi sie nie kala ani o lidla ani do większej biedrony jak policzę bilety czy paliwo to czasem na allu wychodzi ,że mam za to samo ,a wybór większy.Ja już nie pamiętam kiedy byłam w :mieście" chyba we wrześniu po odbiór dowodu bo mi termin 10 letni minął i musiałam nowy wyrobić.Zoyka zdrówka dla mamy:tak:.O fajne to ubieranie jednak z jednej kupy by było nawet przy wydłużonym czasie:-)Wyobrazam sobie Amelke np w za dużych gatkach ona np z Nexta nosi rozmiar 9-12 miesięcy bo już 12-18 ciutkę obwisa.

Do góry