reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża po 40

No Anka :-)co u Ciebie ??? Pokaz Wandusię i jak będziesz dobrowolnie szła na wygnanie uprzedź.Minął kolejny deszczowy dzień i zapewne za chwile pójdę spać jakoś tak szybko zasypiam poczytam ciut coś zobaczę w TV i tyle .Mimo okularów oczy od czytania mi się szybko męczą.No to u nas i ciąganie za rekę i tulenie lalek i stanie na głowie i tańce i gadulstwo przeważnie "cio to?"lub okrzyki jak wie cio to np auto ,na krzyżu lalka ,lalka to tez manekin w sklepie ,a auto to wszystko co ma kółka są i nowe słowa np cieść ,ciapka,ocie(to jak chce się przeżegnać )W sumie to gada i gada ale ja jakoś mało rozumiem

reklama
Azula co to lalka na krzyzu? ;) Duzo Amelka mowi, super! :-)

Ja mam wrazenie, ze Mia to maly diabel odkad z PL wrocila. A od jakiegos czasu ma tak, ze podchodzi do czlowieka i chlast go w twarz... rece opadaja.

Zoyka no dokładnie tak samo! Prześlę Ci Staska opinię SI, tam są zalecenia co robić. Wyslij adres mailowy na PW. Ja rozwiesiłam w pokoju lampki choinkowe i sobie co wieczór patrzymy na nie, przy zgaszonym swietle i powiem Ci, ze juz tak od kilku dni nie robi. To chodzi o to, ze ma za mało bodźców wzrokowych i sobie sam dostarcza, wlasnie tym kręceniem np.

Andzike
toś Ty dziękuj Bogu, mój by do 23 szalał :) No chyba, ze radosnie obudzi się o 2 w nocy :tak:

co to właściwie znaczy,ze dziecko jest niedostymulowane ? Nudny tryb życia prowadzi ,czy co ? Że cały czas gapi się na Mamę i BAbcie ?

Heloł !

Ale fajnie że tak tu gwarno:-D

AnkaD..nic nie powiem:-p..karniaki dla Ciebie:

1233923579.jpg:-D Wandę dawaj!!!!:-D

Nie widziałam praktycznie dziś solenizantki na oczy, najpierw byla w żłobie, jak wróciła to ja wyszłam do gabinetu, a potem miałam psa do strzyżenia , tatuś ja dziś wykąpał i uśpił, ponoc była bardzo grzeczna. A na GZ wkleję Wam fotke ze starszym bratem, bo tu chyba starszy brat nie chciałby wystąpić;-)

Andzike pudrowy róż to na wierzchu tylko, pod spodem był czysty żywy fiolecik:-D

i coś jeszcze chciałam napisać...ale mój mózg juz nie pracuje o tej godzinie jak należy...

Załączniki

• 1233923579.jpg
    1233923579.jpg
    39,2 KB · Wyświetleń: 31
co to właściwie znaczy,ze dziecko jest niedostymulowane ? Nudny tryb życia prowadzi ,czy co ? Że cały czas gapi się na Mamę i BAbcie ?

Nie, chyba nie :) To wszystko jest na poziomie zmysłów. Tak samo jak z czuciem powierzchniowym. Dla Staśka lekki dotyk innego dziecka, jest mega nieprzyjemny i dotkliwy. Mózg przetwarza za słabo bodźce wzrokowe i stąd potrzeby na więcej wrażeń w zakresie zmysłu wzroku. Tak to sobie tłumaczę.
PS. Wysyłam Ci juz diagnozę, tylko coś nie chce przejść. Spróbuję jeszcze z innej poczty.

Majuska - zastanawiałam się nad niebieskimi dla Kuby, Magda ma być jutro w Decathlonie, to mogłaby od razu kupić dla brata.
Powiadasz, że dobrą opinię o nich słyszałaś...

reklama
Niebieskie dla Kuby super będą, a dla Paćki to co? znowu róż??:sorry:..no choćby człowiek chciał co innego to musi róż:-D turkus z seledynem trochę za bardzo oczojebny:-)

Do góry