reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

szczerze powiedziawszy gdyby nie m. to zapewne bym przegrzała Kubulę :-D chociaż z drugiej strony pamiętając jak mnie moja matka ubierała to jednak hibernacja :-D
dziś: bodziak z krótkim rękawem, koszulka z długim - z grubszej bawełny, kurteczka: bawełna + podszewka z dzianiny bawełnianej. czapka w kieszeni, szalika pozbył się w domu :-D oczywiście spodnie - zwykłe bez żadnego ocieplenia. Mamy zestaw polarów, bluz cieniutkich i grubiutkich :-D Do żłoba wkładam mu cieplejsza kurteczkę:
KURTKA Z KAPTUREM - Płaszcze - Chłopiec (2 - 14 lat) - Dzieci | ZARA Polska
idealna na taką pogodę i chłodne ranki.
jak się zrobi chłodniej to mamy taką:
KURTKA BASIC NA SUWAK - Płaszcze - Chłopiec (2 - 14 lat) - Dzieci | ZARA Polska
nie mam koncepcji jak przekonać swego syna do szalika :baffled: kupiłam mu dwa fajne kominy, szalik, ma cały zestaw chustek i nie ma takiej możliwości żeby mu to założyć... podobnie z czapkami. na klej mam mu zamontować ?

reklama
Heloł wieczornie:-)
Impreza, impreza i po imprezie, gdzie te czasy, kiedy nawet do głowy by na mnie przyszło robić urodziny w niedziele, bo wiadomo, że w poniedziałek nikt by do pracy nie dotarł:-D
majuska - żaba boska :-) ale bardziej zachwyca mnie kurteczka Paćki, sama chętnie bym sobie taką kupiła:-)
azula, misia - ja jestem krótkowidz + mam mały astygmatyzm, który wyparłam :-D po domu często chodzę w okularach, szczególnie w weekendy, ale jak mi się coś stanie z soczewkami i nie mam zapasu, a muszę wyjść do świata zewnętrznęgo to jest masakra :-D
misia - w "darach" znalazłam taką fajną polarową chustkę, taki trójkąt zapinany na karku na rzep :tak: może coś takiego Kubula by zaakceptował?
Zoyka miałam już wcześniej napisać :-D Julka jest za ładna do tych koszmarnych sukienusiek ze zdjęć:-D nikt nie zwróci uwagę na towar czyli sukienki skoro taka śliczna modelka będzie je reklamować :-) z niecierpliwością czekam na sesję w jakichś bardziej życiowych ciuszkach:tak:
Kacper coraz częsciej chodzi sam, ale dziś przecenił swoje siły, zabrakło mu 5cm, żeby się złapać stolika, stracił równowagę i pacnął na podłogę :baffled: rozpacz była taka, że chyba cały blok słyszał:sorry2:

Andzike- Julka została modelka firmy Krasnal a oni niestety maja takie właśnie ubranka, elegancja i do chrztu. Innych ofert modelingu nie dostała jeszcze :-D

Andzike - Kuba zaczął chodzić tak z 2 może 3 tyg. temu. Teraz zasuwa sam aż sie za nim kurzy. Już nawet na dworze za piłką sam maszeruje - tak, że to u Was też tylko bardzo krótki etap przejściowy.

Andzike mamy: szalik, komin, chustki i zwykłe i na napy, na rzepy ... i NIC z tego :baffled: Jak mi się uda to może dam radę wrzucić fotki ze zdejmowania komina :-D

Gratki dla chodziarzy!!!

Nie wiem czy wiecie, ale Pani Żaba została ostatnio zszyta przez Kasię ( z tyłu była rozpruta powiększająca się dziura ) bo juz wstydziła się z nią jeździć z Patrycją do żłoba, a i stary napomknął, że kiedyś w sklepie spotkał znajomą i tak się dziwnie przyglądała rozprutej Pani Żabie:-D:-D

Nie oglądałm dziś Przepisu, świadomie, zaczął mnie nudzić, nie uważacie, że juz tak na siłę to ciągną, te idiotyczne problemy Anki i Jerzego i fochy ich bachorów:sorry2:...oglądaliśmy ze starym Must be the music i powalił mnie zespół Roots Rockets, będe im kibicować:-)

Majuska - mój stary trafił na Mistrzostwa Europy w/na żużlu i niestety ani Must by... ani "Przepisu.." nie widziałam.

A co do chodziarza to mnie zaskakuje - z dnia na dzień skubaniec mały jest coraz sprawniejszy. Podnoszenie zabawek ze stania (schylaniem się) opanował w 2 dni, obracanie się, zamiast zawracania, tak samo - dłłłuuuugo trwało zanim się zebrał, ale teraz "idzie jak burza". W piątek wieczorem grał z kolegą w piłkę - dosłownie. Kacper jest 2 tyg. starszy, ale zaczął chodzić sporo wcześniej i tak razem maszerowali do piłki, jak Kacper pierwszy doszedł, to ją kopał, a jak Kuba to podnosił ja do góry i rzucał przed siebie. Potem był problem, żeby wrócić do domu. Ładnie było i ciepło, więc poszaleliśmy chyba do 8-mej, albo i dłużej.

ANdzike zobaczysz jak Kacper niedlugo bedzie biegal :-)

Majuska no przeciagaj troche ale Zabcie niezmiennie boskie wiec ogladam co niedziele i nie moge sie doczekac:-) wczoraj tez sie usmialam kilka razy:-)
Zreszta nie ma co robic w niedzielne wieczory wiec sie oglada.

Katrina o co chodzi? co ma brak meza do Przepisow i innych takich?

Zoyka wysylaj Julke do innych normalnych sesji. Chocby Flawless i rozne takie czesto potrzebuja dzieciakow, Julka bylaby idealna i jestem pewna, ze jakies ubranka by wpadly :-)

reklama
Ollena, Katrina miała na myśli zapewne to, że mąż opanował telewizor oglądając jakiś Żużel, w związku z tym, ona nie mogła swoich progamów pooglądać;-) A ja juz nawet żabciami sie znudziłam, zwłaszcza, że Żabcię męska obrzydził mi fakt, iż w realu kręci on z niejaką W. Rosati, do której nie pałam jakąś wielką sympatią;-)
Zoyka a Tobie jak idzie Grey ???:-D

Miłego dzionka!!
U na ssłonecznie, ale rano trawka wokół domu była lekko oszroniona:sorry2:

Do góry