reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

reklama
Azula - okulary ? i jak ? ja niestety tez sie z okularami przeprosić muszę - mam wadę wrodzoną z astygmatyzmem ale jakoś unikałam skutecznie okularów. A teraz chyba trzeci miesiąc próbuję dojść do lekarza po receptę na szkła.
Idę prasować, urocze sobotnie zajęcie.
Ollena zazdroszczę pogody :-)

misia teraz u nas zaczyna sie taka pogoda kiedy to Wy nam zazdroscicie.. MY lata Wam a Wy nam zimy. Kiedy u Was jest -20 u nas jest -5 :-)
Tylko do PL dzieciom biore welniane czapy..

Misia okulary -świetnie:tak::-Dna razie chciałam tylko do czytania.Jako tako widzę nie obijam się o ściany więc sobie darowałam takie do noszenia.Według mnie używając protez oko przestaje intensywnie pracować .No cóż jednak już nie dało rady :no:.A by przeczytać jakiś drobny druk np na opakowaniu musiałam czytać przez lupę ,a czytanie dla przyjemności skończyło się ponad rok temu.Potem pewnie operacja na zaćmę mnie czeka.Ty tez idź bo astygmatyzm to wada wrodzona i teraz tylko będzie gorzej bo zmiany w oku tak jak w całym ciele niestety postępują ale na gorsze:-(U nas rano był szron na dachach

Hełoł :-)
To mnie Azula pocieszyłaś :-D Powinnam chodzić w okularach od 5-6 roku życia ale jakoś dawałam radę. No ale chyba czas zacząć nosić okulary. Będzie mi się wygodniej czytało :-D Ale dobre że Ci dobrze służą.
Moja matka ma i zaćmę i jaskrę :baffled: zastanawiam się co mi "sprzedała" w genach.
Na śniadanie dopuściłam się grzesznego obżarstwa :-D Jajecznica na kurkach - może to nie jest dobra koncepcja dla mego żołądka ale musiałam zrobić sobie odpust od owsianek i kleików :-D
Miłego dnia Kobietki :-D

Zapraszam na późną kawę:-)
Dziś zaprosiliśmy przyjaciół na moje spóźnione urodziny - nie ma to jak zrobić spotkanie miesiąc po okazji :-D zaraz lecę na zakupy, a potem znikam w kuchni.
Kacprowi idą trójki:baffled: byliśmy w środę na MMR (masakra, dopiero dziś odzyskałam "swoje" dziecko - ostatnie kilka dni to było marudzenie, przytulanie itp). Lekarz go obejrzała i zawyrokowała, że zamiast czwórek pod skóra widać kły:sorry2: Biedniutki jest strasznie, nie dość, że zęby mu dokuczają, że szczepionka, to jeszcze wczoraj wieczorem zaczął pokasływać:baffled: Jak nie urok to sraczka ....
Miłego dnia :-)

misia masz problemy z zoladkiem?
Ja jak teraz najem sie duzo to wieczorem mam bole wszalkiego rodzaju ale na szczescie sraczki JESZCZE brak, ale sadze ze przy tej ilosci slodyczy to kwestia czasu..

Andzike zdrowka dla Kacpra! U nas wszystkie trojki juz na wierzchu wiec narazie bedzie z zebami spokoj...ciekawe co innego sie napatoczy...tfu tfu!
Mnie gardlo boli za to!

No okres przeziębień niestety:-(Ja i Amelka ze śpikami ,kaszlu brak .Nie wiem ja tych trójek nie widzę ale Amisia ciągle gmera w gębie.Wczoraj znów w nocy (no 23 na szczęście jeszcze nie spałam)Darła się dopiero mocne przytulanie i husianie na rękach uspokoiło ją.To moje trzecie dziecko ale w tym wieku co Amelinka chłopaki przesypiali :tak:Nie wiem dlaczego co najmniej jedna pobudkę musi mi zrobić:angry: .Misia jaskra i zaćma to częste przypadłości związane z wiekiem.Np zaćma która już jest u mnie co prawda maleńka jest dość częsta u ludzi po 60-tce,a grzyby choć smaczne bywaja ciężkostrawne niestety:-(

uu Andzike to współczuję. Przy zębach u nas się sprawdzał czopek z ibuprofenem i camilla. Kaszel może być wynikiem nadmiernego ślinotoku. Ucałuj Kacpra.
Ollena wg internisty - ale od razu mówię że nie robiłam żadnych badań - to trzustka. A dokładnie jej zapalenie :baffled: staram się trzymać dietę więc jakoś daję radę. Kocham czerowne wino i śmierdzące sery :-D i czekoladę ale moje trzewia jakoś nie koniecznie :-D Muszę iść na USG jamy i tyle. Ale jakoś czasu nie mam.

reklama
Hej!

Ollena , nie dowierzam, ale macie upały, nie narzekać mnie tu na Irlandię bo ubiję!!!!:-D u nas dziś 5 stopni było jak szykowaliśmy się rano na spacerek:sorry2:

Dołączam do grupy "niepełnosprawnych oczu " :-D mam -5,5, tatuś mi sprzedał chyba, bo on dobił do -11dioptrii, nosze soczewki, w goglach czuje sie okropnie, bok obrazu mi znika, mam nawet zawroty głowy czasem , poza tym paruja, spadają, odkształcają się..nie nawidze okularów....

i u nas wiecznie gil z nosa, chyba sie skończy w marcu...i pokasływanie też wciąż jest, raz słabsze raz mocniejsze, no ale jak do żloba wejdziesz to juz w szatni słychać "echo" jak co chwila któres smarknie lub kaszlnie, to co się dziwić:sorry2:

A oto mały albumik z naszej dzisiejszej wyprawy na kasztany, będziecie mieć przy okazji możliwość poznania naocznie sławnej Żaby:-D

https://plus.google.com/photos/1128...s/5929001679977182593?authkey=CL2w_t7svbvfsQE

mój stary dzis w ramach obiadu wymyślił grilowanie:-D

Do góry