reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Cześć,

Nareszcie weekend!

Malfi Jasiek rosnie na przystojniaka. To juz nie ten sam maluszek. Śliczne ma oczy. Mleko modyfikowane piła Julka od początku bo miałam tylko pokarmu na 6 tygodni a i tak od urodzenia dokarmiałam bo miałam pokarmu za mało. Próbowałam przereklamowany Bebilon i były sraczki. Gdy wprowadziłam NAN zaczęło się dobrze dziać. Najpierw NAN 1 ,potem NAN2. Gdy Julia skończyła rok przerzuciłam się na Bebiko bo NAN już nie chciała ( było w smaku okropne dla mnie). Bebiko 3 ma posmak waniliowy i jest pyszne. Julka aż się trzęsie żeby dostać swoją butlę.

Tak na marginesie. Bebiko jest w promo w Intermarche po 10,99 gdyby któraś miała ich niedaleko. Właśnie zakupiłam.

Dziewczyny, dzisiaj kupiłam nareszcie krzesła do naszego stołu. Będą za tydzień. Juz nie mogę się doczekać żeby wywalić te obrzydliwe fotele niby ratanowe.

Jej współczuję nocnych pobudek. Azula czemu Amelia robi pobudki ? Julia już nie pamiętam kiedy się obudziła. Moze przez ostatni rok, raz czy dwa . Spi ciurkeim od prawie 3-4 miesiąca życia. Nie ma u nas żadnego pojenia w nocy.

reklama
Malfi sliczny Jasio! Ja na Bebilonie jechalam przy dwojce mojej :-) Nie probowalam niczego innego.
No i jesli budzi sie co 2h to na pewno mu nie starcza. Ja zaczynalam od marchewki, ziemniaczka z maselkiem, pozniej jablko i dalej jak leci.

Mia budzi sie w nocy jak jej cos dolega. Wczoraj juz ok 22 zaczela jazdy i co chwile pobudki z placzem, wiec dalam Panadol i spala do rana.
Aha, zapomnialam sie pochwalic (ekhm!), ze Mia od ok 22 juz spi z matka do rana.. Jakas stala pore ma do placzu i ja juz zasypiam a ona pobudka i juz nie ma opcji odlozenia.

Ciachnelam corce grezywke bo miala do nosa i patrzyla juz z gory.. spinki sciagala albo spadaly i zeby nie gonic jej ciagle po domu i zeby nie oslepla musialam... Jak zobaczylam efekt to sie momentalnie spocilam i krew mi odplynela z ciala...

Ale mam piekny dolny suwaczek... dlugo czekalam na ten widok i zal mi d.. sciska ale musze go zmienic:(

Ostatnia edycja:
Zoyka i ja się pytam czemu Amelka robi pobudki:crazy:?????Nie wiem może ma złe sny bo z głodu już chyba nie bo cmoknie ze trzy razy i śpi dalej .Czasem zapłacze ja się zrywam by do niej iśc ,a ona śpi dalej ,ale ja czasem zasnąć po takiej pobudce nie mogę.Ma być zimno ale słonecznie.Ciekawe czy w październiku jeszcze będzie można chodzić w krótkim rękawku?

Ja jestem zamarznięta, właśnie odpaliliśmy ogrzewanie, dziś jest dosłownie lodownia na polu ( wczoraj mieliśmy w sypialni jak sie kładłam spać 17 stopni)..ale jak tu we wrześniu zimową kurtkę wyjąć:no: Przez tą szarugę i niedoświetlenie nic mi się nie chce , snuję się bez celu po chałupie:no: Wczoraj wszyscy mieliśmy wszystkiego dość, a zwłaszcza Patrycji, która była meganieznośna, dzis już lepiej się zachowywała, ale ogolnie to ja nadal jestem przez ta pogode jakaś taka do niczego:no:

Flo zdrowiej!!!!!

Zoyka, Julka cudna oczywiście, ale sie jej kariera rozwija :)))

Malfi, Jasiek fajowy łobuziak, nie dziwię sie, że przy trójce nie wyrabiasz na zakrętach:-) Ja zaczełam od mleka Hipp, potem zmianiłam na Bebiko, diete rozszerzałam w 6 miesiącu, najpierw słoik z jabłkiem, potem z marchewka, potem ziemniak z marchewka i pomalutku coraz to nowy składnik wprowadzałam, gluten też - dodawałam łyżeczkę manny błyskawicznej do zupki ze słoiczka.Trzymajcie się !

Ollena tzn. o co chodzi z tym suwaczkiem ??

Majuska jakos nie miesci mi sie w glowie, ze u Was tak zimno... lubie Irl w zimie.
A z suwaczkiem chodzi o to, ze przelozylam bilet na 11 grudnia wiec suwaczek mi sie wydluzyl..

Witajcie.
Wiem ,że godzina boska , ale w dzień nawet nie mam kiedy coś skrobnąć.
Flo tule..
Hidi witaj,

Ja wiecznie w w biegu, dziś też do załatwienia i zrobienia ogrom, R.wiecznie w robocie ,młode zdrowe ,mnie boli kolano[ale to z racji wieku ,:-D].
kończę kawę ,idę wyjąć pranie.
Miłej soboty ,niedzieli
,

Kilka fotek Zobacz załącznik 584968Zobacz załącznik 584969Zobacz załącznik 584970Zobacz załącznik 584971 100_1753.jpg100_1754.jpg

Załączniki

• 100_1753.jpg
    100_1753.jpg
    27,3 KB · Wyświetleń: 64
  • 100_1754.jpg
    100_1754.jpg
    19,3 KB · Wyświetleń: 64
hełoł :-)
co tu taka cisza ??
Azula tak zimno u was ? Kubulę nieco lżej ubieram jednak.
Miałaod dziś być słoneczne pogoda i co ? jakoś mało słońca było :-(
Nastawiłam dziś nalewkę z pigwy, zlałam śliwowice. Mam jeszcze ochotę na naleweczkę żurawinowo-malinową.
Miłej soboty.

reklama
Misia u nas 13 stopni jak wyjrzało słoneczko to było fajnie,gorzej jak zaszło za chmury.Nalewek już nie robię bo ja prawie nic nie wypiłam.Z ledwością ocaliłam 3 litry wina z zeszłego roku.Dla M nie ma rzeczy "świętych " ma dwa balony wina po 30l każdy ja chcę jedynie 5 ,a i to potrafi potajemnie wypić:wściekła/y::angry:.Za to chcę zrobić masło orzechowe bo mamy orzecha i zawsze tych orzechów jest trochę ,a nie zużywamy ich.Szkoda ,że Amelia na razie nie będzie mogła jeść.A i mam już okulary:-)do czytania .

Do góry