reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Flo, mnie korcily jakies 2 lata, w koncu zapodalam. Kurcze, nie zaluje bo zwrocily sie i jeszcze zostalo. Tyle, ze nie do wszystkiego pasuja, ale w moim stylu akurat graja. Vagabondy do spodni, smexy do sukienek, spodnic...
Karol dzis postanowil nie spac. Zaraz go udusze. Przy czym na wszystko mi odpowiada "okej" i dalej rozrabia.

reklama
Ollena nie wiem czy przeczytałas o czym napisałam o tym ,ze artykuł był o Francji i Hiszpani w PL też ładnie dzieci sie ubierało ale nie jak teraz na co dzień ale od "święta" ja mam kilka fotek gdzie byłam ślicznie ubrana płaszczyk taki jak i teraz dziewczynki ubieraja ,sukienki w groszki,dzianinowa tunika ,ażurowa z kwiatem czapeczka w sumie bardzo podobnie jak teraz .No pewnie na tzw zachodzie tak dzieciaki ubierano na co dzien u nas od wielkiego dzwona.

To zalezy o jakim wieku dzieci mowisz, bo ja od malego mialam mnostwo ubran dziadkowie byli w USA wiec ubierane bylysmy inaczej co nie zmienia faktu, ze dzieci ubieralo sie w spiochy na ulice;)

Ollena - tutaj nie Pl, że wyciagają biustonosze sprzed iluś tam lat hello!!! Kilka staników juz w tym sklepie kupiłam i nigdy mi się nie zdarzyło, żeby się odkształcił, porozciągał czy coś w tym stylu ( a noszę je i piorę, żeby nie było, że tylko je kupiłam). W Polsce nie raz i fiszbiny wyszły i zrobił sie koloru szmaty do podłogi. Tak, że nie zgodzę sie z Tobą, że na wyprzedaży to tylko zleżałe rzeczy. Myślę, że jak w małej miejscowości jest jeden taki sklep z bielizną i w dodatku ma ceny nie takie niskie, to nie może sobie pozwolić na to, żeby te rzeczy były kiepskie, bo by się długo nie utrzymał.

Poza tym piszac o Dunnsie, ze maja fajne, nie chodziło mi, ze sa lepsze jakościowo od tych z Primarku, bo za ich cenę (porównywalną) to nie ma się coi spodziwać cudów, ale często zdarzało sie i zdarza, że jedziemy do Primarku, żeby dzieciakom kupić ciuchy na dwór do zdzierania i w Primarku jest wielkie g... nic mi się nie podoba, a w Dunnes kupimy całkiem fajne. Na szczęście w Derry te dwa sklepy są koło siebie, więc luz.

A buty z Penysa kupiłam na lato raz - ładnie wyglądały, ale były takie sztywne i twarde, że dziękuję. Jedynie co to klapki do szpitala jak szłam rodzić Kubusia, żeby mieć pod prysznic (całe 2 Euro kosztowały).

Ollena na co dzien tak bo po prostu nic nie było z USA też miałam sukieneczki ale wiadomo sie oszczędzało na te wyjścia No i mama nam szyła pamiętam jak szyła nam sukieneczki,futerka,płaszczyki mama kupowała"burdę" tam były wykroje i tez orginalnie byłyśmy ubrane ale jak pisze od święta.Adaś dostał ciuszki po kuzynie z Holandii ,a już za Zbysia pojawiły sie lumpki więc wyglądali jak ludzie.No ale przyznasz ,że co niektórzy potrafia mniejsze niemowlaki ubrać w śpiochy na spacer czyli gdzieś coś w tym ubieraniu dziecka jak było sie samemu ubieranym jest w PL oby zaczęło zanikać:tak:

Katrina pewnie masz racje. U nas w PL male miasto, jeden taki sklep z bielizna, malo ludzi kupuje wiec przeceniaja te zlezale ale widze, ze nikt nie kupuje bo ciagle to samo, juz predzej kupia te nowe kolekcje jak te stare.
Ja Dunnes mam pod nosem wiec czasami chodze no i jak mowie bielizne kupuje tam dla dzieci:)

Azula no w PL ubieraja spiochy na spacer, ale tez ubieraja te szkaradne czapki z uszami nawet 4 latkom wiec to jest dopiero cios;) ja za maluszka mialam lepsza czapke;)
Nawet tu te czapki widze u POlakow i Ruskow..

Ollena mnie też obrzydzaja te czapeczki z takimi jakby osobno doszytymi uszami toleruję w takich typu kapelusz i zimowych ale takie ni to smerfetki dziecko wygląda jak w kondomie za przeproszeniem .Rozumiem podczas jakis gigantycznych wiatrów ale ja bym wtedy założyła kaptur

reklama
Do góry