reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

I u nas pięknie było, tak idealnie, ale boję się, że to ostatnie podrygi lata...
W związku z tym stwierdziliśmy dzis ze starym, że musimy pomyslec nad przeprowadzką na stałe w jakieś rejony gdzie jest zawsze ciepło, jakaś Kalifornia, ewentualnie Hiszpania, przeciez wszędzie sa jakies kundle do strzyżenia, może jakos przeżyjemy:-D..i wyznajemy maksymę, że nigdy nie jest za późno na nic:-D

Flo jestem zachwycona garderobą Maksa, ten płaszczyk i te porteczki na szelkach - bomba:-D

Zoyka , za Julką to się wparku chyba wszyscy oglądają, co ?

Oglądam Must be the music, ale zaraz na Przepis na życie przełączam...oraz dopijam wczorajsze winko:sorry2:

reklama
Witam i tak jak zapowiadali mogę zaśpiewać "oprócz błękitnego nieba ..." ładnie ale tego błękitu mi brak ,a w ciągu tygodnia już ma być chłodniej i maja byc przelotne deszcze.Flo mnie sie Maks w zółtym podoba ,a żółty + ciemnoniebieski jest super no ale to moja opinia i oczywiście dla Ciebie może być "kanarkiem" dla mnie jest słoneczkiem z niebieskim na niebie:-).Majuskaja tez myśę,o kraju cieplejszym mnie jako ś Francja by pasiła ,Hiszpania ,Portugalia ,Grecja :-D.Zoyka Julaska do zacmokania i też myslę ,że ludziska z rozkosza ogladaja małą laleczkę :tak:

Hej hej
Zoyka - masz śliczną córeczkę!
Majuska - dzięki. Ta kurteczka mi spać po nocach nie dawała, drogie to było jak zaraza, ale stwierdziłam, że musimy mieć i jest świetna, mięciutka, miła.
A o ciepłych krajach też mi się zdarza marzyć... tylko tybetaniszczu by było gorąco.
Jak tam Mars, żyje?
Azula - ja tam nieskromnie uważam, że moje dziecko we wszystkim ładnie wygląda, jako kanarek też ujdzie ;)
Kłaczku - zazdrościmy słońca, u nas się dziś pogoda skiepściła, wczoraj było pięknie.

Wyczailiśmy niedaleko nas piękne miejsce spacerowe. Ma same zalety. Pola, las i nisko przelatujące samoloty, bo lotnisko tuż tuż. Adam specjalnie szukał takiego miejsca, żeby dobrze było te samoloty widać, bo Maks aż piszczy z emocji jak coś leci. Wczoraj tam byliśmy z Maksem i Jego Wysokością Psem. Po raz kolejny doceniłam x landera. A poza tym widziałam niesamowity sposób spacerowania z psem... Facet przepycha się przez chaszcze wielką terenówką, a pies biegnie obok :szok:.

Hej, hej :-)
Myślałam, ze Was nie doczytam po takiej przerwie, ale wcale nie było tak źle :-D
Korzystając z ostatniego w tym miesiącu wolnego weekendu spędziliśmy czas aktywnie, na grzybach (w końcu!!!:-D:-D:-D) na działce, w odwiedzinach u chrzestnej Kacpra itp itd, jakoś mi się nie chciało komputera odpalać w weekend...:sorry2:

Hej dziewczynki,

Zrobilam zupe pieczarkowa, lazanie, jakos dzis mialam duzo czasu, bo Patryka zaprowadzil do szkoly jeden z tatusiow a mm odebral pozniej dwojke.
Mia padla juz o 10 o dziwo, wiec przed 12 wstala, bardzo idealnie, przed 19 pojdzie spac.
Od 2 wieczorow daje jej do mleka wieczornego paadol i spi idealnie, bez tego co chwile placz, ale nie ma sie co dziwic wszystkie trojki ida na raz, jedna juz przebita, reszta przeswituje..

Flo Maks jest swietnie ubrany, no w zoltym wprost cudownie i te kurteczki.. miodzio!
Swoja droga wygodne katanki dla maluchow? Zamowilam Mii na 2 latka jeansowa katanke i zastanawiam sie czy jej bedzie wygodnie w tym.
U nas dzis jakies 17 st, slonce wreszcie swieci, winde nam naprawili wiec wreszcie moge wyjsc..
Mia schudla 0,5 kg, wazy 10kg. Normalne ze dziecko chudnie?

Zoyka Julka jest cudna i jak zobaczylam te krotkie rekawki to mi zal dupe scisnal.. doslownie, wiec nawet na FB nie chcialo mi sie komentowac.. A tak serio to ma fantastyczne te wlosiska, niech przysle troche ciotce prawie łysej!

Majuska ja tez o tym mysle, tzn razem z Marsem bysmy chcieli gdzies indziej, Mars mowi ze wszedzie oby nie do PL..:baffled:

Ostatnia edycja:
Ollena ja już zgłupiałam, to Patryk chodzi do przedszkola, czy do szkoły?? nie wiem czy to normalne, że dziecko chudnie, ale może to jakieś niedokładności wagi, co ?

Andzike jak to ostatni wolny weekend w tym miesiącu ?? widziałam na FB te grzyby i zazdraszczam , bo u nas niestety niet:no: zreszta jak jechać łazić po lesie ze "zwichniętym " Marsem:sorry2:

Mars juz lepiej, chyba będzie chodził, no i uchachany bo chyba nawet jakies odszkodowanie wyrzeźbi za ta nogę, oczywiście nie omieszkałam mu oznajmić, że do podziału z żoną to ma być, za szkody doznane na mojej psychice:-D

tak sobie pomyślałam, że ja właściwie lubię moje rodzinne miasto i moją obecna gminę, i wogóle Bieszczdy mam niedaleko, tęskniłabym chyba.....w takim razie na lato tu, a na zimę wyprowadzka gdzieś do ciepłych krajów, strzyc kundle mogę wszędzie przecież:-D

Ollena katany sa różne i z bardzo miękiego jeansu i z tego grubszego ale dla dzieci i tak jest to w miare mięciutkie Amelia miała na 74 cm ale juz wyrosła ,a teraz mam jedna na 86 cm taka z grubszego jeansu i na 92 z tego cienkiego i zawijam na razie rekawy dobrze zrobiłas katanki sa fajne:tak:Andzike ,a My z M i Amisia pojechaliśmy na cmentarz na rowerach i potem kawałek dalej do lasu M pochodził ze smokusią i zbierał szyszki ,a ja na szybko nazbierałam kilka maslaków i rydzy nawet sie nie spodziewałam ,że cokolwiek bedzie.Ale raczej takie grzybobranie z prawdziwego zdarzenia to za kilka lat bo teraz z małym dzieckiem nie za bardzo

Majuska - no ba!!!! U nas Pani groomerka sobie liczy 40 Euro za oporządzenie pieska. Za samo obcięcie pazurków 10E płaciliśmy. Czyli nie tylko w Polandii pieski się zaprowadza do salonu piękności.

Mam do Was pytanie - do czego dodajecie sezam?? Podajcie proszę jakieś przepisy na wątku kulinarnym.

Ostatnia edycja:
reklama
Majuska ja tak z przyzwyczajenia pisze bo ta szkola kolo przedszkola. Juz poprawilam na szkole.
Miło, ze Mars bedzie zyl! :-)

Azula mam nadzieje, ze bedzie dobra na nast wiosne, zamowilam na 2 lata.

Katrina to nie tak... W IE fryzjer dla psow to norma, w PL to coraz bardziej popularne ale jeszcze nie porzadek dzienny. Pazury psom obcinac?! to do niedawna nie miescilo sie nikomu w glowie, teraz w wiekszych miastach pańcie pieskom obcinaja ale to akurat nadal rzadkosc w PL.
Tak jak w Stanach to norma, ze faceci chodza na oczyszczanie cery, reguralne pedicure i manicure, na wosk. U nas to kosmos i taki facet to gej i ciekawe kiedy w PL bedzie to na porzadku dziennym.

Do góry