reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

reklama
Ja tez zmieniam pieluchy co 3-4 h albo i czesciej, uwazam poprostu, ze Dada nie chlonie tak dobrze, jak pampers bo Mia mimo pelnej pieluchy po pampersie ma sucha pupe a po dadzie ma mokra i zaraz czerwona, nie wiem czym innym to moge tlumaczyc jak nie chlonnoscia.
Azula Mia pije raczej normalnie i to nie od picia zalezy bo jak duzo pila w upaly to wiadomo, ze pampersy zmienialam co chwile.
Teraz kupowalam Dady majtkowe bo mega wygodne ale jednak co chwile zmienialam.

Przy Patryku Huggies uzywalam, one sa sztywniejsze od Pampersa ale fajne tez.

Aa i jestem w szoku, ze Wy tak spicie do 9 calkiem spokojnie ;-) Jakby Mia mi spala do 9 to drzemke mialaby ok 14 i spac poszlaby ok 23...dziekuje jednak, wole wstawac o 6 i narzekac na niewyspanie ale miec cisze wieczorem;-)

Ide Kube ogladac;)

No jak były upały to dzieciaki latały na golca mam ogródek zabarykadowany tzn parkan na ponad 2 metry i mogły se dzieciaki pogolasować no i parę pieluch zaoszczędzić;-):-)Ja zmnienam pieluche jak nie zrobi kupala tak co 4 godziny raczej nie częściej ale ona mało w sumie pije je za to dużo owoców lubi jogurty ,koktajle z owocami ,kwasne mleko ,a herbatek i soków nie luboi jak już che jej sie mocno pić to pije wode.No ale wzgledem Borysa to pije chyba tak 1/3 tego co on no to i wysiusia 1/3 tego co on

Mia tez pije wode, ew kompot.

Jejku mam stresa... mam jutro lot dopiero o 21.25, koszmar jakis. Ostatnio sama o tej porze chodze spac a tu nie dosc, ze bede musiala asekurowac dzieci to jeszcze sama dac rade fizycznie, nie mowiac o psychice ktora bedzie wyła do ksiezyca:(

Meldujemy się po łazędze. Nogi wchodzą mi w d...
Kupiłam Julce badziewną gitarę i już żałuje bo dźwięki ma głośne i okropne.

Misia jestem pod wrażeniem Kuby. Alez odmieniony! A jakie włosy boskie. Świetny jest teraz. Superancki.

Co z tym przepisem na marchewkowe ? (marchew kupiłam )

Olena Wy już do Irlandii wracacie ?

Olena a Mija nie ma półpaśca ?

Właśnie moja chrześnica zachorowała na to. http://babyonline.pl/mamo_to_ja_zdrowie_artykul,13676.html

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Biedna nasza Ollenka, kochana Ty nie możesz tak cierpieć, spróbuj choć troszkę polubieć swoją sytuację życiową, plissss:tak::-)

Zoyka, mój stary kupił wczoraj Paćce cymbałki, witaj w klubie :-D

Misia jestem pod wrażeniem Kubuli, toż to kawał mężczyzny już:-D Ja już wiem, Ty specjalnie nie wklejasz tych fot tak często, żebyśmy szoku doznawały:-D Oglądałam albumik razem ze starym - jego komentarz: oj , widzę, że tam chyba tez nie mają lekko:-D:-D

Ja nie wiem co ma Paćka, pojade do naszej pediatry w poniedziałek, nie będe się szlajać po pogotowiach, z zachowania jakby nic jej nie dolegało. Byliśmy dziś w mieście pospacerować, zobaczyć nową zarąbiaszczą fontannę multimedialną, jej otwarcie było tydzien temu, żeby full możliwości tego ustrojstwa zobaczyć to trzeba tam być po zmierzchu, z Paćką niewykonalne:-D, ale ogólnie jest tam super, dzieciaki szaleją, sama bym poszlała gdyby było troche cieplej, bardzo fajne miejsce i na pewno będziemy tam się często wybierać. Dodatkowo był jakiś koncert ku czci Tadka Nalepy i wogóle sympatycznie w naszym mieście jest, rozwija się, lubię Rzeszów bardzo:-)
Za GZ wklejam albumik z dzisiejszej wycieczki.:-)

A ja nie taka jak misia i przyznam się Wam, że jutro mam 43 urodziny i zapraszam na zimną flaszeczkę:-D

nie jak misia no wiesz Majuska :-D Sto lat :-D
No ma racje Twój M. że lekko to nie mamy - oczy wokół głowy i jeszcze z kilka par by się przydało i rąk kilka :-D
Zawsze Wam mówię że to żywioł i tornado ale jakoś nikt uwierzyć nie chce. Najfajniejsze foty mam w telefonie ale zgubiłam kabelek :baffled:
Kubula dorośleje. Z wypłosza robi się mały facecik i tyle.
Piłam dziś POLSKIE WINO. Niesamowite że robione w PL i świetne.

Majuska zdjęcie nr 5 - PRZECUDNE ! mina, stylizacja obłędne ! Skąd taka super kiecka ? Piękna po prostu. Paćka wygląda w niej bosko.

Obejrzeliśmy :Dzień kobiet - polecam, bardzo dobry film z Katarzyną Kwiatkowską.

Majuśka - Sto lat w miłości, zdrowiu i z pozytywnym nastawieniem :)

Zobacz załącznik 579339

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam się nocna porą

Majuska - ponieważ u Was juz jest jutro - to życzę Ci sto lat w zdrowiu i miłości oraz spełnienia wszystkich marzeń!!!!!

Ollena - dasz radę!!!!! Tylko nie myslo o tym i się nie nakręcaj.

Kłaczek - no niestety, ale w przypadku klimatu wyspiarskiego wilgoć i krótki okres wegetacji nie bardzo sprzyjają uprawom. Tutaj tez większość warzyw i owoców jest sprowadzana, a te, które sa z miejscowych upraw, mają wielkie widoczne napisy 100% IRISH!!!!

Póki pamietam:
1. Kuba sam dziś zrobił dwa razy po dwa kroczki - czyli chyba etap oczu jeszcze bardziej wkoło głowy coraz bliżej,
2. wróciliśmy już od brata, wyjechaliśmy ok. 12-tej, w domu byliśmy ok. 20-tej dzieciaki były cudne, oby tak dalej,
3. co do chłonności pampków to ja mam taką teorię (tak jak w przypadku podpasek), każda firma ma swoja technologię produkcji i tak pieluchy Pampers jak i podpaski Always maja takie specjalne kulki żelowe w środku, które gdy nasiąkną to tworzą taka jakby galaretkę, która nie pozwala zawartości wypłynąć, natomiast inne pieluchy tak jak i inne podpaski - przeciekają po prostu. Gdy są nasiąknięte, to po jakimś czasie przepuszczają na zewnątrz, a nie zatrzymują w środku. Albo w przypadku pieluch pod wpływem nacisku małej pupci - moczą ją nasiąkniętą zawartością.

reklama
Hejka niedzielnie :-)

Dzięki za życzonka, flaszeczka dopiero wieczorkiem będzie:-D
Póki co w prezencie urodzinowym dostałam pobudkę o 6 od mojej córeczki :-D

Katrina brawa dla Kubusia, no to juz tylko parę dni i będzie biegał:-D A te kulki żelowe to tylko w Pampersach?? myślałam, że cąły pieluchowy świat się tym posługuje:-D

Zoyka to jest kieca ze szmateksu za 6 zł, Next:-D, czapka i legginsy H&M, buty Befado:-D, oto i cała stylizacja:-D

Kurna..tatuś gra Patrycji na cymbałach:szok:...help!!!!!!

Do góry