reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Hej,
Wspanialosci dla Julki!

U nas lepiej, wysypki wiecej, wyszla w nowych miejscach.
Cos jeszcze mialam pisac, ale skleroza..

Azula pomidory w biedronce o tej porze roku? o zgrozo! W biedronie warzywa i owoce bezsmakowe, latem bym nie kupowala. Dady kupowalam jakis czas, zero chlonnosci, siki na tylku, odparzaja szybko. Kupowalam tez Pampers Sleep n Play, tansze od Dady ale znowu ciasne zapiecia. Nie oszczedze, jedynie zwykle Pampersy sa cudowne no i zaczelam kupowac Pantsy, wygodnie i nie musze dziecka gonic przy zapinaniu.

Majuska kupilas buty ledwo, ledwo dobre na Mie...Rozmiar 5?
Moj chlop kupil trampki Lacoste za 25 eu, rozmiar 5 czyli 21 ale pieta taka ze jej sie zsuwa caly czas i kasa do smietnika.

Ostatnia edycja:
reklama
Hełoł :-)
Ollena kupuje w Biedro banany, brzoskwinie i takie tam i jakoś nie narzekam. O i cukienia jest ładna i mała a nie te mutanty kilkukilogramowe z bazarów. Mają ładne awokado :-D i młody szpinak. Trzeba zwyczajnie czytać skąd są warzywa, owoce. Banany w "moim" warzywniaku po 5 zł a w biedro zawsze taniej.
Pokochałam Biedro bo to jedyny sklep w okolicy do którego mogłam wjechać wózkiem. A Dady kupuję i Kubuli zakładam na zmianę z pampersem, zwłaszcza jak jesteśmy w domu i mam możliwość częstej zmiany.
Kubula się dobrał do filiżanek i mam -1 na stanie. Od kiedy pamiętam te filiżanki były u mnie w domu :-(
aa w Lidlu był do nabycia zestaw świeży makaron + pesto. M. pojechał z zadaniem KUP TAKI ZESTAW. Wróciłam z pracy, stwierdziłam że makaron szybko się ugotuje więc zasiadłam na kanapie z książką a tu wraca mój m. z ... PESTO. Mówię mu, że wczoraj rozmawialiśmy o dzisiejszym obiedzie i że ma być makaron i że ten z lidla, który już jedliśmy i jest całkiem smaczny... I dlaczego nie zadzwonił do mnie ze sklepu ... :no: cud, że żyje.
Potem w ramach schodzenia mi z oczu wziął Kubula na hop hyc - Kubula zrobił egzorcystę na nasze łózko, pościel .............................. naprawdę cud że m. nadal żyje.

misia o to chodzi,.ze ludzie na targu najczesciej maja swoje te warzywka,prawie zza plotu a do tej biedrony to niewiadomo skad przywozone i jak bardzo pryskane bo to to nie wyglada tam apetycznie, marketowe i tyle. a cukini szukaj sa male i duze:-)

Ollena Ty masz inne dochody dady sa bardzo dobre przynajmniej u nas się sprawdzają pomidory sa takie same jak na straganie obok .Z tym,że na straganie obok kosztuja raz tyle w biedronce w sumie tez teraz jest po prostu promocja ,a dobre pomidory to sa jedynie własnego chowu może kup w biedronce i spróbuj i te ze straganu(ten sam gatunek bo np malinowy czy koktajlowy maja nieco inny smak) i sama sie przekonaj .W Polsce biedronka korzysta z polskich dostaw może w Irlandii sa warzywa tamtejsze ,a tam może sa bezsmakowe jak o tym kiedys wspominałaś ostatnio brałam bardzo smaczne i soczyste brzoskwinie z biedronki biorę serki dla małej była niedawno promocja na konserwy mięsne 2 zł puszka niedawno na jogurty .Robia co tydzień na coś promocje więc kupuje .Może tobie to wsio ryba ale dla mnie zaoszczędzone pieniądze służ choćby po to by poczytać mądrości z netu czy obejrzeć jakiś film .

Azula ja tez kupuje w Biedronce i lubie ja bo fajne rzeczy maja czasami.. slodycze, ksiazki, sery itd.
Ja pisze o warzywach i owocach bo nawet ostatnio z mama i babcia dyskutowalysmy o tym, ze teraz wszystkie w miare tanie na targu,wiadomo skad i nie ma sensu kupowac w Biedronce czy innej Stokrotce.
Co do pomidorow to moi kupuja tylko z Trzebowniska, malinowe odpadaja, koktajlowe tylko z podworka. Ostatnio przyjaciolka przyniosla caly wor, dostala od kogos i mama miala robic przeciery ale byly tak pyszne, wszyscy sie zachwycali i zostaly pozarte normalnie. Wybredni sa, szczegolnie moj tato.
No i ja nie pisze o sobie bo ja tu za bardzo warzyw nie kupuje tylko mama.

Dady uzywalam jakis czas, nawet majtkowe kupowalam oprocz zwyklych i zero chlonnosci :( pupa odparzona bardzo szybko..
Azula sprobuj Pampers Sleep n Play,pomaranczowe paczki, taka sama cena jak Dada a chlonne i pachnace, Amelka drobna to beda na nia ok.

NIe wiem jak w Irlandii.. w Anglii wsio jest sprowadzane. Jablka z Chile, nektarynki i brzoskwinie z Hiszpanii, borowki i pieczarki czesto polskie... Truskawki widzialam angielskie i bardzo to reklamuja. Wszystko co jest angielskie ma 3 razy gruba krecha podkreslone, ze to angielskie/brytyjskie.

Ollena wiem jaką cukinie chcę kupić i taka kupuję.
Mieszkam prawie na bazarach więc wiem co tam sprzedają - mam kilku sprzedawców u których kupuje w sezonie - ale czasy kiedy ludzie sprzedawali swoje plony minęły - 90% to giełda owocowo-warzywna.
Swego czasu były pyszne pomidory w Lidlu.

misia u nas na targu sprzedaja te same osoby od min 10 lat, wiemy kto ma swoje a kto sprowadza wiec to jest duzy plus, kupujemy u nich caly rok:-)

klaczku w IE tez wszystko zza granicy,bezplciowe:-(

Hej!
U nas jakiś wir znowu, Paćka cała w krostkach, które ją swędzą, przeszła mi ospa nawet przez myśl, ale nie do końca to tak wygląda....tak czy inaczej apetyt ma i grandzi jak gdyby nigdy nic:sorry2:właśnie zżera jajecznice , krzycząc co kilka sekund : Jajo!

W Lidlu kupuję i w Biedronce też , wybieram to co mi pasuje oczywiście, Lidl ma np. najlepsze pistacje , uwielbiam je. Najbardziej syfiaste warzywa miał jak dla mnie REal, mieszkałam obok i często chodziłam tam na zakupy, teraz warzywka zwykle kupuje we wsiowym markecie , własnie były pomidory z Trzebowniska po 1,49 :-) ale o co chodzi z tymi pomidorami z Trzebowniska? jakies lepsiejsze są? Ja raczej robię zakupy wszystkow jednym sklepie , ilez to bym musiała się ołazić, żeby to kupic tu, to tam, a jeszcze coś na jakims bazarku, 3 godziny by mi na to zeszły...nie jestem aż tak kreatywna;-)

reklama
Ollena pomarańczowe pamki miałam właśnie z powodu zapachu ich nie używam dla mnie za bardzo perfumowane i nie czułam czasem czy mała ma kupiszona czy nie.No i druga sprawa do biedronki spacerkiem sobie dojdę po dady które nam pasują dla mnie to dobre pieluchy,a po inne musiałabym jechac to też koszty niedawno otwarli lidla ale to juz 2 przystanki i raczej na piechote przy sprzyjającej pogodzie jedynie.Jak wspomniała misia czasy własnych plonów już dawno minęły przynajmniej w większych miastach jakbym chciała to mogę hurtowo sama w kilka skrzyń np ogórków sie na giełdzie zaopatrzyć bo nie jest daleko ale potem bym 3 dni i noce z kuchni nie wychodziła by to przerobić (nawet nie mam tylu słojów)Fajnie masz ,że "swojskie" i niedrogo u mnie tego nie ma więc cieszę się ,że choć nie "swojsko" to tanio.Kłaczku wiadomo ,ze pomarańcze czy banany to w UK czy w PL nie rosna i musza być sprowadzane .A każdy kraj powinien się promowac to miejsca pracy to pieniądze.

Do góry