reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Zoyka Mia nie ma polpasca bo zeby miec polpasca to trzeba przechodzic wczesniej ospe. No i polpasiec to miejscowa wysypka, w jednym miejscu wstretny wysypany placek, saczacy sie i mega bolesny. Mia na szczescie nie ma polpasca, to cos strasznego i nie zycze nikomu...

No i wracamy dzis do IE..

Majusiu 100 lat kochana, obys zawsze byla taka pozytywna jak teraz, nigdy sie nie zmieniaj, duzo slonca, zdrowia i milosci!

Dzieki dziewczyny, musze jakos dac rade:(

reklama
Majuska - pewno ćwiczą STO LAT dla Ciebie :-D
Katrina zaczęło się :-D gratuluje i współczuje.
Ollena byłaś u lekarza ? bo nie wiem czy nie pisałam czy mi zwyczajnie zginął Twój wpis. Co powiedział LEKARZ, bo takie domniemania są bez sensu i ze szkodą dla dzieciaków. Skoro ma te bąble na stopach to może to jakaś wysypka kontaktowa ? Szczęśliwej podróży.
Flo przykro mi ale Twoja owsianka Kubuli nie smakuje :-( spróbuje jeszcze kilka razy może w końcu zaskoczy :baffled:
Kubula siedzi przed lapkiem: jedna Pepa i 2 x Tomek. Znaczy dziecka nie mam od 25 minut... teraz czekam na decyzje czy Pepa czy Tomek (zwyciężył Tomek: 9:58 :-D )
Obiad mam zrobiony także po zupce jedziemy w plener - trzeba korzystać z ostatnich dni lata.

misia no i sama bym ja/ich leczyla na wirusa?

Moj wpis z czwartku.
My po lekarzu. Chwile przed wizyta wpadlam na to, ze to wirus bostonski jako, ze Mia miala wysypke na pupie (myslalam ze potowki spowodowane potami przy goraczce), stopach, ustach itd. WYczytalam, ze wysypka moze byc w ustach i moze byc mocne zapalenie gardla. Mia nie chciala jesc a jak juz cos wziela do buzi to pomietolila i wypluwala.
Polaczylam wszystkie fakty i wyszedl mi ten wirus bo Patryk zanim dostal w niedziele goraczki (o dziwo jednorazowo) to skarzyl sie, ze boli go pieta, myslelismy ze przez to zle stanal albo cos w tym stylu). Na drugi dzien zauwazylam 2 bable, na drugiej stopie tez dzis mial 2 i na dloniach po 3 kropeczki. Ale on juz w poniedzialek dostal na wirusowe zapl. gardla Neosine wiec zaraz gardlo mu przeszlo.
Mia dzis dostala ten sam lek i licze na poprawe bo biedne z niej stworzonko. Pani dr powiedziala, ze wychodzic mozna, jedynie zeby po sloncu nie chodzila. Krostke ma jedna pod jezykiem, duza i bardzo czerwone gardlo.

Ollena my tez miałyśmy ten sam lek:tak:
Byliśmy na placu zabaw przy szkole u nas we wsi, byłam w szoku, bo dziecko było super grzeczne, siedzieliśmy z półtorej godziny w piaskownicy, bez żadnych zabawek, Paćka była zafascynowana tym, że matka lepiła jakies pączki z piasku, potem budowle okładała małymi kamyczkami, a potem układaliśmy literki z tych kamyczków i ona je zgadywała ( bo nie wiem czy już pisałam, ale Paćka rozpoznaje już większość liter :-D ) potem z ojcem grala w piłkę na boisku, no super, pod domem z godzinę nosiła w małej foremce Mai wode i ten włochaty buc to pił, więc była szcześliwa i nosiła, nosiła:-D..teraz padła i śpi, a ja ide leżakowac na taras i łapać chyba ostatnie juz promienie ciepłego słońca...
Misia podeslij kawałek tego ciasta kurierem, bo piec to mi się nie chce:-)

Majsuka ciasto robię ja a nie Misia . Robię wg innego przepisu w końcu bo nie miałam masła.

Jak to Paćka rozpoznaje litery ? Ostatnio jedna panis ię chwliła ze jej 1,5 roczna wnuczka liczy do 10 ciu .

Przez te wirusy Wasze i mam mam schize. Julka ma krostę pod nosem a wczoraj miała dwie na policzku i jedną na klatce piersiowej. Już panikuję zwłaszcza z,e moja 6 letnia chrześnica ma półpascca.

Majuska - wiesz nie wiem na 100% czy tylko w Pampersach, ale na pewno każda firma ma swój patent i podejrzewam, ze każda pielucha ma w sobie "coś", ale najlepiej się żelują Pampersy.

reklama
Do góry