reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

reklama
hello

Misia - sama jestem ciekawa jak to będzie z ta drogą. Alinka juz zaczyna się niecierpliwić jak za długo jedziemy (po ok. 1,5 godz.). Kuba wczoraj pięknie się zachowywał, dopiero pod koniec już bardzo płakał, ale zasnął w samochodzie, a rzęśisty deszcz walący po szybach i dachu go obudził. Nie wyspał się i stąd marudzenie. Alinka jak była mniejsza, to też bardzo lubiła jazdy samochodem i nawet podróż do Polski i z powrotem była bardzo sympatyczna. Teraz jest trochę gorzej, bo się nudzi. Nawet oglądanie bajek juz ją tak mocno nie interesuje.

... za niedługo będziesz bardzo bogatą Kobitą :))))

Amen:-D

Co do opalania, ja po prostu tego nie lubię, nie wytrzymuję na słońcu...ale artykuł Flo ciekawy. Ja natomiast jeżeli chodzi o zdrowie, powzięłam decyzję o odrobaczeniu się, nigdy tego nie robiłam, a ostatnio jakoś tak sie natykałam w necie na różne artykuły o tym i jestem wręcz pewna, że posiadam w sobie jakieś inne życie:rofl2:tyle lat z psami kotami, w schronach, teraz strzyżenie...n abank jestem zainfekowana, jeszcze rodzinie trza podać. A Wy się odrobaczałyście kiedykolwiek ?

Majuska - nigdy się nie odrobaczaliśmy. Jak Alinka miała ok. 2 latka, byłam akurat z nią w Polsce to robiłam jej badania w kierunku robaków. Akurat wyniki wyszły dobre, ale powiem Ci podejście do tego tematu służby zdrowia.... bez komentarza.
Chciałam poprosić o profilaktyczne odrobaczenie, ale rozmowa na ten temat to jak grochem o ścianę, więc odpuściłam.
Szkoda, że mimo tylu artykułów na ten temat, nadal jest takie lajtowe podejście lekarzy.

Zoyka, no co ty, będe zbierać goowno w próbówki :szok:i gdzieś zawodzić, w życiu :no::-D badanie i tak nie jest miarodajne, lepiej kupić tabletke i zażyć, jest prawdopodobieństwo 99 % że mam;-)

hełoł ...
u nas po burzy. Zobaczymy co dalej.
Kupiłam dziś Kubuli ciuchcię dokładnie Tomka mu nabyłam z torami :-D no i mamy z głowy dziecko. Biega i pokrzykuje: ciuch ciuch. Znalazłam zestaw do kapieli i chyba mu kupie :-D
Flo kasa doszła - cieszę się że butki się sprawują dobrze. W przyszłym roku tez kupuję :-)
Katrina Kubula w aucie ma jak Alinka - 1.5 godziny i jazda.
a poza tym weekend się zbliża więc pogoda wychodzi ku nam i ma być 19 stopni.
Zoyka chyba się skuszę na te knedle.

Majuska ! Poczytałam o tych robalach i pasożytach. Doszłam do wniosku ze też mam.

Misia - skuś się skuś. Naprawdę pyszne, proste i szybkie :)

reklama
Helouuuu:-)po burzach całą noc błyskało popadało i sie ochłodziło.Co do robali no cóż odrobaczałam się kilka razy jak chłopcy byli mali przeważnie owsiki to to dzieci lubią przynieść.Większośc pasożytów od psów kotów nie pasożytuje na człowieku .Niektórych zwykłą tabletka też się nie da wykończyć.Nie trzeba nawet mieć zwierzaka by nabawić się jakiegoś paskudztwa o np świerzb częściej u bardzo dbających o higienę występuje bo wtedy lekarz ma trudniej go nawet wykryć,a glista ludzka często z ziemi ,piachu no niestety nie żyjemy sami na tej planecie.Odrobaczanie bo tak mi się widzi jest nawet szkodliwe myślę ,że lepiej mieć pewność co sięma i na to się odrobaczyć bo każda tabletka to po prostu trucizna ,a po co się truć nie mając pewności ,że przy okazji się coś likwiduje???

Do góry