reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Hej,

Prosze nie narzekac na upal bo tak ma byc!! Mamy lato moje panie! a dopiero plakalyscie z powodu zimy, ktora zreszta bedzie juz za chwile! cieszyc sie upalem a nie narzekac!

Misia nie chowaj sie tylko bierz malego na basen/plaze/jakakolwiek wode!

Zoyka Jula je mleko i o 11 kasze? matko Ty nie wiesz co Mia jest od rana! Mleko z kaszka ok 3 w nocy, sniadania je 3-4 bo od kazdego po kolei cos i to duza ilosc! a ok 11 butle (przed ta butla je te wszystkie sniadania, czesto dogryza jeszcze jakas mace czy innego chrupka) i lulu. Julka od mleka do kaszki nie je nic?!

Mia wyrosla z Crocsow i sandalkow. Kolejne Crocsy mimo ze rozmiar wieksze to za duze, musze kupic sandaly, w Zarze zostala ostatnia para przecenionych.. w sklepach pustki. W ogole jesienna kolekcja Zary wyprzedana albo w sklepach takie echo..jak kupowac to tylko ze strony.

reklama
A jakbyście jeszcze podrzuciły coś co można w piekarniku robić, jakieś mięcha na obiad to bylabym niewymownie zobowiązana :)
Od niedawna wreszcie mam piekarnik i zero pomysłow :)

Angelka w piekarniku wszystko. U mnie najlepiej żeberka. Julka tez lubi bo są miękkie. Używam tylko soli,pieprzu,czosnku i majeranku. Piekę tez udka w tych samych przyprawach + papryka.
Teraz mam kurczaka w potrawce.
Pulpeciki z jajek to sa kotleciki.
Ugotowałam udko w warzywach, zrobiłam zasmażkę z masła, mleka i śmietanki.Doprawiłam.

Ryba w folii z marchewką. Zawijam w folię srebrna kawałek fileta , plasterki marchewki, masełko, przyprawy i do piekarnika.

Olena łatwo gadać. Lato w mieście jest koszmarne co innego jak się ma domek z ogródkiem obok basen itd.

No tak, od mleka o 8-9 rano JUlka nic nie jadła nigdy do 11 czasem do 12 do czasu kaszki. Ostatnio jednak jak my jemy sniadanei to podchodzi żeby i jej dawać.

U ans też faolka. Mamy z działki od mamy jej full. Julka uwielbia.

Ollena wole chłód moich grubych murów niż tłumy nad wodą. Ja się nie opalam, nie lub zbiorowisk więc taka wersja odpoczynku to dla mnie katusze :-D
Nie oglądałam jeszcze kolekcji jesiennej ale Kubula jest obkupiony, ma wręcz za dużo ubrań :baffled: Gumowce na jesień bo te co ma raczej będą za małe. No chyba że cos krzyknie do mnie: KUP MNIE :-D jak ostatnio trampki dla Kubula :-D
a w ogóle to mnie kopnijcie bo drugi tydzień pakuje pakę z ubrankami Kubuli i jakoś spakować nie mogę :baffled:
Angelka zrób klasykę - kurczaka :-) całego nacieram delikatnie czosnkiem, z przypraw tylko sół i pieprz a środka brzuchola wkładam 1/2 cytryny, kilka ząbków czosnku i jakieś zioło(rozmaryn, tymianek). Dzięki temu kurczak jest soczysty. Musisz pamiętać, żeby co jakiś czas polewać go wytopionym tłuszczem.
Możesz robić ryby w "papilotach " - nacierasz ubulionymi przyprawami, dorzucasz koperek, kilka plasterków cytryny i masz obiad. No bo ryby lubią cytrynę i koperek :-)

Czesc dziewczynki:)
Szybki meldunek z Mazur,korzystajac z chwilowego zasiegu-mieszkamy w takiej gluszy,ze nawet wyslanie smsa jest wyzwaniem ;)
Urlop poki co rewelacja-pazdzierzowy domek okazal sie swietny,pogoda piekna,Kacper zadowolony i my tez:)
Moc usciskow,będę zagladac do Was,jak tylko jedyna sluszna pomaranczowa siec na to zezwoli:)

Cześć,

U nas patelnia. Pojechaliśmy nad stawek miejski do lasku tzw Północnego. Nie było czym oddychać. ZE mnie leciało. Płynęłam cała i do tego komary. Potem pojechaliśmy do parku an lody. Przy wielkiej fontannie ktora jest basenem było lepiej ale tez upał nieziemski. Julka niezmordowana. zziajana, spocona ale biegała jak oszalała. Chłodziłam jej kark i czoło mokrą pieluchą tylko.

teraz się chłodzimy w domu.

Andzike to bosko,ze jest bosko :)))))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zoyka Mia wyznaje zasade, ze sniadanie to najwazniejszy posilek dnia:-) Takze przeciwnie jak Julka;-)

misia ja lubie sie opalac,lubie plaze i baseny ale mimo ze teraz czesto mi sie nie chce isc to ide zeby dzieci poszalaly, bo ja to juz pal licho. Siedze na brzegu a one szaleja. W domu przechodza same siebie i wystarczy, ze w deszcz i zima trzeba w domu siedziec, z lata i jego urokow trzeba korzystac. Poza tym duzo jezdzimy na rowerach:-)

Andzike hef fan!!

Olena a co Mia jada na śniadania ? Julka jak je kaszkę albo jajecznicę to jest to śniadanie wartościowe, Do kaszki zawsze świeże owoce typu borówka amerykańską albo maliny albo Banan.

Obiadki tez ma dla dzieci wartościowe + zawsze warzywa.

hej, no troszkę mnie wcięło, ale wracam.
Zaraz się poprawię z tą cukinią, obiecuję.
Zoyka - normalnie głodzisz dziecko, matko wyrodna! Maks jak wstanie rano, to jest strasznie głodny i śniadanie trzeba robić szybko! I dużo...
Owsianka z bakaliami na przykład, albo chleb z serem, albo jajecznica, albo buła i twarożek. A potem koło 11 to jest pora na małe co nieco, na przykład jogurt z owocami albo coś w tym stylu.
Misia - sandałki doszły, mać moja dzwoniła że są świetne, jutro się będziemy przymierzać. Ja Cię proszę, dobra kobieto, wyślij Ty mi numer konta, cobym się mogła zwrócić.
Andzike - cieszę się że Wam fajnie, bawcie się jak najlepiej!
Ollena - ja się z Tobą zgadzam. Jak zaczynam źle myśleć o upałach to przypominam sobie zimę i jak bardzo jej nie znoszę i od razu mi wzrasta tolerancja na upał.

reklama
Poprawię się. To już jasne czemu drepcze do kuchni i wyciąga herbatniki albo chleb.

Flo sama robisz owsiankę czy kupujesz gotową ?

Jakich bakalii używasz ? Sama mieszasz ,czy kupujesz gotowe mieszanki ? Maks je już orzechy ?

Do góry