reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

reklama
Dzień dobry,

Majuska - dokładnie tak, sfermentowane owoce w ramach kolacyji wypiłyśmy. Ponieważ dziś pogoda do bani, to po powrocie z pracy z tą samą koleżanką - w ramach profilaktyki p/ bólowi głowy (bo ciśnienie u nas dziś dupne) to Irish Cream... fajnie mi, tylko cós sennie się zrobiło, ale bólu głowy BRAK - znaczy się działa!!!!!!!!!!!!!!!!

Zoyka - bardzo ładnie Julcia wygląda w kiteczku.

A ja dziś całkiem "po ludzku" wróciłam:-)

Katrina szalejesz:-D

Zoyka cudna Jula, wcale jej nic nie odstaje;-)

21 lat temu dyszałam na porodówce..Karolek się urodził o 21.40:-)

hełoł z wieczora :-D
Majuska gratulacje z okazji Karolka :-D
Katrina nie ma jak to zjeść nieco winogronek na kolacyjkę ;-) Może ja dziś spróbuje.
Zoyka przesadzasz - Jula fajnie wygląda i tyle.
Flo ja chce jedną scianę przemalować na czarno - taką farbą "tablicową" ale nie wiem jak się to nazywa. Czytałam, widziałam gdzieś a przy zapędach Kubuli będzie idealnie :-D Gołębi błękit jest idealnym tłem dla innych kolorów :baffled:
Zrobiłam kluseczki: serek z Włoszczowy taki na serniki (gęste homo bez dodatków smakowych) + 2 jaja + trochę mąki + łyżeczka cukru i szczypta soli - ogólnie zamysł z Zoykowego przepisu - reszta kombinacja :-D
Ciasto wyszło takie jak na kluski kładzione, a same kluski wyszły całkiem smaczne - posypałam cukrem + dorzuciłam masło i Kubula wciągnął cały talerzyk. M. resztę.
Sądzę że na tej samej zasadzie można popełnić wersje wytrawną, wrzucić zioło i dorzucić jakiś sosik albo z samym masełkiem podać.
aa FLO przepis na tartę plizzzzz :-D

moja inspiracja kolacyjna na dzisiejszy wieczór:
zupa...z takiej rośliny..a właściwie to z jej szyszek chyba..ta roslina jest na ch...chmiel czy jakos tak :-D dobra zupka, leżakowała chwile w komorze 0 i jest pyszna:-D
ide oglądać "Drogówkę"

EDIT : przypomniało mi sie, jak stary mi opowiadał, że przyjechał dzis po Paćkę do żłoba, a ona cała czarna od piachu i jakiejś ziemi, wchodziła właśnie z "ciocią" pod prysznic:-D

Ostatnia edycja:
Majuska - braawo,braawo, bravissimmo ! 21 lat to piękny wiek ;-)

Mamy trzy przebite trójki. Jedna już była od dawna a teraz trzy nowe na raz. Mamy też nowe słowo : hallo !

Tak, jak piałam rano Julka poszła z sąsiadką na spacer. Długo nie wracały więc zapukałam do sąsiadki. Okazało się, ze była bardzo grzeczna, szła ładnie za rączkę. A potem przejął ją Sąsiad i poszli na plac zabaw. Po 2 godzinach poszłam na plac zabaw zobaczyć co się dzieje bo dziecko bez picia i tylko na butli mleka o 8 rano było. A tam sąsiad na czworaka na wieży drewnianej ze zjeżdżalnią i Julka zjeżdżająca cała szczęśliwa.Wypiła od razu całą butlę picia. Wcale wracać jeszcze nei chciała. Jak już wróciłyśmy to jadała suchy chleb zanim jej jajecznicę zrobiłam :)))))

Misia cieszę się ze smakowało. Spróbuj kotlecików jajecznych. Julce smakowały.

Właśnie ,Flo - przepis na tartę bo też kupiłam dzisiaj cukinie bo uwielbiam.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Misia - o tej tablicowej farbie też myślałam, w sumie nadal myślę:
Farba Interior Blackboard Finish

Przepis na tartę wrzucę na kulinarny, tylko za chwilę, dobra?

Majuska - Wszystkiego dobrego dla Karola. Ale ja Ci nie wierzę, Ty za młoda jesteś na takie stare dziecko!

Ostatnia edycja:
reklama
Zoyka przez pocztę z której to konto zakładała - powinna wejść na BB i wpisać nick i pocztę z którego Kłaczka zakładała i wówczas jej na pocztę powinno przyjść hasło w stylu "eciepecie879678".
Flo o TO mi chodziło ale chyba będzie to ściana prowadząca do kuchni :baffled:. Tak czy siak na 99% żadnego innego malowania przez najbliższe 4-6 lat nie będzie.
Zoyka może też wrzucisz te przepisy na kulinaria ? nie będziemy potem szukać tutaj.
O i Ania mogłaby te przepisy z kajecika babuni wrzucić.

Dla KŁACZKA:
Tak jak pisałam: na górnej listwie: login / hasło / zaloguj się : trzeba kliknąć w zaloguj się i tam jest opcja: nie pamiętam hasła:
"Podajesz zły login lub hasło. Cofnij się (używając klawisza "Wstecz" w przeglądarce) i wprowadź właściwe dane. Pamiętaj, że ważna jest wielkość liter (sprawdź CapsLock!). Nie pamiętasz hasła? Kliknij tutaj!

Masz za sobą 3 próby z 5. Jeśli zużyjesz wszystkie 5, zablokujemy dostęp do Twojego konta na 15 minut, ze względów bezpieczeństwa. Aby przeglądać to forum musisz się najpierw ZAREJESTROWAĆ."

a jak nic z tego nie wyjdzie to zrobi Kłaczka BIS :-)

Ostatnia edycja:
Do góry