reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Zoyka-ten net faktycznie darmowy? bez żadnych haczyków, ukrytych pułapek? ;-)

TAk. Trzeba mieć tylko modem. Wysyłają kartę na darmowy net do 2016. Nalezy zapłacić 20 zł za aktywację + 7 zł za przesyłkę, wypełnić wniosek i wysłać wg instrukcji.
http://www.aero2.pl/aktualnosci-2013-02-27.html
[h=2]Spółka Aero2 będzie udostępniała Bezpłatny Dostęp do Internetu (BDI) w paśmie 900MHz do 21 grudnia 2016 r.
[/h]maksymalna prędkość transmisji danych dla każdego Korzystającego pozostanie na poziomie do 512 kb/s., przy maksymalnej długość jednorazowego połączenia z siecią do 60 minut.

nie jest to mega szybki net ale darmowy. Mamy dwie karty i działa OK.

reklama
Hej,
My juz po weselach, teraz z Marsem sami w domu bo rodzice w gorach. No i jest jeszcze moj brat...

Packa boska, Wandzia tyz! :-)

Upal byl wczoraj niemilosierny ale to juz wiecie. Majuska zeby przezyc trzeba miec wszystkie okna pozamykane bo otwieraniem tylko wpuszczac gorac i nic wiecej. U nas tez wiatraki w kazdym pokoju.

hełoł :-)
macie koncepcje co można dawać dziecku na kolacje, które nie lubi mięsa, wędlin, kanapek :-D Ostatnio robię różnego rodzaju racuszki, omlety, naleśniczki a dziś będzie "ciasto": Ciasto z brokułami - ugotuj.to
powiem Wam czy da się to zjeść :-D
Chce jeszcze przetrenować tarty, zapiekanki itd. ... macie jakiś koncept ?
Aniu ... uśmiałam się z fotek Wandzi. Widać, że z niej łobuziak już jest :-D

Misia a pasty , bułeczki drożdżowe, budyń, galaretki z warzywkami i mięskiem ,kotleciki z jajek , kotleciki kalafiora ,marchewki ??

Julka lubi makaron z twarożkiem i rodzynkami.

CIASTO BANANOWE:
(dla dziecka po 10 miesiącu)

Składniki:
- 1 kg bananów,
- szklanka płatków owsianych,
- kilka łyżeczek mąki pszennej razowej,
- 1 łyżka miodu,
- 4 łyżki ziaren słonecznika,
- 4 łyżki rodzynek,
- łyżka oleju.

Sposób przygotowania:
Banany obieramy, odcinamy końcówki oraz rozcieramy drobno widelcem na talerzyku. Dodając pozostałe składniki dokładnie mieszamy. Układamy na blaszce pokrytej olejem i otrębami. Pieczemy 30 min. w temperaturze 150 stopni C.

KLUSECZKI Z TWAROŻKU:
(dla dziecka po 11 miesiącu)

Składniki:
- 1/2 kostki twarożku śmietanowego,
- 1 jajko,
- 1 łyżka mąki pszennej,
- 1 łyżka cukru pudru.

Sposób przygotowania:
Jajko umyj i przelej wrzątkiem. Oddziel zółtko od białka. Żółtko zetrzyj z cukrem pudrem na pulchną masę, a białko na sztywną pianę. Ser wymieszaj delikatnie z pianą i utartym żółtkiem oraz przesianą przez sito mąką. Zagotuj w rondelku wodę. Łyżką odcinaj kluseczki i wrzucaj do wody. Zagotuj. Potem postaw na wolnym ogniu pod przykryciem na około 5 minut. Nie doprowadzając do wrzenia. Kluseczki podawaj ze świeżym masełkiem i posypane cukrem.

JAJECZNE PULPETY:
(dla dziecka po 11 miesiącu)

Składniki:
- 2 jajka,
- 1 łyżeczka masła,
- 3 łyżeczki mleka,
- kawałek czerstwej bułki,
- 2 łyżki tartej bułki,
- 1 łyżeczki masła.

Sposób przygotowania:
Jedno jajko umyj, zalej zimną wodą i ugotuj na twardo (7-10 min. od zagotowania wody). Ugotowane jajko ostudź, obierz ze skorupki i rozgnieć widelcem. Kawałek czerstwej bułki

KOTLECIKI WARZYWNE:
(dla dziecka po 12 miesiącu)

Składniki:
- warzywa mieszane (pietruszka, marchewka, seler, por),
- surowe jajko,
- szczypta/łyżeczka startego sera żółtego,
- bułka tarta – 1 łyżka,
- 1/2 łyżeczki majeranku,
-masło lub oliwa z oliwek do smażenia- 1 łyżka.

Sposób przygotowania:
Starannie umyte i obrane warzywa ugotuj i drobno posiekaj. Wywar możesz wykorzystać do przygotowania zupy. Do warzyw dodaj ser, jajko, majeranek i bułkę tartą. Mieszaj masę, dopóki nie uzyska jednolitej konsystencji, uformuj kotlety, smaż na łyżce tłuszczu na dobrze rozgrzanej patelni.

[h=1]Omlet z jagodami[/h] http://kulinarni.pl/inspiracje/jago...aniu,545/przepis-omlet-z-jagodami,1285,p.html

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzięki Zoyka :-D
Makaron z serem odpada bo nie lubi :-D chyba że w żłobku, kotleciki warzywne - spróbuje, galaretki zwłaszcza mięsne wypluwa na kocicę :baffled:
Ciasto bananowe robię jak tylko mam nadmiar bananów :-D Kluseczki na 100% zrobię :-D

Hej!

Upał zelżał, idzie żyć:-) Rypałam cały dzień, miałam 4 szitzu..wiecie co to znaczy obciąć 16 włochatych łap i cztery kręcące się łepki??? ..na gril, na gril, na gril:-D

Misia a niech nie żre, parę dni na głodniaka położyć, wszystko zeżre potem:-D Moja Kasia to tak zawsze marudziłą otwierając lodówkę ( szynka, ser, pasztet, ogórek, pomidor, powidło, jajka...) " O jezuuuuu..nic nie ma do jedzenia......" teraz mieszka z koleżeństwem w naszym byłym mieszakniu, no i jak jest u nas w domu to wszystko zje co leży, nawet ostatnio jadła ze smakiem jakąś byle jaka zupke jarzynową, pytam: ojej , a Ty się nie strujesz?? nie jedz tyle..., a Kasia: Ostatnio polubiłam zupy:-D:-D, że nie wspomne o leczo, wcześniej trującym, a teraz zjedzonym z repetą:-D:-D

Aniu Biedrona superowa i nic nie chce mówic, ale do matki podobna jak nie wiem co :-)

Ollena zdjęcia z wesela FBuk pokazał, pięknie wyglądałaś, Patryk się wytańczył, co nie? pewnie śladu po "migdałowych wycicnankach " nie ma? a jak klimaty z Marsem??

Kłaczek zginął i FLo..i kilka nnych osób:sorry: Andzike jest wytłumaczona...

Placek jest niejadalny :-D Ale Pan Monsz wciągnął - z brokułami ?? - keczup ukrył brokuły :-D
Kubula kocha serek homo waniliowy i koniec pieśni - wszystko co z nim (naleśniczki, placuszki, omlety) + owoce, musy owocowe to jest danie idealne na kolacje i śniadanie i podwieczorek ... a i jeszcze ziemniaczki z masełkiem :-D
Majuska się nie martwię bo jak zgłodnienie to wciągnie. On w sumie non stop coś je - owoce, warzywka, ciasteczko, jogurcik. W żłobie zjada najczęściej 2 obiady no minimum dwie zupki :-D także nie głoduje.

No właśnie . Kłaczek ma sklerozę. Padł jej lapek i zapomniała hasła żeby wejść z innego kompa. Żyje i wszystko u niej OK.
Koniec newsa :-D

Nasza Julka dzisiaj wypiła butlę mleka na stojąco gapia się w TV na reklamy.

Przedtem robiłam sobie pedicure. Postawiłam w pokoju miskę z wodą i moczyłam stopy ( Zawsze to robiłam gdy Julka juz spała).
Ale była konsternacja. Najpierw się gapiła to na mnie to na miskę. Potem próbowała zamoczyć palca od nogi w misce. Potem chciała włożyć paluszka. A jak w końcu nabrała odwagi to namydlała mi nogi , sobie nogi ( w leginsach) , buzię , ręce. A dywan mokry. Ale była frajda i to się liczy.

Majuska Patryk zapomnial o szpitalu choc co kilka dni pyta czy juz nigdy nie bedzie mial zastrzykow. Dzis az sie rozplakal bo cos o szczepieniu zaczelismy rozmawiac..
Na weselu sie wytanczylismy :))) Mars o 23 skonczyl impreze wiec ja razem z nim. O reszcie innym razem;)

Zoyka wiesz o czym myslalam ogladajac Julki fotki? zastanawiam sie jak wygladalaby w kucyku. Ma takie buje wloski, drobniutka twarzyczke, mysle ze slodko by wygladala. Uwielbiam Mie w kucyczku z tylu, jak jej jeszcze grzywka podrosnie to bedzie idealnie:)

Mia ciagle flache na kolacje:)

reklama
Do góry