reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Hej!

U nas upał stulecia, a ja szaleję ze szmatą na górze, można już było ziemniaki sadzić tam, więc się zmobilizowałam:-D

Moaj bratowa ( w USA ) urodziła nad ranem córeczke, LILI, w 36 tygodniu, nie wiem dojkładni co i jak, bo mój durny brat nie pochwalił się jeszcze szczegółami, wiem, że wczoraj jej wody odeszły i reszte wywoływali, bo skurczy nie miała, ale Lilka w porządku, wage ma tylko niedużą chyba, ale nie wiem dokładnie jaką.

Andzike, wypoczywajcie i seksujcie się ile wlezie:-)

reklama
witam się i ja

Majuska - ja wczoraj późnym wieczorem musiała umyć okno w kuchni, bo jak mars otwierał Colę, to mu wystrzeliła z butelki, opryskując wszystko dookoła.

Andzike - miłych wakacji, udanego wypoczynku!!!!

Zoyka - u nas dzis od rana było pięknie (jak co dzień ostatnio), wyszłam z Kubulą na zakupy, weszłam do Lidla, wychodzę, a tam ściana deszczu.... zonk! Nie wzięłam folii, bo po co? Zresztą młody nie chce pod nia siedzieć i tak poczekaliśmy z 10 minut, aż tylko kropiło i szybko do domu przez jeziora z wody... U nas Lidl jest od kilku dni w przebudowie i okna są zasłonięte, więc nie było w ogóle widac, że tak pada, więc szok był tym większy.

Najlepsze były takie starsze babki - zrozumiałam jak między sobą rozmawiają, że parasol mają zawsze w torebce, a tym razem jak na złość zostawiły w samochodzie.

Ostatnia edycja:
Hełoł ... wyparowałam :-(
w pracy mam 28-30 stopni ... aż szef zadzwonił :-D miałyśmy się oszczędzać i tak też pracowałyśmy :-D
ale naprawdę rzeźnią. Nie wiem ile jest stopni i nie wiem czy chcę wiedzieć. W ramach przygotowań do zimy kupiłam Kubuli w ub. tygodniu kombinezon:
KOMBINEZON - Sklep internetowy Coccodrillo
dziś kurier przywiózł - fajny - sanki mamy, jeszcze tylko śniegowce i możemy szaleć.
Andzike - odpoczywaj :-D
Katrina jak mnie też tak kiedyś deszcz zaskoczył to potem folie zawsze miałam w kieszeni pod wózkiem :-D

Ostatnia edycja:
O Boże misia:szok:...podziwiam za to kupno kombinezonu:-D

Przedstawiam Paćkową kuzyneczkę: Lillianna Anna K. : 2300km i 49 cm...kiedy Paćka taka była :-D...

998859_698869863461947_515528405_n.jpg
Zaproszę bratową do nas, wiekowo sie nadaje :-)

U nas też rzeźnia, na poddaszu jest katastrofa, Packa ma wiatrak w pokoju, wiadro z zimną wodą koło łóżeczka, dwa mokre ręczniki na łóżeczku, śpi w samym pampersie i wszystkie okna ma pootwierane....ponoć jutro ma zelżeć.
jakies kolarstwo mamy miec jutro na mieście, kuźwa drogi nam poblokują:sorry:

Załączniki

• 998859_698869863461947_515528405_n.jpg
    998859_698869863461947_515528405_n.jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 52
Majuska pogratuluj bratowej :-D
Ale dlaczego mnie podziwiasz ? naprawdę ten kombinezon jest fajny, dokupiłam do tego kominiarkę :-D
Kubula śpi w bodizaku a okna otwieramy tak ok. północy, rolety opuszczone - da się żyć.

Raz , że teraz Ci to w głowie, dwa , że ja to na szmatach coś upoluje pewnie za 2, 3 dychy,u nas na wsi mi nic więcej dla Paćki nie potrzeba, a poza tym, zimy w tym roku nie będzie:-D

Majuska nie chcę Cię smucić ale zima jednak będzie :-D Nie mam czasu żeby biegać po ciuchach i polować :-( Wolałabym wydać 20-30 zł ale szansa że trafię na cos fajnego jest bliska zeru. Pamiętam, że w ubiegłym roku też liczyłam, że kupię coś i skończył jakiej piiii nabytej przez teściową :angry:

Hej,

Zaraz trafię do psychiatry. Swędzi mnie cale ciało, jakby mi kto wbijał miliony igiełek. Dzisiaj czuję się fatalnie. ZA gorąco. Mieszkanie mamy za ciepłe. Komary mnie podziabały. Wszystko swędzi. Pot w dzień z czoła kapał.

I ja podziwiam Misię za zakup kombinezonu. Za diabła nie wiedziałabym jaki rozmiar kupić.

Majuska a tam w Stanach zimno ? Lilianna ma taką grubą czapeczkę :) Ale malusia jest.

Misia - ja zawsze mam folię pod wózkiem, bo wiesz tu jest tak, że co chwilę zmiana pogody. Ale ostatnio były takie upały, więc żeby mi nie zabierała miejsca pod wózkiem, to ją wyjęłam. Zresztą powiem szczerze, że zaczyna się robić nieciekawie z ta folią, bo Kuba nie chce pod nią siedzieć. Drze sie jak opętany i próbuje się z spod niej uwolnić.
Dziś po prostu przeczekałam, żeby padał mniejszy i jak szłam z tym smykiem w deszczu, to miał taką radochę.

Majuska - buziaki dla małej Lili - dla bratowej GRATULACJE!!!!

Teraz jak wiecie jest u nas przyrodni starszy brat Alinki i Kuby - mały fajnie go zaczepia. Ostatnio Kuba stał w swoim łóżeczku (w salonie), które jest koło sofy. Na sofie od strony łóżeczka siedział Michał. Kuba najpierw go dotykał paluszkiem, żeby zwrócić na siebie uwagę, a potem patrząc w TV łapał go malutkimi paluszkami za włoski na ręce i ciągnął.

reklama
Zoyka nie sądzę, że tam zimno, bo tam sa spore upały w lecie, ale w szpitalu pewnie klima a ona wcześniakiem jest..nie wiem:-D..nie wiem czemu przegapiłam ściągnięcie tu bratowej, bo w sumie wiek w normie, pies, 3 koty i mąż -Marsjanin totalny, pasuje tu jak ulał:-)
Mój bachor mówi coraz więcej, ostatnio opanowała słowo kij, ciocia, pani, a dziś nauczyła się nazywac naszego sąsiada "po imieniu" : siąsia:-D

mam parę fotek:

DSCF4173.jpg wiejska dziewczyna z kijem ( stylizacja taty, kropki+ paski+ najeczki do sukienki:-D )

DSCF4174.jpg Maja oć, oć!

DSCF4181.jpg DSCF4182.jpg, nie ma to jak włam na czyjąś działeczkę :)

Załączniki

• DSCF4173.jpg
    DSCF4173.jpg
    50,8 KB · Wyświetleń: 68
  • DSCF4174.jpg
    DSCF4174.jpg
    50,3 KB · Wyświetleń: 69
  • DSCF4181.jpg
    DSCF4181.jpg
    49,5 KB · Wyświetleń: 64
  • DSCF4182.jpg
    DSCF4182.jpg