reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Ollena - życzę Ci w każdym razie pomyślnego załatwienia sprawy - fakt pozostaje faktem, że PESELU nie wyrobią bez polskiego aktu urodzenia. Nie wiem co to za nowy przepis, bo w necie nic znaleźć nie mogłam.
Dopóki jestes w Polsce, to wystąpiłabym do USC na piśmie niech dadzą odpowiedź na piśmie w oparciu o konkretne przepisy, a do Konsulatu wysłałabym meila, żeby mieć wszystko czarno na białym i żeby mnie nie odbijali jak piłeczkę ping-pongową.
Ale to Ciebie dotyczy i zrobisz jak uważasz. Powodzenia.

reklama
Wpadłam na moment:-)
Dziękuję za życzenia :-D
Świętowaliśmy dziś na działce u małego Jaśka (tak a propos, to gdzie zginęła Malfi?:eek:) , spędziłam przemiły dzień, takie piątki to ja rozumiem :tak:
Uciekam spać, bo jutro jedziemy na inną działkę - odsuwam od siebie reisefieber, którego oddech czuję już na karku :-)

tak dziewczynki, to Kwasniewski opracował, mocno kontrowersyjne:tak::tak: a i owszem, Kwasniewski gada, że warzyw to tak ino ino, a owoce to wszystkie do kosza:-D dziwne, nie? wszyscy każą się zażerac owocami, wgłębiłam się w to, wg mnie może chłop miec rację;-)

Majuska ale Dunkan był wariacja na temat polskiego Kwaśniewskiego. Chudniesz i owszem bo to normalne jak jadasz sam tłuszcz i białko, potem masz ketoze a potem Ci siadają nery, wątroba, i takie tam ... Ta dieta jest jak wszystkie tego typu zwyczajnie niebezpieczna dla zdrowia, życia.

ano to wg dr Kwaśniewskiego

Produkty najlepsze dla człowieka (ułożone według ich wartości biologicznej)
1. Szpik kostny, żółtka jaj, wątróbki gęsie stłuszczone, wątroba cielęca i wieprzowa, nerki, całe jaja, móżdżek, gęste rosoły, kawior.
2. Mięso wieprzowe: boczek, karkówka, nogi wieprzowe, salcesony, pasztetowa.
3. Mięso cielęce, wołowe, tłuste gęsi, mięso i inne części ciała innych zwierząt trawożernych, wszystkie rodzaje serów — najlepsze tłuste.
4. Masło, smalec gęsi, słonina, smalec wieprzowy łój wołowy, gęsta śmietana.
5. Oliwa z oliwek, olej słonecznikowy, orzechy włoskie, laskowe, inne orzechy oraz jadalne nasiona oleistych, mleko (tylko do 0,5 litra na dobę) — tłuste.
6. Kaczka tuczona, tłusta kura, kurczaki wiejskie.
7. Tłuste ryby: węgorz, łosoś, makrela, tuńczyk, konserwy rybne w oleju, majonez.
8. Ser twarogowy chudy, chude ryby, indyk - zawsze z dużym dodatkiem tłuszczu.
9. Jarzyny w ograniczonych ilościach.
10. Płyny nie zawierające cukru.
Produkty niejadalne dla człowieka
1. Cukier, słodycze, miód, słodzone płyny.
2. Owoce i przetwory owocowe.
3 Ryż, kasze, zboża, kukurydza.
4. Chleb i pieczywo.
5. Ciasta, kluski, potrawy mączne.
6. Płatki owsiane, mąka ziemniaczana, budyń, kisiel.
7. Groch, fasola, bób (fasolkę szparagową można traktować jak jarzynę — zawiera 8-10 gramów węglowodanów).
8. Inne produkty pochodzenia roślinnego.
9. Sól kuchenna według smaku aż do zaprzestania dodawania soli do potraw, co zwykle następuje po 2-3 tygodniach, gdy produkty solone stają się niesmaczne.

Ojej, ale się tu dzieje...
Andzike i Anko - najlepsze imieninowe życzenia!

A dajcie spokój z tym Kwaśniewskim i innymi zbokami tego typu. Teraz jest w USA straszna moda na bycie neandertalem, należy żreć surowe mięso i biegać boso, bo tak robiły neandertale i to strasznie zdrowe. Tyle, że neandertal rzadko kiedy dociągał do 40 ;)

PS. Wątroba jest the best... Magazyn toksyn.

Ostatnia edycja:
Pamiętam jak byłam oczarowana Dukanem. Też się rozpisywali jaki toi super sposób. Wszystko było logicznie wytłumaczone i tez do meni przemawiało to nadmierne spożywanie białka. Po tygodniu stosowania nie mogła się wysr..ć. Moja koleżanka schudła pięknie ale rozwaliła sobie nerki . Potem powiedziano ze Dukan odchudza ale zaczyna się rozwalać organizm.

Ryż wykarmia większą połowę świata niż ziemniaki a w żywieniu optymalnym jest zakazany ?
Mam sceptyczne podejście, choć korci mnie spróbować .

Masz racje Flo - to wariactwo i tyle.
A Zoyka skoro Twoja znajoma rozwaliła sobie nery Dunkanem to może jednak nie próbuj Kwaśniewskiego bo to TA SAMA zasada. Ketony, obciążenie nerek.
Ja mam fazę na owoce (czereśnie, jagody) i warzywa - to jem. Rozsądek Dziewczęta :-D

Nie czytałam o tym pod kątem odchudzania, gdyz mam to w esicy od jakiegos czasu, zwróciłam uwagę na to, że się ponoc wtedy nie choruje, nie ma migren , ma mnóstwo energii, mózg inaczej pracuje i tym podobne, żywiąc się w ten sposób mozna byc tez wege, chodzi po prostu o zachowanie proporcji pomiedzy białkiem, tłuszczem i węglami, podstawą menu może byc żółtko jaja..swoja droga wogóle mnie nie dziwi Wasza reakcja...wiedziałam, że tak będzie:rofl2: i wogóle nie mam zamiaru nikogo do niczego przekonywać:rofl2:...że Dukan był niezdrowy , to półinteligentny szympans by sie skapował:-)

podobno nadciąga bardzo upalny weekend....

reklama
Do góry