reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Na poludniu - baza w Brzesku, poza tym Zawoja, Krakow, Nowy Sacz... Jutro jedziemy skladac wniosek o paszport, a potem juz tylko czekanie na dokument, wylookanie biletow w "slusznej" cenie i ziuuuu.... :-)

reklama
HA ... przypomniałam sobie hasło i dzięki temu mogę wydać odgłos zza biurka robotniczej niewoli :-D
Dziękuje za życzenia - miałam ochotę wczoraj ubić dziecko a dziś rano męża :-D A dwa nic tak nie podwyższa ciśnienia jak sikający kotecek o poranku :-( sikający w łóżku :-(
Kupiłam sobie na Dekorii w outlecie materiał na zasłony do sypialni (czarne w srebrne kwiaty), do kuchni i do Kubuli pokoju biały woal w kotwice i piratów, mam jeszcze jedną firanę do uszycia. W sumie - 4 zasłony "na kółkach" i 4 na szelkach, zadzwoniłam w kilka miejsc i przeżyła SZOK. Za wszystkie materiały nie wiem czy zapłaciłam 150 zł (samego woalu mam ponad 5 metrów) a za szycie mam zapłacić 800 (osiemset dla niedowiarków) złotych :szok::szok::szok::szok: kolejne miejsce było nieco tańsze - tak ok 300 zł ... doszłam do wniosku, że kupię sobie maszynę do szycia :-D
ANDZIKE - tak małym dzieciom nie robi się w PL rtg "normalnie" - są jakieś szelki ? Pani dr mi tłumaczyła że nie wszędzie się da zrobić te foty bo pracownie nie posiadają stosownego sprzętu.

Ostatnia edycja:
Cześć,

U nas upał zelżał. Wczoraj była afrykańska pogoda. W weekend ma być na południu po 35 stopni w cieniu. Koszmarek.

Flo - współczuję choróbska. Zdrówka dla Maksia.

Andzike- trzymam kciuki za Kacpra, oby mu nic nie było.

Majuska - lepiej ? Zdrówka także.

Olena - przykro mi. Zrobiłabym podpuchę. Pozaznaczałabym banknoty i doprowadziłabym do sytuacji w której byłyby łatwo dostępne dla brata. Macie złodzieja w domu i albo to zrozumiecie i doprowadzicie do tego aby poniósł konsekwencje albo będziecie szlochać po kątach.
Rodzice mogą dużo. To włącznie przez ich bierna postawę jest ,jak jest. Doprowadzenei do poniesienia konsekwencji za kradzież jest w ich gestii i to jest objaw miłości do dziecka. To dla jego dobra.

Wyobraźcie sobie,że moja Mama przytargała z piwnicy karton z książkami. Okazało się ,ze ma książeczki z mojego dzieciństwa. Konopnicka, 3 tomy Andersena, Tuwima, zbiory bajek. Choć raz jej chomikarstwo się przydało. Będę co miała czytać Julce przed snem.

Misia - cena za szycie mnie powaliła ! 800 ! Wow!

Sandy przykro mi ,ze przytrafiła się choroba w rodzinie. To zawsze trudne chwile. Dobrze,że urlop się udał i wróciliście pełni werwy.

Robię kawę i zabieram się za pracę i obiad.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zoyka: za szycie zasłony na szelkach 90 zł za sztukę :-), na kółkach: 110 - też oczywiście za sztukę zasłony :-) ponieważ będą po 4 sztuki zasłon to ... 4 x 90 + 4 x 110 :-D szczerze mówiąc to użyłam kalkulatora bo stwierdziłam, że chyba liczyć nie potrafię :-D W drugim punkcie: z metra pani liczy + 5 zł za szelkę ...
skąd ma koncepcja, że nabędę maszynę i się przeproszę z szyciem :baffled: nie wiem tylko jaką maszynę kupić - łucznika ?

Misia a nie masz znajomej co chce dorobić albo sąsiadki co mam maszynę ? A to szycie to gdzie tyle kosztuje ? W Dekoratorni ? U nas jest pełno punktów krawieckich. Moze w takim punkcie nie zedrą ?

Hej, ja tylko na chwilę.
Mam dość. Maks dostał Zinnat i jest wojna. Próbowałam czy pójdzie samo - dotknął ozorem i chciał sobie wyrwać język, pluł i wił się z obrzydzenia. Mieszanie z czymkolwiek odpada - taka sama reakcja. Paskudztwo ma smak koncentratu z gumy do żucia. Pozostaje podawanie na siłę, takim strzykawkowym aplikatorem. Wczoraj jakoś poszło, choć o mało się nie poryczałam z frustracji - strasznie podle się czułam wmuszając paskudztwo małemu człowieczkowi. Rano wmuszanie skończyło się pawiem z owsianki. Już mnie brzuch boli na myśl o wieczornej dawce.
Misia - rocznicowe gratulacje serdeczne! Maszynę ja sobie kupiłam Łucznika - Ewa 2014 i jestem zadowolona ( byłabym bardziej, gdyby pies nie zjadł części podstawy, ale i tak wystarcza na moje potrzeby). A jak już kupisz to możesz rozważyć rzucenie roboty i zarobkowe przyszywanie szelek do firanek.
Sandy - Fajnie, że wypoczęliście. Przykro mi z powodu choroby w Twojej rodzinie. Trzymaj się.
Andzike - mam nadzieję, że nic Ci nie przeszkodzi w urlopie. I trzymam kciuki, żeby się okazało że Kacperkowi nie jest absolutnie nic.
Kłaczek - jak będziesz w Krakowie to koniecznie musimy jakąś kawę wykonać wspólnie, dobra? Fajnie, że Karol się cieszy z burzy, lepsze to niż gdyby miał się bać.
Zoyka - to Ty porządne dziecko byłaś, jak twoje książeczki przetrwały. U mnie te najukochańsze zostały zaczytane na śmierć.
Ollena - przykra ta sytuacja z bratem. Najlepiej w ogóle nie trzymać gotówki w domu.

Flo, przeciez ja mam do Krakowa 50-60km i busa co chwile! No, nie ma dyskusji, trza bedzie kawke uskutecznic. (Jeszcze sie okaze ze mnie na Grodzkiej widywalas... ;-))

Kłaczku dajcie znać to i ja do Krakowa się wybiorę mama ma mieszkanie w Krakowie więc przy okazji ją odwiedzę.A burza to w sumie świetna sprawa "petardy" za FRRE:-);-).Ollena wykańczaj własny dom siej groszek i trzymaj się z gotówką na odległość od brata.Sandy dobrze,ze urlop się udał.Zoyka to śmiało całą parą "cała Polska czyta dzieciom" Amelia i tak woli gimnastykę,autka,basen i tańce nie jet z niej typ ani czytelniczy ani kinomaniacki raczej mała "chłopczyca" udająca księżniczkę.Andzike na pewno na urlopowisko dotrzesz :tak:

Zoyka tutaj kupowałam materiał:
Rolety rzymskie – zasłony – firany - Aranżacje wnętrz - dekoracje okien i wnętrz - firanki - narzuty - pokrowce na krzesła - pokrowce na meble - pokrowce na sofy z IKEA - zaslony - Dekoria.pl
Był dział pt. OUTLET (polecam :-D za kupon materiału 140 na 300 zapłaciłam 19,90). Nie jestem fanką rolet, firanek i innych paneli ale laska od mnie ma od nich wiele ubranek dla swoich okien :-D Można zamówić próbki tkanin - w pracy mamy całą bazę materiałów dzięki tej maniaczce i zamawiamy na każdego członka rodziny i każdy adres :-D
Pytałam w punktach krawieckich właśnie :-D w jednym mi facet powiedział, że NIE MAMY o czym rozmawiać :-D bo on mi nie wyceni na odległość bo nie wie jaka zasłona i z czego :baffled: a pytanie brzmiało: ile kosztuje uszycie zasłony 140 na 250 cm na szelkach z lnu :-D
Mam jeszcze jeden punkt ale on jest czynny w dzikich godzinach - może zmienili godziny otwarcia. vis a vis chałupy mam krawcową ale ona nie szyje zasłon - bo pytałam.
Sandy mam nadzieję, że będzie dobrze.
Flo, Kłaczku do Krakowa mogę podjechać sama na szybka kawkę :-D Oprócz 15-18 sierpnia, 6-8 września.
Byliśmy dziś na pneumo i meningokokach - Kubula waży 10600 i mierzy między 86 a 90 cm :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Spokojnie, my sie wybierzemy najwczesniej w drugiej polowie wrzesnia, wiec to jeszcze dolegla dosc przyszlosc. Forum pewnie nie bede miala, ale cos sie wymysli.

Do góry