Andzike własnie na FB weszłam, a tu jebut :
Lato z komarami - Mama Na Zakupach cały artykuł masz:-) z autopsji kojarzę taka lampę, z małymi jarzeniówkami, która kiedyś znajomi wystawili n astół podczas grila, wcześniej komary nas zjadały połaciami, po odpaleniu lampy zero, jak ręka odjął.
Musze nasadzic w jakiś donicach na tarasie troche lawendy, mięte wykopię z działki bo rośnie, podsadze bliżej, a może jeszcze kocimietki, to i koty będa miec radochę, może odstraszy troche to świństwo, swoja drogą, dlaczego jest plaga komarów, kleszczy, a nie np. słowików, pieknych kolorowych motyli czy tego typu fajnych żyjątek
Ollena nie znalazłam, że coś sprzedajesz, przybliż temat;-)
Azula dla mnie masakra, ja się zżyłam z tymi postaciami po prostu, akuratnie Starków w miarę lubiałam, to sztyletowanie brzucha ciężarnej mnie dygnęło, sorry...wiem, że to fikcja izarzynają, kastrują itp. w ilościach hurtowych, wiem, że inne gorsze rzeczy się działy i dzieją, ale akurat ten serial przezywam i mnie dygnęło...no i wilkorów mi szkoda
Teraz to strach sie bać, mam nadzieje, że mi Danerys nie zarżną, bo wtedy chyba przestanę oglądać, a pasiłoby, żeby się z tym nowym ciachem co to się koło niej kręci przespała