reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Zoyka bo z lanymi kluseczkami tak jest ,ze trzeba miezać ale tak ostrożnie .Ja mieszkam w krainie deszczowców leje leje leje mam dość :wściekła/y:tak już ponad tydzień z przerwa na niedzielę ale i wieczorem polałowięc naprawdę brzydnie się spacery w formie wyprawy po zakupy do biedronki w przerwach między jednym ,a drugim deszczem:eek:Zoyka && za Julcię niech śpi kiedy spac ma:tak:

reklama
Hej, zaraz sobie zrobię kawę, ale pewnie i tak nic nie da - znowu leje...Nie mam pomysłu co zrobić z dzieckiem, skoro nie da się wyjść na spacer.
Andzike - dwie bezy orzechowe, a pomiędzy krem kawowy z amaretto...
Zoyka - zanim się zacznie mieszać trzeba odczekać chwilkę, aż się kluchy zetną. Trzymam kciuki, żeby Julka spala kiedy ma spać.
Azula - ja też mam dość. Proponuję jakąś petycję w sprawie przemieszczenia chmur deszczowych w cierpiące suszę rejony świata.

Flo - właśnie wytarłam ślinę skapującą na biurko... poproszę przepis :-)

U nas ponuro okrutnie, od poniedziałku zaczyna lać deszcz w momencie jak wychodzę do pracy, w związku z czym nasz popołudniowy spacer jest skasowany (wczoraj mieliśmy iść na spacer z Kubą i jego mamą, ale lało, więc kisiliśmy się w domu:no:). Dziś zapowiada się powtórka z rozrywki :wściekła/y:

Zoyka trzymam kciuki, chociaż z znając Julkę to różnie może być z tym spaniem :rofl2:

U nas chwilowo nie pada, ale jest tak parno i chmur w cholerę więc tylko patrzec jak zacznie:-(

Poinformowałam dziś Marsa o nadciągającym zlocie:-p....powiedział, że się cieszy bo coś się będzie działo, no i cieszy się że pozna wreszcie Andzike bo go intryguje ten nick:rofl2:

Paćka w nocy sie budziła z płaczem..kolejna trójka wyłazi:sorry:

Zoyka ja robie kluski lane tak, że daje do kubka 2 jajka, dosypuje trochę mąki, szczypte soli i miksuje na gładkie ciasto, potem zwykle jeszcze dosypuje mąki , tak, żeby to była konsystencja gęstej, ale jeszcze lejącej śmietany , podczas wlewania na zupę mieszam delikatnie, albo leję dookoła garnka, nigdy mi sie breja nie zrobiła, może po prostu za rzadkie ciasto Ci wyszło;-)

Gra o tron ...masakra:szok::szok:

Hej,
Andzike ja jestem klebkiem nerwow jesli chodzi o ta operacje. Jeszcze nic nie przesadzone, w piatek jedziemy do dr do Rzeszowa, zobaczymy co powie ale raczej nie ma innej opcji, Patryk ma takie gardlo ze nie ma nawet przerwy miedzy tymi migdalami, jest wszystko powiekszone maxymalnie.
CO do ubran to naogladalam sie bloga www.makowki.pl i ona sprzedaje ubranka jeszcze drozej jak ja i ida jak swieze buleczki. Stwierdzilam wiec ze nie bede glupia i nie bede sprzedawac za grosze bo mam ubranka czesto nowe, czesto firmowe i nie tanie.. Nie sprzedam czegos za co dalam 20eu czy 20$ za 10zl..

Na komary? wszealkie OFFY do psikania dla dzieci...jak najczesciej sie da. Tylko tak sie chronimy. W domu w kazdym pokoju Raid do kontaktu.

Troche fotek z chrzcin.

Zobacz załącznik 563895Zobacz załącznik 563896Zobacz załącznik 563897Zobacz załącznik 563898Zobacz załącznik 563899Zobacz załącznik 563900Zobacz załącznik 563901

Ostatnia edycja:
Majuska czemu masakra powieśc wzorowana na średniowiecznej Europie ,a TAM dopiero sie działo:szok:zreszta to i tak nic w porównaniu z dokumentami na temat hitlerowskich Niemiec o Auschwitz opowieści byłych więźniów .Ja to płakałam i nie mogłam potem po nocach spać tym bardziej ,ze mój dziadek tez taki obóz przeżył i straszne rzeczy opowiadał .Na national geografick teraz też leci fajny dokument o egzekucjach wczoraj było o Amonie Gecie (pewno nazwisko źle napisałam) z "Listy Shindlera " może kojarzycie,O Szkocie "Waleczane serce" Wiliam jakos tam i o wikingu .Prawda bywa straszniejsza od legend:szok::tak:.PS Ollena ten link nie wchodzi z tym makówki .Andzike na komary witamina B kompleks

Ostatnia edycja:
kłaczek - super Karol wygląda :-D
Majuska - no mam nadzieję, że sprostam swojemu nickowi w oczach Marsa :-) Paweł się wczoraj dopytywał kto będzie i czy łowicka mnb bierze tnb, bo jeśli tak to dlaczego on miałby zostać w domu? :-D:szok:
U nas idą dwójki, a najlepiej masuje się dziąsła moimi cyckami, więc w nocy najchętniej Kacper nie wypuszczałby ich z buzi... :no: Nie mam pomysłu ani weny, żeby go w końcu odstawić, zawsze coś...
Ollena - w sumie masz rację co do cen... w każdym razie - powodzenia :-) Trzymam kciuki za piątkową wizytę u lekarza, jak u Patryka sprawa jest tak zaogniona jak piszesz to zabieg przyniesie mu ulgę - będzie trochę strachu, ale potem spokój dla niego i dla Ciebie :-)
Dzięki za rady dotyczące odstraszaczy komarów - azula - tą witaminę B to się podaje dziecku?:eek: czy jest w jakimś smarowidle? Spotkałyście się z jakimiś plasterkami przyklejanymi do ubrania? Bo koleżanka mi mówiła o czymś takim :sorry:

reklama
Andzike własnie na FB weszłam, a tu jebut :
Lato z komarami - Mama Na Zakupach cały artykuł masz:-) z autopsji kojarzę taka lampę, z małymi jarzeniówkami, która kiedyś znajomi wystawili n astół podczas grila, wcześniej komary nas zjadały połaciami, po odpaleniu lampy zero, jak ręka odjął.

Musze nasadzic w jakiś donicach na tarasie troche lawendy, mięte wykopię z działki bo rośnie, podsadze bliżej, a może jeszcze kocimietki, to i koty będa miec radochę, może odstraszy troche to świństwo, swoja drogą, dlaczego jest plaga komarów, kleszczy, a nie np. słowików, pieknych kolorowych motyli czy tego typu fajnych żyjątek:sorry:

Ollena nie znalazłam, że coś sprzedajesz, przybliż temat;-)

Azula dla mnie masakra, ja się zżyłam z tymi postaciami po prostu, akuratnie Starków w miarę lubiałam, to sztyletowanie brzucha ciężarnej mnie dygnęło, sorry...wiem, że to fikcja izarzynają, kastrują itp. w ilościach hurtowych, wiem, że inne gorsze rzeczy się działy i dzieją, ale akurat ten serial przezywam i mnie dygnęło...no i wilkorów mi szkoda:sorry: Teraz to strach sie bać, mam nadzieje, że mi Danerys nie zarżną, bo wtedy chyba przestanę oglądać, a pasiłoby, żeby się z tym nowym ciachem co to się koło niej kręci przespała:-D

Do góry