reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Zoyka własnie wczoraj podobny problem w programie na TLC o seksie był.Małe dziecko ma inaczej wykształcone zwoje nie nalezy panikować oczywiście nie latać z gołą doopą ale jak juz dziecko cos zobaczy nie wpadac w panike bo skojarzy to z czymś złym ,a przeciez nic w tym złego

reklama
U nas nie ma problemu, czasem bywam gola przy dziecku - mieszkamy w jednej sypialni przeciez poki co. Problem tylko z ta sama plcia bo ja Karol uslyszy ze tatus w lazience robi siku, to leci popatrzec. Drzwi stare, zamek nie zawsze trzyma, a mlody probuje tatusiowi glowe miedzy nogami przepchac, zeby zobaczyc co sie dzieje z przodu. Poza tym zauwazylam ze intryguja go sutki, ale bez roznicy czy moje czy ojca - probuje pomacac, zlapac... Jak guziki. Chociaz... Guziki przy mojej bluzce namietnie obgryza, wiec moze lepiej ze do piersi nie zabiera sie w ten sam sposob.

Zoyka tylko jak wyjsc z kosciola kiedy my (jako jedyni do chrztu) mamy siedziec w pierwszej lawce?
Co do nagosci Marsow to moj sie kapal kilka razy z Mia, ona histeria zareagowala jak mnie nago zobaczyla, z nim nie ma problemu. Zreszta my sie kapiemy/przebieramy/zalatwiamy czesto przy dzieciach wiec nie ma stresu.

Bylam u ginki. Moge plamic jeszcze jakis czas z powodu spirali..na bank 3 miesiace a pozniej cos mi da gdyby sie nie skonczylo.
Co do mojego problemu (pisalam na GZ) to zalatwi mi na moja karte ubezp. EU badanie pecherza (nie pamietam nazwy).

Kiedy ten zlot??

Ollena na wekendzie 12-14 lipca, dawaj:-)

Malfi aj em z Rzeszowa, teraz ze wsi podrzeszowskiej, a czy to blisko czy daleko to już zależy od punktu widzenia, ewentualnie posiadania prywatnego samolotu;-)..zapraszam oczywiście serdecznie, z psem:-D

Flo czy ty musisz iść na te imieniny????

Zoyka mi sie wydaje, że nie ma co robic z gołej fujarki wielkiego halo;-) "tata ma siusiaka" i tyle, jak się robi jakąs dziwna "otoczkę" wokół tych spraw to gdzieś to tam zapada w psychikę chyba, nie?

Kłaczku nie ma śmiania...kto wie za ile to dzieło pójdzie kiedys na jakiejś aukcji:-D, ale tak na poważnie całkiem ciekawy rysunek, Paćka tak nie narysuje, zaraz wyjeżdża na stół kredkami:-)

Uśpiłam biedne maleństwo, śpi i chrapie okropnie i bulgocze mu w nosie...

Andzike - chyba też kochasz swoją teściową, co? Ale cokolwiek robi irytującego zapewniam , że moja jest 1000 razy gorsza.
Majuska, ja nic nie muszę ale żal mi mojego chłopa. Przez solidarność z nim poszłam, zresztą odwaliliśmy to w godzinkę. Bo ze względu na specyfikę teściowej to wygląda tak że przyjść należy, ciasto sobie musimy zakupić i przynieść, herbaty nie zaproponuje nawet... no szkoda gadać.
Ollena - a fe, tak nas olać...
Malfi - przezroczysta część budy ma siatkę, nie razi przez to i Maksa bardzo ta siatka kiedyś bawiła i fascynowała, uwielbiał się na nią gapić. Co do trzęsienia - no jak jest strasznie wyboiście to telepie, ale nigdy nie zauważyłam żeby dziecko miało z tym problem. A mieszkam obok miasta w którym działa "Towarzystwo Miłośników Bruku" i działa aktywnie. Zaliczaliśmy bruk, dramatyczne chodniki, krawężniki wysokości 20 cm, jazdę po resztkach zmrożonego śniegu ukształtowanych w wymyślne wądoły.
Zoyka - my się na zmianę kąpiemy z Maksem, więc nie jest zaskoczony widokiem gołego człowieka. No i jak chodzimy na basen to widuje dużo gołych kobiet w szatni. Mnie czasem szczypie w cyc, a mojego biednego męża ostatnio w wannie zdzielił w genitalia konewką pełną wody, ale ogólnie te fragmenty anatomii są dla niego równie interesujące jak na przykład palec stopy.
Kłaczek - niskobudżetowy Pollock ;) W ramki i na ścianę!

Flo a czy Twój mąż musi chodzic na te imieniny?:-)..a propos genitaliów, czy będziecie jeszcze Maksowi dorabiać jakies rodzeństwo?
A jeszcze jedno pytanie, psikasz czyms Maksowi do noska na noc? może pomogłyby kropelki, tak przez trzy dni mozna bezkarnie chyba psikać

Majuska no ja wielkiego halo nie robię. M się wystraszył bo Julka chciała go za nią złapać. Ja nie mam problemu ze swoja nagością przy niej.

Na zlot ja się piszę , ale co z tego ? 750 km w jedną stronę :dry:

Dziewczyny, kupiłam sobie driny w Lidlu. Pyszne i odpływam po prostu :tak:

Zobacz załącznik 561785

Majuska, Karol sobie cos tam rysowal, ja pilnowalam zeby nie zjadal dlugopisu, ale faktycznie on pilnuje zeby na kartce sie miescic.
Flo, Ty sie smiej - do szuflady i bedzie piekna pamiatka kiedys.

witajcie

U nas dzis było lato, więc cały dzień byliśmy poza domem (jutro może juz być jesień). Padam, a raczej padłam, bo nogi mi do d....y weszły.

Miałam dziś tel. z przychodni, żeby przyjść po receptę, bo mam czegoś tam za dużo ( a raczej mój mąż miał, bo maja do niego numer) - hmmm skoro robiłam badanie na poziom cholesterolu to czego mogłam mieć za dużo????? Nic pójdę, odbiorę receptę i zobaczymy co dalej.

reklama
Flo nie olalam, ino se odwyk zrobilam ;-)
CO do kataru Maksa to Mia ma okropny, meczy sie strasznie, pierwszy trzy dni (wieczory) kropilam nawet moimi kroplami bo wyjscia nie bylo, nie spalaby wcale a teraz juz kropie Nasivinem dla niemowlat.

Majuska mam nadzieje ze mi sie uda, a raczej ze Mars wtedy biletu nie ma do PL..

katrina moze masz za wysoki cholesterol!

Do góry