reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Karol ma lale. Moze nie kupilabym mu celowo, ale mialam ja zanim sie urodzil, lalka typu noworodek, z raczkami, nozkami i glowa z tworzywa i szmacianym korpusem, gadajaca jakies "dadadadadada", wzdychajaca.... I on z ta lala gada. Poza tym Karol namietnie zaglada do dzieciecych wozkow (nowa mania) i usmiecha sie do niemowlat, a majac blizszy kontakt, probuje poglaskac. Lubi male dzieci z tego co widze.

reklama
Czesc dziewczęta!! haha- ja jeszcze wciąż w dwupaku:)) Jakoś tak ostatnie dni zakręcona byłam i usiłowałam zrobić wszysto na zapas przed porodem:-). Do tego miałam jeden fałszywy alarm, który się rozszedł po kościach..Poza tym ktg 2x w tygodniu też zabiera czas..
Tak więc wybaczcie, że na chwilę zniknęłam.
Obiecuję, że jak tylko nasz JAN będzie na zewnątrz- dam znać.

Andzike- jak to Jaś u Twojej przyjaciółki???? Wygląda na to, że znowu wybraliśmy popularne imię (zresztą zupełnie niepatrząc na obecne mody...). Szkoda, że nie zostawili Iwo- bo bardzo mi się podoba (tylko u bliskiej koleżanki już jest).

Dzisiaj Młody chyba schodzi coraz niżej, bo mam wrażenie kuli między nogami. Źle mi się przez to chodzi:confused2:
Generalnie mój plan zakłada poród w dniu jutrzejszym, po godzinie 8.00:-):-)
Kuba będzie w szkole, Anka odstawiona na miejsce zbiórki (jedzie na 4-dniową wycieczkę)- czyli wszystko domowo pod kontrolą. Poza tym ominęłaby mnie wizyta kontrolna i wydana na nią kasa.

Przyznam się też bez bicia, że moja motywacja trzymania diety cukrzycowej spada na łeb i szyję.. Przyznam się bez bicia- dzisiaj zjadłam snicersa- nie byłam w stanie się już dłużej opierać:eek:

Napiszcie proszę, bo już nie pamiętam, co należy omijać przy karmieniu.

Do posiadaczek x-landerów- czy można takowy zakupić tylko w formie spacerówki? Jak one się składają? Czy warto rozglądać się za używanym (wytrzymałe są te wózki?)?

Malfi no ,a My tu myslały ,że mały już w twych ramionach.Może być jutro 15 maj to fajowa data:-)X-lander wytrzymały niestety ciężki i zdaje sie ,że wersja spacerowa chyba do kupienia kupuj używany jest masa i to całkiem przyzwoite:tak:A co wcale gondolki nie chcesz używać.Kłaczku Karolek to fajny facecik wyrośnie.Mój śp Zbyszek jak miał 5 lat chciał lalkę barbi i mu kupiłam :eek: on nosił ją do przedszkola bo w tamtym czasie "zakochał się" w niejakiej Emilce i dlatego koniecznie mu Barbi była potrzebna .Chłopcy wbrew pozorom tez bawią się lalkami nawet Ci bardzo chłopięcy np lalki typu robot lub akcion men :tak:

Malfi no znowu poczułam się oszukana :-p;-) ale plan masz doskonały tylko pogadaj czule z Jaśkiem żeby pomógł Ci go zrealizować :-D Xlandera ma chyba Ollena w wersji spacerowej i z tego co wiem to te wózki można spokojnie kupić używane bo są wytrzymałe. Ja odradzam kupowanie 3 w jednym, bo dziecko szybko wyrasta z fotelika samochodowego i trzeba kupić następny. Żywienie podczas karmienia to unikanie wzdymających i mocno doprawionych wg mojej szkoły :)))
Wanda bawi się autkiem i kierownicą i wcale jej nie przeszkadza że to chłopięce zabawki. Miała kombinezon z rysunkiem koparki a jedna bluzeczka ma autka. Tyle, że tutaj jednak dziwnie patrzą na takie coś i staram się poza domem trzymać kanony mody damskiej :-D

A ja mialam plan, ze jesli dziewczynka to chlopczyca - jeansiki, kurtawki typu ramoneska, lub wiatroweczki jeansowe, trampole/adidasy, koszule flanelowe, ale do tego t-shirt dziewczecy. No i jak juz sie da, to kucyki, warkoczyki itd. I minimum rozu bo nie cierpie.

Ja to roz nawet u siebie lubie!!

Malfi trzymam kciuki za jutrzejszy dzien a jak nie jutrzejszy to 17 maj...tez piekna data ;-)

Ania ja nie mam X-Landera, mam Maclarena. Misia chyba miala X-landera.

Kłaczek jakoś przy dziewczynkach mocno się wymiękka na ten róż choć staram się aby i inne kolory były to w paczce co najmniej połowa zawsze jest różowa.Myślę ,że Amelka jest na tyle delikatnej urody ,że jakoś ten róż az tak po oczach nie bije:eek:;-):-) 100_1621.jpgDziś królowo na różowo:crazy::-DOllena jeszcze po drodze 16 maja jest .Malfi andzike chyba też ma x-landera ale jest tez wiele innych lżejszych wózeczków wybór jet ogromny

Załączniki

• 100_1621.jpg
    100_1621.jpg
    16,7 KB · Wyświetleń: 60
Ostatnia edycja:
Azula, po prostu wybor jest kiepski w damskich ubiorkach i jak sie pojdzie do sklepu, to po jednej stronie roz i krem, po drugiej stronie niebieskosci, troche brazow i zieleni. W efekcie trudno jest ubrac dziewczynke unikajac zupelnie rozu. Tutaj nawet damskich, duzych rozmiarow typu 52 jest duzo na rozowo i czesto z dziecinnymi nadrukami - taka slodka idiotka rozm. king size. Nie lykam tego. Dla mnie roz jest kiczowaty - takie odczucie i trudno. Nadaje sie do drobnych dodatkow.

Moje cudne dziecię dzisiaj przesikało pampka na playgrupie i chodziła z mokrą plamą. Dostałam czystego pampersa i ubranka dla niej na przebranie: różowe rajstopki z kokardkami i spodenki na szelkach w rózowych dodatkach :-D Od razu było widać, że to panienka pomimo posiadania na sobie bluzeczki w odcieniu głebokiego fioletowego bzu :)))

reklama
Kłaczku w sumie jak się chce to się da ale róż też fajny no to masz niebieską panienkę z dnia wczorajszego100_1605.jpgA i nawet jak Amelke ubieram uniseks ,a ktoś spyta czy to dziewczynka czy chłopak to mówie by zgadywał jakos nikt sie jeszcze nie pomylił.Mam nawet troche ubrań typowo dla chłopca bo jak Borys przyjeżdża to aby było na wszelki wypadek (tak jak dziś na pleygrup z Ania ,a ściślej z Wandeczką się zdarzyło;-):-D)

Załączniki

• 100_1605.jpg
    100_1605.jpg
    31,9 KB · Wyświetleń: 61
Do góry