reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Ollena pies to zwierze bardzo chętnie hodowane przez człowieka właśnie ze względu na łatwośc w adaptacji do różnych warunków ,łatwość w tresurze co nie znaczy,że twojej Poli to wychodzi na zdrowie nawet jak masz ja na krótki spacer w ciągu dnia wyciągnąć za uszy to wyciągnij.

reklama
Hallo Kobitki!
No więc........ beza wyszła boska!!!!! Przepis bistro mama: Pavlova z mascarpone i truskawkami W środku miękka, ciągnąca. Jedyna uwaga- jeżeli nie będzie zjedzona od razu, owoce najlepiej nakładać na świeżo ukrojony kawałek. U mnie po pewnym czasie truskawki puściły soki, krem chciał zacząć pływać, a beza zaczęła mięknąć, szybko wyciągnęłam resztę owoców, bo była by lipa.
Flo odwróć wzrok natychmiast:laugh2:
14.05.2013 001.jpg14.05.2013 002.jpg14.05.2013 003.jpg14.05.2013 004.jpg14.05.2013 006.jpg14.05.2013 007.jpg kieska nie w moim stylu, "dostana" ale raz trza założyć :)
Majuska ja Paćkę widzę w pasiastych biało granatowych poziomych geterkach 3/4, białym T-shircie, jeansowej katance, conwersach i jaskrawo różowej TU-TU:-D

Załączniki

• 14.05.2013 001.jpg
    14.05.2013 001.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 51
  • 14.05.2013 002.jpg
    14.05.2013 002.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 49
  • 14.05.2013 003.jpg
    14.05.2013 003.jpg
    21,2 KB · Wyświetleń: 54
  • 14.05.2013 004.jpg
    14.05.2013 004.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 50
  • 14.05.2013 006.jpg
    14.05.2013 006.jpg
    21,6 KB · Wyświetleń: 48
  • 14.05.2013 007.jpg
    14.05.2013 007.jpg
    29,6 KB · Wyświetleń: 49
Hefalump jest niebieski przeważnie i rzadko wystepuje na dziewczęcych ciuszkach. Oczywiście były w różnych kolorach ale niebieski góruje. Żółty czy różowy byłby super ale ja też nie szukałam uparcie ubranek w tych odcieniach

Axa ciastunio apetyczniaste jeszcze bardziej jak z ostatniej foty.Ale w takim razie jak trza na bierząco zjadać na torcik urodzinkowy się nie nada upiekę mini biszkopcik na podstawe i zrobie mini serniczek na zimno z galaretką zjemy ja M i solenizantaka:-) .Bo na imprezę która ma być w niedzielę moja siostra z wielkimi chęciami wrecz postanowiła Amelii torcik zrobić + dodatkowo ciasto.Za to mam prośbę jakaś prosta ,a pyszna sałatka bo robię tradycyjną i jeszcze jakąś bym zrobiła dodatkowo może macie przepisik????

axarai - padłam... cudnie wygląda, nabrałam ochoty na bezę, ale chyba sobie kupię bo robić mi się nie chce :-D
Flooooo!!! jest groszek !!! co prawda zagramaniczny i jeszcze w zaporowej cenie, ale jest :-D kupiłam zielone szparagi, wymyśliłam sobie je zawinięte w szynkę parmeńską i zapieczone z serem, a do tego grzanki czosnkowe :-)
Ollena - pewnie, że psy się potrafią dostosować, do stania na łańcuchu i mieszkania w schroniskach też, ale to nie znaczy, że są z tego powodu zadowolone... Tylko nie myśl sobie, że porównuję życie Poli do mieszkania w budzie czy schronisku, weź poprawkę, że jestem psio zakręcona :-D ale nadal uważam, że dwa spacery dziennie to zdecydowanie za mało - po tym spacerze o 20 ona wytrzymuje do rana?

Odnośnie hefalumpów nie mam zdania, bo chyba pierwszy raz widzę to nazwę na oczy... :baffled:

A mnie i mojego Kaca zawsze wkurzało, takie dzielenie bajek na babskie i męskie. Kaci jak był malutki uwielbiał świnkę Pepe, a wszystko ze świnką Pepą jest dla dziewczynek, że niby dlaczego? Chociaż piżamę mogli zrobić :)
Córka mojej koleżanki uwielbia Cars, i Tomka, i co też wszystko dla chłopców, kto uznał, że taki Tomas to bajka tylko dla chłopców:baffled:

Bo to seksistowski debilizm jest, psze pani. Zabawki tez sa dwuplciowe - ciekawe, ze te bardziej rozwijajace to sa jednak dla chlopcow, a dla dziewczynek.. dom dla lalek, kuchenka, zelazko, odkurzaczyk - trening za mlodu. Moje dziecko ma pinkowaty odkurzacz w zw. z tym.

Axa tort boski ale tez odwracam wzrok bom na diecie, nawet mamusi ciastu drozdzowemu sie oparlam..
Maluchy sliczne i Kaci ma swietna ta fryzure,powtarzam znowu:-)

Andzike od 20 do 5.30 rano spokojnie wytrzymuje i czesto sie wtedy nie zalatwia bo jej sie nie chce (wtedy Mars msi wyjsc po pracy albo ja w przerwie na lunch Marsa wybiegam).
Pola od poczatku nie miala problemu z zalatwianiem nocnym, jej rowiesicy (psy znajomych) musza w nocy wychodzic nawet z psami a ona od szczeniuaka cala noc przesypiala bez wpadek. RAZ obsrala nam mieszkanie bo dalismy jej kosc surowa..pierwszy i ostatni raz.
Raju nie ma, ale kiedys bedziemy mieszkac w PL to bedzie wychodzila kiedy bedzie chciala.

Ostatnia edycja:
reklama
Kłaczku ja wszystkim to piszę kup synowi lale przecież w większości przypadków będzie tata ,kup dziewczynce auto teraz kobieta bez prawka jak bez ręki.Amelia ma zabawki i dla paninek i dla panów moi synowie też tak mieli co niektórzy pukali się w głowe jak widzieli pchającego wózeczek wiklinowy z lala w środku małego chłopczyka

Do góry