reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

jezdem!

Aniu - chyba mocno trzymałaś kciuki, bo jakoś tak bezboleśnie to poszło. I jestem OMirenowana.

Zoyka - Alince tylko 2 razy podcięłam grzywke na samym początku i nic więcej nie ruszałam. Dopiero w ubiegłym roku koleżanka fryzjerka podcięła ciutkę końcóweczki, które były najdłuższe. Śliczne ma włoski więc nie ścinaj.

reklama
Azula, na play group to tylko "snack" - przekaska, wiec nijak tego w kategoriach posilku nie mozna traktowac. Zwykle to tosty lub krakersy (z ktorymi sobie Karol nie radzi bo cholerycznie twarde) z maslem, jakies owoce (bywa ze z puszki), ew. jogurcik. Numer to mi dziecko wycielo... Jak zasnal o 12:00, tak wstal o 3:56. Juz sprawdzalam czy oddycha. O sniadaniu i tej przekasce do 4 po poludniu.

Jeszcze nie na porodówce:-). Cały czas w dwupaku... Dzisiaj niezły dzionek- najpierw długaśny spacerek (po którym poszłam spać:-D), potem miałam wenę kuchenną- upiekłam chlebek w automacie do robienia chlebków, dalej był drożdżowiec który cała nasza czwórka pożera, na koniec szrlotka dla mojej córci Ani. Po drodze obiadek. Po tym szaleństwie poszłam znowu spać. Po spaniu była burza- a ja dogorywam. Duuuuuszno mi. Brzuchol chyba dziś się przetrenował bo znowu ciągnie...

Malfi super masz z tym spankiem ja to tylko śpie jak mała śpi (choc nie koniecznie daje rady bo obiadek trza ugotować ,posprzątać itp)lub jak czasem M jest rankiem w domu to Amelke przekazuję tatulkowi ,a sama dosypiam.Dziś padałam,a tu ni chu chu ze spanka ,a teraz to mi sie odechciało:szok::confused:więc kobiełko nadrabaj spanko póki sie da:tak::-D

Malfi poszalałaś:-D

Jestem dzis kompletnie padnięta, nie umordowałam się kundlami, bo było miło i przyjemnie, ale podczas drogi powrotnej i zakupów w Realu, gdzie sa straszne kolejki do kas zawsze, opadłam totalnie z sił..ide pooleżec do wanny , a potem do wyra;-)

Flo, Maks jest boski:-D podejrzewam że stabnowiliby z Paćką taki duecik-demolkę:-D

Andzike no do dzieła w takim razie, ja zaszłam w druga ciążę z Kaśką jak Karol miał 10 miesięcy, jest hardkorowo chwilami, ale sie da:-D

Aniu wierzę, że brakuje Ci zieleni, Ty zawsze tak pięknie opisywałaś swoje "hektary" i tak Ci było tam dobrze :-)

Katrina no to spoko, że tak bezboleśnie, ja po tych opisach tutaj dziewczyn w życiu bym nie polazała na Omirenowanie;-), kiedy wypróbowujecie ten sprzęt?;-):-D

Zoyka Jula to gwiazda i pamiętaj brudne dziecko to szczęśliwe dziecko:-D

Mój stary będzie pisał książkę:szok::-D..w jego głowie to buzuje juz od jakiegos czasu, rzecz sie ma dziac po wojnie jądrowej, czyli zgliszcza :-D na terenie Polski ( bieszczady )i Ukrainy, będą normalni ludzie, zombiaki i takie tam....:-D:-D:-D,powiedziałm mu, żeby podzielił sie tym co tam sobie tak sam po cichutku zażywa, czy tez popala:-D:-D Kuźwa , może zorganizujemy zawody na najbardziej Porypanego Marsa??:-D:-D

idę do wanny :-)

Azula- ja właśnie korzystam póki mogę. Na szczęście Ania i Kuba już duzi i pozwalają mamie z brzuchem pospać:-):-)

Drogie Mamy, Może Tatusiowie :) zwracam się do Was z prośbą o wypełnienie krótkiej 3 minutowej ankiety nt.jakości jogurtów dla Waszych pociech. Piszępracę magisterską, jestem mamą 2 letniej Karolki i gdzie jak nie na forum dlaRodziców mogłabym szukać pomocy? :) Bardzo Was proszę o wsparcie bo czerwiec zbliża się wielkimi krokami a badania do pracy nie są zrobione :((

Ankieta - Badanie preferencji zakupowych rodziców dotyczących jogurtów przeznaczonych do spożycia przez dzieci. oto link do ankiety :)

Bardzo dziękuję!
Marta

Majuska - na razie muszę "dojść do siebie" i "sprzęt" musi się uaktywnić we mnie... hihi.
Przez najbliższe 2 tyg. musielibyśmy z dodatkowym zabezpieczeniem, a raczej nie przekonałabym mojego męża do tego. Wezmę go na przetrzymanie hihi - on mnie w ciąży tak zrobił, to teraz niech sam zobaczy jak to fajnie.

reklama
Malfi rozczarowałaś mnie:-D szykowałam się na wieści z porodówki a Ty szalałas w kuchni. Pęknę z niecierpliwości bo teraz Jasiek to będzie nasze jedyne aktywne forumowe maleństwo.
Katrina trzymałam i dobrze że nic nie bolało. Masz dużo szczęścia :-D
Zoyka możesz podciąć same końcówki żeby włoski ładnie rosły, ale nie ścinaj.
Majuśka ech... Ty mnie rozumiesz :-D sama masz podobną wieś do mojej z oziminą i dzikim zaroślem;))) Twój Mars bije rekordy porypania, nikt i nic go nie pobije. Swoją drogą nie wiem co bierze ale musi być dobre i mieć moc :))))
Misia proszę się meldować niezwłocznie, bo potem znowu gdzieś zginiesz na wojażach :-D

Wandula śpi, czekam na chłopa z obiadem i pewnie zaraz padniemy spać. Taka karma i może weekend będzie spokojniejszy poświęcony na szukanie domku... Zapowiadają ładną pogodę na niedzielę i tak mi się to morze marzy.... :-D

Do góry