reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Ciąża po 40

Helloł:-D
Wanda sie obudziła a ja już z kawą siedzę - nie zasnę teraz. Dziś znowu szczepienie i już się pogubiłam na co i po co. Mam nadzieję że w końcu będzie jakaś chwila przerwy, bo kłują ją co dwa tygodnie.
Majuśka nie wiem co z nastrojem, na pewno brakuje mi zieleni i ogrodu. Zawsze byłam wiejskim ludkiem i te betony mnie wykańczają. Szukamy domu z trawnikiem... był jeden ale za chałupą zamiast ogródka to betonowy placyk :baffled: zrezygnowałam ze względu na siebie i też po częsci na psa który kawałek murawy mieć powinien pod łapami. Muszę odetchnąć czymś więcej niż asfaltem i bardzo bym chciała wyciągnąć w niedzielę Roberta nad morze. Jeżeli tylko samochód będzie dostępny to pojedziemy.
Wanda od trzech dni ćwiczy samodzielne wstawanie do pionu, wczoraj wieczorem załapała o co chodzi ze środkiem ciężkości :-D stawała dumna, kazała bić sobie brawo i kręciła tyłeczkiem i tułowiem na boki bujając się jakby tańczyła. Śmiechu mieliśmy co niemiara z niej :)))
Malfi jak postępy??? Seksik może nie pomaga ale uprzejmnia ostatnie chwile :-D melduj nam się codziennie albo i częściej:)))

reklama
Hej,

Aniu chyba nie powinni szczepic Wandzi co 2 tyg, bo nie mozna robic tak krotkiej przerwy, minimum jest miesiac.
Gratuluje zeboli!

Mia codziennie wstaje o 5.30. Nie wazne czy pojdzie spac o 17,18 czy 20. Caly dzien mam tak intensywny ze wieczorem nie moge sie ruszac tak mnie wszystko boli, plecy i kazda czesc nogi. SKS!
Poza tym chodzi juz za raczki, ma z tego niezly ubaw, wstaje przy meblach i stawia kroczki.
Tort zamowiony :-)

NIe wiem co wiecej napisac, nie mam weny..

Pobudka o 4.49. Próbowałam uśpić przez jakieś pół godziny, bezskutecznie, potem tatuś przejął, ale o 7 przyniósł, że głodne.
Majuska - to się do kupy nazywa "pieśń lodu i ognia", a pierwszy tom ma tytuł "Gra o tron" , a potem jest ich cała masa, a niektóre składają się z części na dodatek. Biedna Paćka, alergie to psakudztwo.
Malfi - jak tam, nadal w dwupaku?
Anko - no, trawnik się przydaje. U nas teraz bardzo ważną rolę pełni, bo się na nim można bezpiecznie przewracać i ćwiczyć chodzenie bez trzymanki. Życzę Ci, żebyście znaleźli dom z trawnikiem zanim Wandzia zacznie być samobieżna.
Andzike - no i o której Kacperek wreszcie padł wczoraj?

My odkrywamy piaskownicę:
DSC_0093a.jpg
wczoraj zaimprowizowaliśmy też brodzik na trawniku, z dekla od piaskownicy. Maksio super się bawił, aż postanowił stanąć na głowie w tym brodziku ( skądinąd mając na sobie czapkę z daszkiem). Muszę jakiś taki dmuchany basenik nabyć, niech się bachorzę chlapie, bo wyraźnie lubi.

Zoyka - gdzie się podziewasz?

Załączniki

• DSC_0093a.jpg
    DSC_0093a.jpg
    52 KB · Wyświetleń: 72
Ostatnia edycja:
Anka, jak nad morze to Spurn Head polecam. Tez mam ochote sie bryknac bo mi potrzebne drewno z morza, ale to poczekam az sie naprawde cieplo zrobi. Na niedziele zapowiadaja czesciowe zachmurzenie. Moze jak nie bedzie wiatru...

Flo Maksio jeszcze lepszy od MII jesli chodzi o wstawanie..
Slodki jest!

Swoja droga Cfaniara Mia spi juz 2h.. POszla spac o 20 (czyli pozno jak na nia), wstala o 5.30 wiec sie nie wyspala, teraz odsypia... matka siedzi i zamula.

Ollena u mnie tez było odsypianie teraz, Wanda dopiero się obudziła i jak tylko ja otrzeźwieję to lecimy do przychodni. Mam wrażenie, że oni gonią z jakimś brytyjskim kalendarzem szczepień a biedrona ma kosmiczne opóźnienie i bierze zaległe i bieżące stąd taka ilość wizyt szczepiennych.
Flo marzy mi się niewielka piaskownica na tej trawce, huśtawkę już mamy :))) może basenik jak będzie ciepło lato i koniecznie krzesło dla mnie z książką. Kurcze... namiastka polskiego domu w miniaturze. Damy radę, trzeba szukać uparcie :)))
Kłaczek byle nie wiało to można jechać na wycieczkę :)))

Aniu ja rozumiem, ze oni gonia ale u mnie wyraznie mowia ze nie moze byc przerwa mniejsza jak miesiac mimo, ze Mia ma duze opoznienie. Zreszta ja drże przed kazdym szczepieniem i boje sie strasznie powiklan wiec na pewno na sile i z malymi przerwami bym nie szczepila..

Jezdem!!!!

Ja dziś do lekarki, mam nadzieję, że nie będzie bolało tak jak pisałyście.
Kubula wstał o 8, teraz jeszcze dosypia.

reklama
Wróciłam :tak: jak weszłam do szefa o 9, to z małymi przerwami wyszłam teraz :baffled: Ta moja prokrastynacja mnie kiedyś wykończy - z drugiej strony, mimo robienia wszystkiego na ostatnią chwilę i w nerwach wyszło dobrze i nie sądzę, żeby było lepiej gdybym zmóżdżała się nad tym tydzień :zawstydzona/y:
Flo - Kacper w weekend dopiero odkrył trawę - w końcu było tak ciepło, że można było rozłożyć się w parku na kocyku - kocyk go nie interesował, to co poza kocykiem, jak najbardziej :-)
A padł jakoś chwilę przed 22... :baffled:
Maksio w piaskownicy świetny!
anka_d - też mocno trzymam kciuki za dom z trawnikiem :-)
Ollena - i jak Ci idzie rozmowa ze sobą? tęsknisz trochę za Marsem?
katrina - trzymam kciuki, żeby nie bolało!

Wiecie co, w dziwnej firmie pracuje jednak... Mój szef przy okazji omawiania projektu zrobił mi wykład, że nie powinnam czekać z drugim dzieckiem, bo teraz byłaby idealna różnica wieku... :szok:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry