reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Andzike powiem tak zależy od parafii w jednej chrzczą na mszy w inne po jeśli rodzice kościelnego ślubu nie mają.Ale z tego co wiem jak rodziców chrzestnych macie praktykujących to problemów większych z chrztem nie ma.Ile trwa najdłużej tyle co msza (a sam chrzest chwilę) ile kosztuje no w zasadzie nic daje się bo niestety wszystko kosztuje łącznie ze świecami,prądem,kwiatami i czasem(czas to pieniądz) myśmy też dali 100 zł ,a teraz na roczek tylko 50 zł bo po prostu obecnie ciężkawo mamy.Nie lubię muzułmanów za ich głupie wierzenia bo dlaczego 4 żony ma mieć facet skoro allah stworzył tylko dla Adama jedną żonę??? i wiele innych głupot.Co do Chińczyków to szanuję (kłaczku jakiegoś pecha miałaś:eek:) Ale człowieka ocenia się za to jakim jest człowiekiem ,a nie za to do jakiego wyznania należy bo wiara ,a wyznanie to jak widac dwie różne sprawy.Andzike powodzenia:tak:Ja mam dziś niedobry nastrój nawet z M lekko się zważyłam nie wiem czy to przez ten dzień minął znowu rok czy co?

reklama
azula - nic dziwnego, że dziś masz słabszy dzień :-( trzymaj się...
Rodzice chrzestni... hmm... niepraktykujący :no: tyle dobrego, że chrzestna ma ślub kościelny :tak: chyba wyślę na negocjacje z księdzem moją mamę - upiekłabym dwie pieczenie na jednym ogniu, nie ma rzeczy, której moja mama nie potrafiłaby załatwić, a i ona poczuje się doceniona i potrzebna :tak: Na razie dostałam ofertę z jednej restauracji - ceny od 50 do 120zł za talerzyk:szok: w zależności od tego co chcemy na tym talerzyku mieć... Jak weselicho :-D

Ja mam do innych wyznań i nacji stosunek taki jak do wszystkich - dopóki ktoś mi personalnie za skórę nie zajdzie - nie przeszkadza mi ;-) a w czasie opalania tyłka nad tunezyjskim, egipskim czy tureckim basenem poznałam wielu takich o których pisze misia, jak i kilku normalnych ;-)
za to mojego Pawła w tym temacie słuchać nie mogę, bo poglądy ma dość radykalne :eek:

no ja zawsze powtarzałam i nadal powtarzam: żyj i daj żyć innym ale jak poczytam sobie o różnych wydarzeniach to dochodzę do wniosku że ... za chwilę Europejczycy będą gośćmi na własnym kontynencie a fundamentalizm dotyka każdej religii. Nic na to nie poradzę. Azula to normalne, że masz gorszy czas. Nic na to nie poradzisz. A facet tego nie pojmie w żaden sposób. Jakoś tak jesteśmy "zrobione" widzę to nawet teraz kiedy Kubula jest chory. Pan Monsz chrapie nawet jak Kubula wyje a ja się zrywam jak zrobi kwę ... Ollena lato wszędzie :-)

Kłaczek to nie jest tak, że masz nienawidzić bo zrobili Ci krzywdę. Chodzi o podstawy działania, u muzułmanów wyznacza to Koran i niestety jest bardzo radykalny jeżeli chodzi o tępienie niewiernych. Zasada jest jedna: wykorzystać, zarobić a jak prorok da znak to utłuc. Oli był miły bo miał z Ciebie kasę, Fred jest miły dla nas bo zarabia na nas, Paraminder jest świnią bo nie zarabia na nas itd itp. Co z tego że nic nie mam do Freda skoro wiem, że on tylko czeka na okazję żeby nas wykiwać i zarobić więcej by potem chwalić się w modłach jak to niewiernych w jajo zrobił :eek: Chińczycy to inna nacja i inne wyznania i miałaś pecha że trafiłaś na debili, z zasady to przemili ludzie i bardzo uczynni.
Azula dzisiaj masz ciężki dzień, nie ma co się dziwić....
Ollena masz swoją ciepłą wiosnę i dzieciaki szaleją w ogrodzie, bosko :-D
Misia statystycznie więcej ludzi ginie we własnym samochodzie niż w samolocie :-p
Andzike zawsze liczą jak danie weselne, nam wychodziło chyba 60 zł za obiad plus deser co dawało kwotę ok. 100 zł od łba za wszystko. Musisz się liczyć z takimi kosztami.

No podbudowałyście mnie trochę..myślałam, że tylko ja jeszcze nie ochrzciłam mojego diabełka :-D Nie wiem kuźwa jak się za to zabrac, chrzestnych nie mamy,czasu nie mamy, kasa cała w betonie:-D
Andzike wszystko zależy tylko i wyłącznie od księdza, jak Cię ( lub mamę ) któryś osłabi to idźcie do innego:-) W mojej rodzinie były chrzciny ( po godzinach ) gdzie matki nie było wogóle bo "kocia wiara" , tylko ojciec i chrzestni i spoko, ja nie widze wogóle w tym problemu, chciałabym nawet po godzinach, bez tego całego zawodzenia, śpiewów, wyznawania grzechów, ktorych nie mam :-D

widać, że nie chrzczone , nie?

DSCF3375.jpg

Załączniki

• DSCF3375.jpg
    DSCF3375.jpg
    22,2 KB · Wyświetleń: 63
Anka, nie zgodze sie. Oli mial kase, ok. Etiopki nie mialy nic, poza tym ze pogadalysmy na ile jezyk puszczal (do bolu rak glownie) bo one tez slabo z angielskim i ze lekcje byly zabawniejsze bo zartowalysmy sobie z wlasnych usilowan. A jednak kiedy sie spotykamy czasem 'na miescie', zawsze postoimy i polejemy dupe... Kolezanki.

Aniu i kłaczku może obie się lekko mijacie z prawdą i oni sa tylko "wyznawcami" ,a nie wierzacymi.O np w Turcji każdy jeden w dowodzie wyznanie ma napisane islam (no może nie każdy choć chyba prawie 100% nie wiem słyszałam ,że każdy)choć ponoć to coraz bardziej laicki kraj tak jak w Pl ponad 90% to katolicy.Jesli jednak ma sie do czynienia z prawdziwym wyznawca Mahometa to jest tak jak pisze Ania sa niebezpieczni bo buddyści ,chrześcijanie nie mają nakazu mordowania w przeciwieństwie do muzułmanów.Kłaczku ,a może Tyś tarfiła na żółtych komuchów;-)

Ja tez jestem na etapie chrztu. Tyle, ze Mars juz sie rozmsylil, jako ze jest blisko i sam ma z ksiedzem gadac (ja przy Patryku zalatwialam), byl daleko to cfaniakowal.
Przy Patryku zgodzilam sie na chrzest w piatek, po mszy ale teraz nie bede naiwna i nie dam sie, dziecko ma byc ochrzczone na mszy niedzielnej. Nie zgodzi sie to dowidzenia, prosic sie nie bede i dyskryminowac dziecka nie pozwole..

Majuska - jak tak czytam, to widzę, że większość z nas jest "przed" :-D a myślalam, że tylko nam tak nieśpieszno... nie chcę Cię martwić, ale na Paćkę to chyba nawet święcona woda nie pomoże :-D
A Kościołów kilka w pobliżu mamy, gdzieś musi być cywilizacja i "ludzki" ksiądz...
Najchętniej bym też ochrzciła Kacpra po cichu, bez mszy, śpiewów i gości:zawstydzona/y:
anka_d - tak liczymy mniej więcej 120-140zł z napojami (bez alko, ew.kieliszek wina)
Ollena - o jakiej Ty dyskryminacji piszesz, bo nie załapałam? :eek:

reklama
Muzulmanie nie maja nakazu mordowania. Islam jest religia milosci tka samo jak katolicyzm. Gdzie w Pismie sw. mamy zapisana inkwizycje? Gdzie palenie czarownic i mordowanie "pogan", gdzie konkwista i nawracanie zelazem i ogniem? Sprobujmy jednak oddzielac normalnych ludzi od ekstremistow, od fanatykow interpretujacych po swojemu przeslanie religii. Jaki hidzab nakazuje kobietom oslanianie sie od stop do glow? ZADEN. Hidzab nakazuje okrywanie "aury" - stop, dloni, glowy (w sensie wlosow) i noszenie luznego, tuszujacego "wypuklosci" kobiecej sylwetki odzienia. Nie ma mowy o zakrywaniu twarzy - tylko zony Proroka mialy zakrywac twarze. Czyli kiks. Jakis fanatyzm, przerysowanie...

Do góry