D
delete
Gość
Flo mi przypomniała o Majuskowej parapetówie.
Majuska a czemu nic na ciepło ? Będzie alkohol ? To musi być na tłusto i na ciepło. No cokolwiek. Uda, żeberka, kotlety... cokolwiek
A na zimno. Zawsze robię takie zawijasy ze szparagów w słoiczkach i szynki. Jajka gotuję, kroję drobno, dodaję majonez , odrobinę chrzanu albo na szybko kupuję pastę jajeczną i do tego jajka gotowane drobno pokrojone. Kładę szparaga na plasterku szynki, smaruję pastą i zawiązuję szczypiorkiem. Uwielbiam !
Sałatki! Ostatnio z surimi robiłam. Surimi (najlepsze w Lidlu), kukurydza, ogórek konserwowy, jaja gotowane, majonez.
Tuńczykowa z ryżem. Tuńczyk w puszcze, kukurydza, papryka czerwona, ryż, majonez, czosnek,pieprz.
oraz wszelkiego rodzaju wariacje na cieście francuskim. Ciasto gotowe z Lindla lub biedronki, coś pikantnego w środek (pieczarki z cebulą ) albo np. szynka +ser +ananas . W piekarnik i gotowe.
Majuska a czemu nic na ciepło ? Będzie alkohol ? To musi być na tłusto i na ciepło. No cokolwiek. Uda, żeberka, kotlety... cokolwiek
A na zimno. Zawsze robię takie zawijasy ze szparagów w słoiczkach i szynki. Jajka gotuję, kroję drobno, dodaję majonez , odrobinę chrzanu albo na szybko kupuję pastę jajeczną i do tego jajka gotowane drobno pokrojone. Kładę szparaga na plasterku szynki, smaruję pastą i zawiązuję szczypiorkiem. Uwielbiam !
Sałatki! Ostatnio z surimi robiłam. Surimi (najlepsze w Lidlu), kukurydza, ogórek konserwowy, jaja gotowane, majonez.
Tuńczykowa z ryżem. Tuńczyk w puszcze, kukurydza, papryka czerwona, ryż, majonez, czosnek,pieprz.
oraz wszelkiego rodzaju wariacje na cieście francuskim. Ciasto gotowe z Lindla lub biedronki, coś pikantnego w środek (pieczarki z cebulą ) albo np. szynka +ser +ananas . W piekarnik i gotowe.