reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Obraz(27).jpeg

To moje kochane szczescie ,mówia wszyscy ze jak Bóg dał dziecko to i da na dziecko i tego sie bede trzymała , jak na nia patrze to wierze ze tak bedzie

reklama
Cudna kruszynka Marzenko, jasne ,że wszystko się ułoży, buziaki dla Was!!!! Wiesz, że tu na forum się trzyma porządnie kciuki i że to działa, więc trzymamy za Was!!

Ide spać dziewczynki bo mi już plecy dokuczają strasznie, Basiu powodzonka jutro na wizycie!!! Do jutra!!

No, prześliczna dziewczynka Marzenko :):):) Przy bożej pomocy i dzięki Waszej pracy na pewno dacie radę :):):)
Dzięki Majuś, będzie ok :)
Ja też powoli pójdę do łóżka, jeszcze chwilkę posiedzę w wannie, coby mi nogi nie biegały, jak to mój P określa :)

Słodkich snów dziewczyny :)

Cześć Kobietki ...
ja po snidanku, po kawce... zaraz wrzucę jakieś pranie - trzeba wykorzystać słońce ...
A Młody znów mi dziś w nocy dał popalić :-(

A ja w trakcie śniadanka i kawki :) Rzeczywiście cosik sie nam polepszyła ta pogoda, ja sie tez za pranie zabiorę chyba,mam 2 wory ciuszków dla maleństwa do wyprania i wyprasowania, więc to takie przyjemne pranie :)))))) A dzisiaj znów śnił mi sie poród, był taki " lajtowy " , chciałabym żeby w realu też sie taki okazał...ale pewnie nie będzie tak lekko....

U mnie jeszcze prać pralka nie skończyła a już słońce gdzieś znika :-(
echhhhhhhhh
cudne lato - albo upał albo deszcz ...

hello dziewczynki,

marzenko - sliczna masz coreczke!

basiu - powodzenia na wizycie!!!

majuska - spelnienia snu tobie zycze !!!

misiu - u mnie tez pranko,powoli przygotowujemy sie do urlopu...ok...robie kafffke i lece was czytac

Chyba sie przywitam.;-) Poczulam sie dzis wybitnie geriatrycznie i stwierdzilam ze pora poszukac towarzystwa z wlasnej polki bo jak na mloda mamusie to juz ciut przeterminowana jestem. Kilka slow tytulem przedstawienia (sie) ;-): Mam 43 lata - marzec'68 dokladnie - piatke doroslych dzieci i jedno ktore opuscilo nas zbyt wczesnie by zyc. Najmlodsze moje dzieciaki maja po 19 lat z "haczkiem" bo styczniowe, najstarszy w grudniu skonczy 24. Wychowywalam dzieciaki sama bo ich tatus z funkcji ojca sie zwolnil tuz przed urodzeniem sie blizniat, kilka lat temu zwiazalam sie z innym mezczyzna, ktory nie ma dzieci - w naturalny sposob zaistniala chec zaposiadania potomka i od dwoch lat robimy cos w tym kierunku. Niestety pierwsza ciaze stracilam, kolejna, prowadzona juz w UK, okazala sie "pustakiem". Z racji tutejszych procedur (pierwszy scan po 12 tygodniu) poleciala sama dopiero w 12 tygodniu. Aktualnie jestem w ciazy - troche schizuje na bazie dotychczasowych doswiadczen, koszmarnie boje sie kolejnej straty. Czemu czuje sie czasem geriatria? Ano wystarczy tekst poloznej (prowadzi ciaze - lekarz jest tu do celow wyzszych), ktora zbierajac wywiad otwiera szeroko oczy i pyta: "To ty jeszcze chcesz miec dzieci??"

witaj klaczku -rozgosc sie i zostan z nami:tak:no i oczywiscie wielki gratulacje!!! jak sie czujesz???

zrobilam wspolnie z moja balbina liste urlopowa i jestemn w szoku:szok::szok::szok:...tylu klamotow & co nie spodziewalam sie...trzeba bedzie cosik zredukowac...

reklama
Cześć Czterdziesteczki ze słonecznego Krakowa - u mnie dzisiaj pięknie, słonecznie i nie za gorąco :):):):)
Co u mnie napiszę na końcu a teraz witaj Kłaczku. Pasujesz tu do nas jak ulał to zostań :)
Weź, takie położne to jak słowo daję - do zwolnienia. A co ją w ogóle obchodzi, że chcesz dziecko!!! Niech spada na drzewo. Dzisiaj byłam u diabetologa i tam ze dwie babeczki były w moim wieku o ile nie starsze. I bardzo dobrze :) Niedługo masz połówkowe czy u Ciebie w UK (dobrze zrozumiałam?) są inne procedury?
Alex, najważniejsze rzeczy to leki na receptę ładowarka i parę innych rzeczy, których nie kupisz gdzie indziej, lub nie warto kupować bo jedno już masz. Ale prawie wszystko można dostać, gdzie byś się nie ruszyła, więc spokojnie ;)
Majus, sen sprawdzi się i oby rozszerzył się na nas wszystkie :)
Misiu, a ja pranie to chyba w piątek zrobię, na razie nie mam co, chociaż pogody żal ;)

Dopiero wróciłam z tej wizyty tak naprawdę to ustalenie terminu było) no i termin do lekarza mi ustalili dopiero na 17.08. Dzisiaj miałam tylko szkolenie jak się żywić no i już wiem. Z dawnych przyjemności kulinarnych została mi kawa ze śmietanką ;) Dobre i to. Dzisiaj przygotuję pierwszy diabetyczny obiad i kolację ;)

Miłego dnia :)

Do góry