I ja się witam z rana, zapraszam do kawki
Piszecie o bolącym kręgosłupie...też mnie boli, tylko nie konkretnie kręgosłup, ale wogóle plecy i to zwłaszcza jak siedzę na kompie - prawa strona, po chwili muszę po prostu wstać i niestety nie ma "przeproś", dodatkowo chyba mi gdzieś malutka uciska, bo mam takie bóle jakby nerwów w prawej dłoni i prawej stopie, czasem dosyć mocne, cos takiego podobnego jak czasem się człowiek walnie w łokieć i "prąd" przechodzi po całej ręce, macie tak czasami?? Zastanawiam się czy to się nie pogłebi bo jeszcze trzy miesiące z brzucholem przede mną, a jest to bolesne i wkurzające, wogóle często się budze w nocy i mam zdrętwiałe ręce....no nic 10 sierpnia idę do mojego gina na wizytę to go popytam, może coś poradzi na to.
A wczoraj byliśmy na szkole rodzenia po raz pierwszy, nie żebym musiała się uczyć rodzić, ale w programie jest między innymi zwiedzanie tego szpitala gdzie chcę rodzić, a po za tym wiele nowości jest dla dzieciaczków teraz na rynku no i całkiem inaczej polecają pielęgnowac niż ok. 20 lat temu jak ja miałam niemowlęta. Było bardzo sympatycznie, a wesoło sie zrobiło jak zaczęły się wszystkie pary przedstawiać, jest ich 6 i wszyscy młodziutcy z piuerwszym dzieckiem w ciąży, no i ja ze swoim starym...zaczynamy się przedstawiać, że to moja 3 ciąża , a dzieci mają już 19 i 17 lat...to wszyscy gały wybałuszyli i nie mogli uwierzyć:-):-) Wczoraj dopiero takie spotkanie rozpoznawczo zaczepne było, ale juz parę ciekawostek wyhaczyłam, np. położna pokazywała nam, że jest teraz do kupienia zamiast wanienki , takie specjalne wiaderko do kąpieli dzieci
, i np. że do miesiąca czasu nie polecają kąpać dzieciątka za często, wystarczy raz w tygodniu....no powiem Wam, że ciekawie się to wszystko zapowiada
)))))
Basiu nie martw się tą cukrzycą, ja normalnie tak się żywiłam przed ciążą, tzn. ograniczenie węglowodanów i zwracanie uwagi na niski indeks glikemiczny i da się z tym żyć, kwestia przyzwyczajenia, zreszta mało czasu juz Ci zostało więc zleci, o tyle mamy fajnie , że jest mnóstwo świeżych warzyw różnego rodzaju teraz do kupienia i te posiłki mogą być całkiem smaczne