reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

cześć kochane,
a ja "wyjechana była" do Białegostoku pojechaliśmy ale bardzo ładne miasto. Pierwszy raz tam byłam i faje dwa dni tam spędziliśmy:)- bez dzieci!! uf
Znajomi T zrobili grilla ale z baraniny no i ja sobie od razu pomyślałam że mi zostały tylko ogórki kiszone ale o dziwo! takie smaczne mięsko że trzy kawałki wciągnęłam:) i komary tam nas tak zgryzły, jakieś jadowite mega były:) ale za to dostaliśmy w prezencie sękacza! no to jemy go teraz aż się uszy trzęsą wszystkim
Basiu ale ciebie bezsenność niezła łapie już, współczuję ci serdecznie.... a tą TV to się nie przejmuj wcale są na to sposoby...ja np miałam ze trzy kanały zablokowane jak Miśka była w jego wieku i to bardzo pomogło:)

reklama
Alusia dziękuje Cioteczkom-Czterdziestkom za życzenia. Tearz już słodko sobie śpi, więc i ja się żegnam. Dobrej nocy, Do jutra:-)

cześć z miasta w którym nie pada od RANA !!!! szok
znajomi przyjechali - załatwili co mieli załatwić, poszliśmy na pierogi ups ... zjadłam nawet dwa !!! i pierś grillowaną - cukier po 2 godzinach 124 - całkiem ładny ...
teraz herbatka z morwy i kolacja ale nie mam ochoty jeść więc chyba dopeiro za czas jakiś co wciągnę ...
cieszę się że WAM sie weekend udał - szkoda że pada ale może sierpień i wrzesień będzie mniej deszczowy ? OBY !!! naprawdę chcę młodego trochę werendować i wietrzyć bo musię nieco zahartować!!!
Zobaczymy co wyjdzie z mych planów :-) ale jestem dobrej myśli MUSI być DOBRZE!!!!
Zazdroszczę kurek i ciasta i nawet teściowej ... moja wymaga bezwzględnego posłuszeństwa i wykonywania rozkazów no i ZONK - bo ja taka nie jestem :-D
PO znajomych padłam ale WAM napisze teksty mej teściowej na wieść o ciązy ... ech ...
całuski dla wszystkich i dla każdej z osobna...

Czesc dziewczyny,

bylam dzisiaj na usg polowkowym no i mala ma torbiele na jednej nerce. Strasznie sie zmartwilam, bo niby z jedna nerka da sie zyc, ale... Szukam po roznych forach informacji, ale niestety ludzie pisza tylko jak dostana diagnoze, po porodzie nikt juz nie pisze a ja bym chciala sie dowiedziec co z tymi dziecmi juz po porodzie, i jak maja rok czy dwa lata. Zdolowalo mnie to troche, nie moge pracowac tylko szperam w internecie. Ide dalej szperac, na razie wlasciwie wiadomosci nie sa zle, wszedzie pisze ze jak druga nerka jest OK to dziecko wlasciwie nie odczuwa braku nerki.

Ewuniu strasznie mi przykro. Nie wiem kompletnie nic na ten temat, więc i nic nie powiem, trzymaj się kochana i życzę Ci, żebyś znalazła same jak najbardziej w tej sytuacji pozytywne wieści.
Gosiu - baranina jest pyszna przecież (teraz już wiesz ;)) a jej mankamentem jest to, że trudno ją kupić niestety. z tym chłopcem no to ja przecież nie będę go wychowywać a rodzice w tej kwestii jakoś się nie palą - nie przeszkadza im to. A mniue tak - kiedy czasem jestem z małym. Trudno, przeżyję, chociaż te seriale strasznie mi nerwy szarpią.
Misiu, reszta lata będzie na pewno ładniejsza zobaczysz. I cieszę się, że nabrałaś optymizmu :) Tak trzymać ;)

Idę spróbować zasnąć, dobranoc kochane

Obiecałam Wam "złote myśli" mej teściowej nt. mej ciązy :-) do swego syna jedynaka :
1/ mogliście pomyśleć o TYM wcześniej ( wówczas byłoby: czemu tak wcześnie - za krótko jesteście małżeństwem)
2/ ciąża nie jest dostatecznie ważnym powodem żeby zapomnieć o imienach swej matki
3/ na pytanie babki mego m. o me zdrowie - teściowa momentalnie zmienia temat: teraz jest to lodówka ...
no nic nie mówiłes czy ci się podoba nowa lodówka którą sobie kupiłam ...
4/ nie jestem przygotowana do bycia babcią ...
5/ dziecko dużo kosztuje a co myślisz o tym żeby mamuśka kupiła sobie nowe meble? (do mego m.)

EWA40 - nie jestem lekarzem ale nie sądzę żeby torbiele przeszkadzały w normalnym życiu, poza tym przecież są jakieś leki, operacje itd. ... wiem, że Ci ciężko, ale MUSI być dobrze...
I tego się trzeba trzymać :-)

Witajcie kochane przy porannej kawusi, nie mam ostatnio weny jakoś do pisania, to pewnie przez tą pogodę, zawszę niże na mnie źle wpływały, a teraz w ciąży to już wybitnie:cool:...ale dziś świeci słońce i już od razu mam inny pałer, nawet kuchnię juz posprzatałam

Ewuniu skoro wertujesz interenet i nic złego tam nie piszą to bądź kochana dobrej myśli, nie wiem bo akurat nie znam się kompletnie na nerkach , ale gdyby to było coś bardzo poważnego to już dawno wyczytałabyś w internecie niestworzone historie, medycyna jest dziś na znacznie wyższym poziomie niż nawet jeszcze kilka lat temu, wybierzecie się z maluszkiem do jakiegoś dobrego specjalisty na spokojnie i będzie dobrze, zobaczysz, trzymaj się !!!!

misia niezłe akcje z teściową:-D:-D:-D...mam nadzieję, że traktujesz to wszystko na wesoło i z przymrużeniem oka, bo nie warto się chyba tym przejmować;-)....a ja się wczoraj widziałam z moją byłą teściową, z którą bardzo sporadycznie się widuję, wycałowałą mnie, wyściskała, wymacała brzuszek, pogratulowała, aż w szoku byłam:happy:

Moje chłopaki, tzn. mąz i syn pojechali z samiuśkiego rańca do Krakowa po wizy amerykańskie, stąd moja wielka prośba do bardzo skutecznych "trzymaczek kciuków" : trzymajcie kciuki, żeby dostali, plisssss!!!
Mój małżonek jest piwoszem i sobie popija na wekendach piwko, ostatnio jest to Heineken, no i wziął udział w jakimś tam ich konkursie...wyobraźcie sobie wygrał go a nagrodą jest wyjazd do San Francisko na jakis festiwal rockowy na 5 dni, nie mogliśmy w to uwierzyć, ale jednak tak, wyjazd jest dla 2 osób, ja niestety kompletnie się na takie coś teraz nie nadaję ( tempo, zmiana czasu itp. ) więc ma jechać z synem. No i warunkiem są już tylko te cholerne wizy.......
A dzisiaj po południu maszerujemy pierwszy raz na szkołę rodzenia:-)

Trzymajcie się dziewczynki, po południu się odezwę...

Ewuś moja koleżanka miała stwierdzony torbiel u dzidzi w główce już w ciąży, mówili jej że to trzeba potem często obserwować ale duże szanse są na wchłonięcie i po roku nie ma śladu - torbiel się wchłonęłą:) a były z tego co pamiętam dwie nawet a jedna dość spora:) nie martw się na zapas dobrze że juz wiesz a nie jak inne dzieci w wieku 2 lat np. Ponadto nerki są dwie:))) Moja koleżanka w pracy żyje tylko z 1 bo urodziła się tylko z jedną, Saleta oddał nerkę córce i też ma jedną tylko:) zobaczysz że ta torbiel zniknie:) wierzę w to!

i na kawkę zapraszam laseczki, dzisiaj w Gdańsku słońce!
Misia niezła egoistka z twojej teściowej:):)
Basiu baraninę podobno w Auchan można kupić świeżą dostawy w czwartki i we wtorki ale dosłownie po trzy kotlety przynajmniej w Białymstoku tak jest- będę sprawdzała jak u nas:) ale mega pychotka i jeśli to ma być alternatywa dla mojego niejedzenia wołowiny i kuraków to muszę się tym zainteresować:)

a w ogóle to pielęgniara powiedziała że za dużo przytyłam tak o dwa kilo.....i wiecie co o tym sądzę NIC niech sobie gada:) dwa kilo to nie tragedia:)) ( a sama taka grubaska:)
tym bardziej że wszystkie wyniki ok:)
ale dziewczyny znowu się porodu boję.....
kupiłam sobie też pierwszy zakup dla dzidzi - podgrzewacz do butelek i słoiczków!!!!! firmy Tommee coś tam coś tam....... były w u nas w promocji po 99zł! normalnie 139!!!
edit Majuska trzymam mocno& ale fajnie!!

Ostatnia edycja:
cześć Dziewczyny, niestety nie udalo się pomimo,że na poczatku tak dobrze się zapowiadało ...jutro idę na zabieg, ciąża obumarła ...Trzymajcie się , pozdrwawiam i zyczę wszystkim Ciężarówkom szcześliwego rozwiązania

reklama
Dzień dobry wszystkim :)
Ja tylko na chwileczkę, ale niedługo jeszcze wrócę.

Asiu, tak strasznie mi przykro, zwłaszcza, że mam za sobą podobne przeżycie. Ale Asiu ja też jestem najlepszym przykładem na to, że może być lepiej i będzie, zobaczysz. A teraz potrzebujesz spokoju i tego właśnie Ci życzę. Chciałabym móc Cię przytulić...

Spokojnego dnia wszystkim życzę

Do góry