reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

niewyspana się czuję ale zaraz zamierzam zaszaleć i iść po sałatę ... tyle nosić jeszcze mogę :-D
Może jakąs odmóżdżoną gazetę nabędę ...
miałam wpaśc do pracy po papier że jestem ubezpieczona ... cóz moja książeczka zdrowia zaginęła gdzieś w czasie przeprowadzek - poza tym ostatni raz uzywałam jej w '98 roku ale zwyczajnie nie mam siły przez ten brak snu :-(
mnie ok. 5-7 tygodnia test ciążowy wyszedł negatywny - że też nie pamiętam producenta - podałabym ich do sądu ... - także nie wypowiadam się :-)
Nieco słońca mimo wszystko ...

reklama
asiu kochana dobrze będzie co ty tak tego dzidziusia popędzasz??:) niech się tam mości w brzucholu a ty myśl już tylko o przyjemnościach:-):-)
Alex, wypoczęłaś na tej wsi trochę? bo ja jak jadę na półwysep to mam tam niezły gwizdek nie powiem gdzie, nie dadzą mi dziewczyny pospać po południu a to dramat, dzisiaj ok 2 się kładę i niech się wali i pali : śpię!
Misiu ja to uwielbiam Galę do odmóżdżania , może próbowałaś: same obrazki a jak coś do przeczytania to krótkie i głupie więc zadowolona jestem w mig bo wszystko rozumiem no i kolorowe wszystko takie!! a jak ja kupuję to zawsze panią proszę op gazetkę do pooglądania:) to się śmieje ze mnie:)
Basiu a ja dzisiaj krew znowu oddawałam a to nie przelewki bo cały komplet dostałam do zrobienia a tej glukozy dalej nie robię:) pewnie next time:) a ty może to jakieś melisy spróbuj na te bezsenność, ale wiesz takiej z ogrodu to może ci pomoże:)

buziole na dzień i pa

Witajcie, znowu dzisiaj pochmurno, juz mi sie tęskni za słońcem, bo chcę się wziąc za porzadne porzadki.
71barbara - kaszel mam nadal tylko rzadziej kaszle ale jest duszacy i trudno mi złapac oddech. Wydaje mi sie,ze jest to spowodowane ciazą Nie chodze juz do lekarza bo uwazam ,ze nie ma sensu.Musieliby mi zrobic przeswietlenie,zeby wiedziec co jest i jak leczyc a tak to daja leki, które a nóz pomoga lub nie. Jak urodzę a kaszel nie minie to pójde wtedy do lekarza. Nie moge sie juz doczekac zeby "pozbyc" sie brzucha bo jest mi coraz ciązej a przede mna sierpień przygotowania dzieci do szkoły.

Hej, hej,
my już po krótkim spacerze. Udało się zdążyć przed deszczem.Towarzyszyła nam moja Siostra, która jest w 4. miesiącu (też czterdziestka), i dwa razy nieomal zemdlała. Teraz leżą sobie obie z Alusia i konwersują. Przypomniały mi sie moje problemy ciazowe. Dobrze, że już się skończyły. Za wszystkie Panie przy nadziei trzymam mocno kciuki.
A z mężulkiem nie rozmawaiłam na temat wyjazdu, bo wcczoraj miał imeniny. Nie chciałam psuć miłej atmosfery. Dobrego dnia:-)

a ja wróciłam sobie - sałaty niet ... ale kupiłam nawet 1 kg pomidorów i ogórki - na to moge mieć zachciankę :-D
zjadłam gołąbka sztuk jedna ... ryż ciemny, mięso z indyka i bez soli i innych pomidorów - po przecierze też mi leci cukier ...
Spotkałam koleżnkę ... ech popatrzyła na moje brzuszysko i wyszło na to, że nie widać że w piątek mogę wylądować na porodówce ;-) ech ... tego się właśnie obawiam, że po KTG mój "okropny" ginekolog każe mi wrócić do domu po torbę ... Jak mam mu powiedzieć, że w poniedziałek znajomi z wawki mają nas odwiedzić :-D i czekamy do sierpnia ???
W sumie nie powinnam narzekać: zero mdlości, nudności, zgagi, burzy hormonów, nic mi nie puchnie, nic nie uciska, "dzięki" cukrzycy nadal mogę opiłować paznokcie u stóp ... gdybym się mogła wyspać to byłoby cudownie ...

ale nie zawsze jest jest niedziela ;-)

Alamiqa - a siostrę koniecznie dawaj ...

Już Was Siostrze zachwalałam. Coś Jej net szwankuje, ale na pewno zajrzy. Moja Dzidzia dziś ucina sobie sporą ilość 10-min. drzemek.Oby noc przespałajednym cięgiem.Miłego wieczoru.Wszystkiego dobrego dla Ań:-)

Cześć popołudniowo :)
Alamiqa, nie "Was" tylko "Nas" zachwalałaś siostrze;-):tak:. I niech wpadnie chociaż od czasu do czasu, jak będzie u Ciebie np ;)
Misia, pomidory też pycha :) zwłaszcza teraz, już coraz lepsze są. Ja kupiłam malinki i banany. A po zakupach wróciłam do domu, usmażyłam naleśniki, zrobiłam sos czekoladowy i... poszłam spać. I długo spałam, aż zadzwoniła mama. Pogadałyśmy a potem wrócił mój P, więc ubiłam śmietanę i zjedliśmy naleśniki z owocami i bitą śmietaną (przepraszam wszystkie dziewczynki na diecie ;-)) Mam jeszcze kukurydzę, ale nie wiem czy dzisiaj jeszcze zmieścimy coś w brzuszkach ;) Misiu, a ginowi powiedz, że masz gości i niech zaczeka z tym szpitalem ;) A na serio - będzie dobrze, nie martw się.

Gosiu, ja w piątek idę badania zrobić - całą masę, w tym glukoza, trzymajcie kciuki. A Ty się nie martw, na ten pierwszy test spokojnie masz czas :) A skąd ja melisę z ogrodu wezmę? No chyba że w doniczce kupię. A czy ta, którą kupuje się w aptece - taka zwykła herbatka z melisy - różni się czymś od takiej z ogrodu? Bo ja myślałam, że to to samo.

Życzę Wam wszystkim miłego wieczoru

reklama
Kupiłam VIVĘ ... i próbuje przeczytać wywiad z Szapołowską - ale mnie tak łeb boli że szok ... nie wiem czy od pogody - no bo znów leje, czy od mej zmiany w kręgach szyjnych ... niestety mam jakies kuku na lewą stronę a właśnie lewostronnie skręcona spedzam 99% swego czasu :-(
wziąć apap ?????

Do góry