reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

niewyspana się czuję ale zaraz zamierzam zaszaleć i iść po sałatę ... tyle nosić jeszcze mogę :-D
Może jakąs odmóżdżoną gazetę nabędę ...
miałam wpaśc do pracy po papier że jestem ubezpieczona ... cóz moja książeczka zdrowia zaginęła gdzieś w czasie przeprowadzek - poza tym ostatni raz uzywałam jej w '98 roku ale zwyczajnie nie mam siły przez ten brak snu :-(
mnie ok. 5-7 tygodnia test ciążowy wyszedł negatywny - że też nie pamiętam producenta - podałabym ich do sądu ... - także nie wypowiadam się :-)
Nieco słońca mimo wszystko ...

reklama
asiu kochana dobrze będzie co ty tak tego dzidziusia popędzasz??:) niech się tam mości w brzucholu a ty myśl już tylko o przyjemnościach:-):-)
Alex, wypoczęłaś na tej wsi trochę? bo ja jak jadę na półwysep to mam tam niezły gwizdek nie powiem gdzie, nie dadzą mi dziewczyny pospać po południu a to dramat, dzisiaj ok 2 się kładę i niech się wali i pali : śpię!
Misiu ja to uwielbiam Galę do odmóżdżania , może próbowałaś: same obrazki a jak coś do przeczytania to krótkie i głupie więc zadowolona jestem w mig bo wszystko rozumiem no i kolorowe wszystko takie!! a jak ja kupuję to zawsze panią proszę op gazetkę do pooglądania:) to się śmieje ze mnie:)
Basiu a ja dzisiaj krew znowu oddawałam a to nie przelewki bo cały komplet dostałam do zrobienia a tej glukozy dalej nie robię:) pewnie next time:) a ty może to jakieś melisy spróbuj na te bezsenność, ale wiesz takiej z ogrodu to może ci pomoże:)

buziole na dzień i pa

Witajcie, znowu dzisiaj pochmurno, juz mi sie tęskni za słońcem, bo chcę się wziąc za porzadne porzadki.
71barbara - kaszel mam nadal tylko rzadziej kaszle ale jest duszacy i trudno mi złapac oddech. Wydaje mi sie,ze jest to spowodowane ciazą Nie chodze juz do lekarza bo uwazam ,ze nie ma sensu.Musieliby mi zrobic przeswietlenie,zeby wiedziec co jest i jak leczyc a tak to daja leki, które a nóz pomoga lub nie. Jak urodzę a kaszel nie minie to pójde wtedy do lekarza. Nie moge sie juz doczekac zeby "pozbyc" sie brzucha bo jest mi coraz ciązej a przede mna sierpień przygotowania dzieci do szkoły.

Hej, hej,
my już po krótkim spacerze. Udało się zdążyć przed deszczem.Towarzyszyła nam moja Siostra, która jest w 4. miesiącu (też czterdziestka), i dwa razy nieomal zemdlała. Teraz leżą sobie obie z Alusia i konwersują. Przypomniały mi sie moje problemy ciazowe. Dobrze, że już się skończyły. Za wszystkie Panie przy nadziei trzymam mocno kciuki.
A z mężulkiem nie rozmawaiłam na temat wyjazdu, bo wcczoraj miał imeniny. Nie chciałam psuć miłej atmosfery. Dobrego dnia:-)

a ja wróciłam sobie - sałaty niet ... ale kupiłam nawet 1 kg pomidorów i ogórki - na to moge mieć zachciankę :-D
zjadłam gołąbka sztuk jedna ... ryż ciemny, mięso z indyka i bez soli i innych pomidorów - po przecierze też mi leci cukier ...
Spotkałam koleżnkę ... ech popatrzyła na moje brzuszysko i wyszło na to, że nie widać że w piątek mogę wylądować na porodówce ;-) ech ... tego się właśnie obawiam, że po KTG mój "okropny" ginekolog każe mi wrócić do domu po torbę ... Jak mam mu powiedzieć, że w poniedziałek znajomi z wawki mają nas odwiedzić :-D i czekamy do sierpnia ???
W sumie nie powinnam narzekać: zero mdlości, nudności, zgagi, burzy hormonów, nic mi nie puchnie, nic nie uciska, "dzięki" cukrzycy nadal mogę opiłować paznokcie u stóp ... gdybym się mogła wyspać to byłoby cudownie ...

ale nie zawsze jest jest niedziela ;-)

Alamiqa - a siostrę koniecznie dawaj ...

Już Was Siostrze zachwalałam. Coś Jej net szwankuje, ale na pewno zajrzy. Moja Dzidzia dziś ucina sobie sporą ilość 10-min. drzemek.Oby noc przespałajednym cięgiem.Miłego wieczoru.Wszystkiego dobrego dla Ań:-)

Cześć popołudniowo :)
Alamiqa, nie "Was" tylko "Nas" zachwalałaś siostrze;-):tak:. I niech wpadnie chociaż od czasu do czasu, jak będzie u Ciebie np ;)
Misia, pomidory też pycha :) zwłaszcza teraz, już coraz lepsze są. Ja kupiłam malinki i banany. A po zakupach wróciłam do domu, usmażyłam naleśniki, zrobiłam sos czekoladowy i... poszłam spać. I długo spałam, aż zadzwoniła mama. Pogadałyśmy a potem wrócił mój P, więc ubiłam śmietanę i zjedliśmy naleśniki z owocami i bitą śmietaną (przepraszam wszystkie dziewczynki na diecie ;-)) Mam jeszcze kukurydzę, ale nie wiem czy dzisiaj jeszcze zmieścimy coś w brzuszkach ;) Misiu, a ginowi powiedz, że masz gości i niech zaczeka z tym szpitalem ;) A na serio - będzie dobrze, nie martw się.

Gosiu, ja w piątek idę badania zrobić - całą masę, w tym glukoza, trzymajcie kciuki. A Ty się nie martw, na ten pierwszy test spokojnie masz czas :) A skąd ja melisę z ogrodu wezmę? No chyba że w doniczce kupię. A czy ta, którą kupuje się w aptece - taka zwykła herbatka z melisy - różni się czymś od takiej z ogrodu? Bo ja myślałam, że to to samo.

Życzę Wam wszystkim miłego wieczoru

reklama
Kupiłam VIVĘ ... i próbuje przeczytać wywiad z Szapołowską - ale mnie tak łeb boli że szok ... nie wiem czy od pogody - no bo znów leje, czy od mej zmiany w kręgach szyjnych ... niestety mam jakies kuku na lewą stronę a właśnie lewostronnie skręcona spedzam 99% swego czasu :-(
wziąć apap ?????

Do góry