reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Obumarła - Co Mnie Czeka Dalej???

Witaj Newfie.
Bardzo mi przykro z powodu tego co Cię spotkało i w pełni rozumiem co czujesz.Ja jestem drugi tydzień po takim przejściu.Moja ciąża obumarła w 6 tygodniu. W szpitalu po przyjęciu zrobiono mi powtórne USG , potem podano tabletki na rozkurcz macicy. Po kilku godzinach miałam robione łyżeczkowanie pod zupełnym znieczuleniem, to nic nie boli. Do domu wyszłam tego samego dnia. Niestety do tej pory krwawię.
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
Witam
szukam pomocy i porady. Przy pierwszej wizycie u lekarza dowiedziałam się że jestem w ciąży ale lekarz zauważył krwiaka. Przepisał mi zastrzyki CLEXANE które nie powinno się podawać kobietom w ciąży. Przy następnej wizycie dowiedziałam się że ciąża obumarła w 6 tygodniu - czyli tydzień po stosowaniu tych zastrzyków. Czy któraś z Was kochane miała podobny przypadek, czy te zastrzyki mogły wpłynąć na obumarcie.Dziś jestem 2 tydzień po "łyżeczkowaniu" ale psychicznie bardzo źle się czuję. Nie wiem jak sobie z tym poradzić. Prosze pomóżcie:-(

Witaj Aguś! Przykro mi że dołączasz do grona Aniołkowych mam. Dla Twojego Aniołka zapalam światełko pamięci (*).
Niestety nie umiem Ci pomóc. Choć wiem że z reguły ginkowie wiedzą co robią. I jeśli wejdziesz na wątek głowny gdzie serdecznie Cię zapraszam.. "ciąża po poronieniu" i napiszesz tego posta.. dostaniesz odzew większy i jesli któraś z Aniołkowych mam miała podobnie napewno odpisze! Jest tam nas niestety wiele i każda z nas wie co to znaczy ból po stracie.
Wiem że teraz gdy powiem Ci że słoneczko jeszcze dla Was zaświeci może to zabrzmić dziwnie i śmiesznie. Ale własnie tak będzie zobaczysz. Wspomnisz jeszcze moje słowa. A teraz daj sobie czas na żałobę, smutek, łzy. Ale nie za długo bo Twój Aniołek w niebie będzie się smutał ze JEGO mamusia chodzi zapłakana.
Ból w sercu na zawsze w każdej z nas zostanie. Nie powiem Ci niestety że zniknie. Ale z czasem będzie Ci lżej.. bo Ty nauczysz się z NIM żyć.
Zapraszam..

Cześć dziewczyny nie moge sobie poradzić dwa dni temu straciłam moją pierwszą ciąże miała 13 tyg. miałam zabieg jak sobie z tym poradzić?prosze poradzcie coś

Cześć dziewczyny nie moge sobie poradzić dwa dni temu straciłam moją pierwszą ciąże miała 13 tyg. miałam zabieg jak sobie z tym poradzić?prosze poradzcie coś
bardzo Mi przykro dla Twojego ANiolka
[*] jedyne co moge poradzic to daj sobie czas na zalobe...pamietaj jednak ze aniolek tez sie smuci widzac mame zaplakana ...Zapraszam Cie na watek ciaza po poronieniu ...zawsze mozesz z Nami popisac popytac pomozemy jak tylko umiemy Kazda z Nas przechodzila przez to co teraz TY dlatego tak swietnie sie rozumiemy i pomagamy sobie ...sa tam dziewczynki ktore tak jak my stracily malenstwa i wlasnie urodzily swoje skarby dajac nam nadzieje ze i NAM sie UDA !!!

dziewczyny 3 dni temu mialam zabieg czyszczenia macicy bo w 13 tyg okazalo sie ze mojemu malenstwu nie bije serduszko nie wiem czy to normalne ale gdy maz mni troche popiescił dostałam orgazm boje sie czy to mi nie zaszkodzi bo wczesniej bolal mnie brzuch i zaczelam mocniej krwawic ale to bylo przed orgazmem i po jakim czasie mozna uprawiac sex prosze o rade.pozarawiam wszystkie mamy aniolkow trzymajcie sie bo wiem ze jest ciezko.

jooola wszystko zależy od Ciebie i Twego organizmu. Ty sama wiesz najlepiej kiedy potrzebujesz zbliżenia.Lekarze jednoznacznie mówią żeby zaczekać z czymkoliwek do pierwszej @ tzn miesiączki. Ale ogólnie z tego co da sie wywnioskować z życia Aniołkowe mamy często po 2 tyg zaczynały zbliżenia! koniecznie w zabezpieczeniu bo po zabiegu jest owulka i można coś zmajstrować!
Nie bardzo rozumiem Twego posta - dostalaś krwawień przed orgazmem? nie wiem Ale ja napewno zaczekałabym aż plamienia i krwawienia ustąpią. Bo po zabiegu łatwo o infekcję.

Dzieki slodziutka reszte dopytam sie lekarza na wizycie jeszcze jedno mam pytanko jak długo po zabiegu mozna krwawic i moze bolec brzuch.Pozdrawiam

witaj jooola, krwawienie i plamienie po zabiegu to sprawa indywidualna, Ja miałam ciążę obumarłą i zabieg w 10 tygodniu. Krwawiłam dwa tygodznie, po czym dokładnie po 28 dniach od zabiegu dostałam pierwszą@.Jeśli zaś chodzi o zbliżenia, cóż.. nie miałam za bardzo chęci do zbliżeń. Za bardzo bolała Mnie psychika. Ale myslę,że powinnaś poczekać aż się zakończy krwawienie i zabezpieczyć przed infekcjami. To ważne dopóki się wszystko nie wygoi.
I pomyśl o badaniach. W moim przypadku wykryłam niedoczynność tarczycy-choroba Hashimoto, która nieleczona może powodować obumarcie ciąży. Nie wiedziałam,że mam chorą tarczycę, a lekarz mówił "tak się zdarza". czasem warto na własną rękę zrobić badania. Zrobiłam, wyrównałam hormony i po 4 @ zaszłam w ciążę. Jak widzisz Magdalenka się rozwija, czego i Tobie kochana życzę.

reklama
Witaj joola
Ja po zabiegu krwawię juz ponad 2 tydzień, zabieg miałam 19 marca . Brzuszek bolał mnie przez około 2 dni po zabiegu, brałam wtedy no-spe. A co do seksu...nie pytałam lekarza, zaczęłamokoło 4 dnia po zabiegu - pomogło mi to bo chociaż na chwilkę zapominiam o tym co się stało.

Do góry