Mam jeszcze jedno pytanie jestem w ciazy bliźniaczej 1k2o i tak sie zastanawiam czy dzieci sa wtedy tej samej plci i sa bardzo podobne? Ja sie spotkalam tylko z okresleniami blizniakow jedno i dwujajowych a raczej lekarze troche inczej to okreslaja chyba.
reklama
Nelka85
Fanka BB :)
Jeśli dobrze pamiętam to ta sama płeć i wyglądają prawie identycznieMam jeszcze jedno pytanie jestem w ciazy bliźniaczej 1k2o i tak sie zastanawiam czy dzieci sa wtedy tej samej plci i sa bardzo podobne? Ja sie spotkalam tylko z okresleniami blizniakow jedno i dwujajowych a raczej lekarze troche inczej to okreslaja chyba.
No ale jak to sie ma do tych kosmowek i owodni. Czy np ciaza 1k2o moze byc jednojajowa lub dwu? Czy to juz jakos okresla czy te dzieci sa prawie identyczne?Jednojajowe mają ten sam kod genetyczny 100%. Czyli są takie same. Natomiast dwujajowe tylko częściowo taki sam kod genetyczny tak jak u rodzeństwa 50% i różne kombinacje mogą być
1 kosmówkowe oznacza ze bliźniaki są jednojajowe wiec są genetycznie identyczne i maja tą samą płećMam jeszcze jedno pytanie jestem w ciazy bliźniaczej 1k2o i tak sie zastanawiam czy dzieci sa wtedy tej samej plci i sa bardzo podobne? Ja sie spotkalam tylko z okresleniami blizniakow jedno i dwujajowych a raczej lekarze troche inczej to okreslaja chyba.
reklama
Podziel się: