reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża czy poronienie? Help!

Tibix

Początkująca w BB
Witajcie. Staram sie o 2 ciąże. Miesiączkę powinnam dostac w zeszłą niedziele, ale w sobote dostałam juz krwawienia -takiego leciutkiego,jednorazowego jakby( ale nie było to plamienie tylko żywo czerwona jasna krew), bolał mnie tez brzuch. W niedziele krwawienie przeszło w brązowe plamienie i do dzis cisza. A ze moje miesiączki raczej tak nie wyglądają to dzis zrobiłam test (a nawet 3) i za każdym razem wyszły 2 kreseczki...i teraz nie wiem co mam o tym myślec :( miał ktos tak? powinnam spisać tą ciąże na straty? Niestety jestem aktualnie w Angli, a wiadomo jak tu podchodzą do tematu. W Polsce bede po Nowym Roku dopiero. Jeżeli ktos przeżył poronienie to jak długo czekaliście na krwawienie? Nie wiem czego sie spodziewac :/

reklama
Hej Koleżanko!
Zastanawiam się dlaczego zakladasz, ze to poronienie a nie np zagniezdzenie zarodka? Wtedy również mogą wystąpić takie objawy. Najlepszym rozwiązaniem jest badanie Bety z krwi, masz taką możliwość? Dwa badania mogą pokazać czy wynik przyrasta.
Bądź dobrej myśli!;)

na zagnieżdżenie to raczej za późno, moje cykle sa 25 dniowe, a czasem krótsze, owu miałam prawdopodobnie w 11dc. Nie moge zrobic bety bo tu sie takich nadań prywatnie nie robi :( jakbym była w Pl to bym juz leciała...a tak to nie wiem co sie moze wydarzyć

Ja mam cykle 31, a po 4 poronieniach chodziłam na monitoringi cyklu i owu raz miałam w 11dniu a raz w 20. Raz czułam ciążę, ale samoistnie poronilam i @ spoznila sie tydzień, ale krwawienie było normalne. Jeśli to było poronienie możesz nawet kolejny miesiąc czekać na @. To Twoja pierwsza ciąża?
Mam nadzieję, że to jednak późne zagniezdzenie, czego Ci życzę! W Twojej sytuacji chyba nic wcześniej niż w Nowym Roku nie dowiesz się, żeby mieć pewność 100procent.

Krwawienie wystapiło u mnie dzien przed spodziewana @ , wiec dopiero jutro minie 4tyg od ostatniej @ stac zapewne nie widac by było nawet pęcherzyka na usg. To juz moja 3 ciąża. 1 poronienie, jeden porod i teraz ta sytuacja. Nic mi nie zostaje jak tylko czekać.

Zgadzam sie z Tobą. Historia brzmi podobnie jak u mnie. Poronienie, ciaza bez komplikacji. Oby dalsza historia u Ciebie była szczęśliwa. Ja teraz czekam na bliźniaki:) trzymam mocno kciuki, żeby Ci się udało!

W takim razie nie dziekuje :) mam juz dzievko dlatego tak nie chce świrować, jakby to było wczesniej to bym na prędce szukała samolotu i leciała do PL. Tobie rownież życzę powodzenia :*

Lekarz mi jeszcze mówił, że może występować miesiączka szczatkowa, więc spróbuj tak o tym myśleć, chociaż wiem, że czekanie jest trudne. Odezwij się, choćby na priv jak poszły badania w Pl. Ściskam mocno!

Są jeszcze w ciąży krwawienia w terminie miesiączki. Ogólnie w pierwszym trymestrze krwawienia to często fizjologia a nie patologia. Nie zakładaj od razu złego scenariusza, bo większa szansa, że jest ok niż że jest źle. Ja mam za sobą 4poronienia, w tym jedno zatrzymane, dwa samoistne i ciążę pozamaciczną. Każde wyglądało inaczej, a cp to była bez typowych objawów.
Moja mama z kolei z siostrą miała 3mce krwawień w terminie @ i przez to nie wiedziała o ciąży, mimo że to była ciąża nr 4

reklama
Ja miałam podobnie, raz nawet w 12 tyg krwawiłam i lekarze nie byli wstanie stwierdzić od czego. Kazali wziąść paracetamol i wracać do domu. Urodziłam po terminie

Po poronieniu do 3 dni testy mogą wyjść pozytywnie , później już nie. Więc powtórz testy co dwa dni

Do góry