Hej,czy któraś z was miala taka sytuacje ,w badaniu USG pecherzyk ciążowy potwierdzony przez kilku lekarzy, wygladajacy na okolo 4tydzień ciazy, kilka testow z moczu negatywne , beta tez >0,10 czyli ze ciazy nie ma.Co to może oznaczać? Czy jeszcze moŻliwa ciąża czy beta ja wyklucza? I jesli nie ciąża to co moze oznaczać taki obraz usg. ? Wklejam tez zdj ,na ostatnim to podobno macica , ale jest tez te pierwsze i sama nie wiem czy to jajnik czy tez macica
reklama
jasani
Fanka BB :)
Po 1 w 4 tygodniu ciąży nie widac na usg kompletnie nic. Po 2 na załączonych zdjęciach nie widać żadnego pęcherzyka ciążowego. Nie wiem do jakich lekarzy chodzisz i u ilu byłas ale jak dla mnie to tutaj ciąży nie widać. Może to być jakiś artefakt.
jasani
Fanka BB :)
W 4 tc kobieta zazwyczaj dopiero dowiaduje się, że jest w ciąży i nic wtedy nie widać na usg. Artefakt to może być jakieś odbicie w usg.Podobno od 4-6tyg powinno byc juz widać pęcherzyk ciążowy.Bylam u 3 ginekologow,na zdjeciach jest zaznaczone w których miejscach to jest.A z jakiego powodu moze byc ten artefakt?
Dla pewności zrób jeszcze raz betę w innym labie i wtedy będziesz wiedzieć co i jak.
Ostatnia edycja:
reklama
Ja tutaj też nic nie widzę.
Pęcherzyk ciążowy widać przy becie 1000-1500 jednostek. Siłą rzeczy lekarz nie może zobaczyć nic na usg. Ja byłam na pierwszym usg w 5 tygodniu ciąży i był malutki pęcherzyk w macicy, ale u Ciebie nic nie widać..
Pęcherzyk ciążowy widać przy becie 1000-1500 jednostek. Siłą rzeczy lekarz nie może zobaczyć nic na usg. Ja byłam na pierwszym usg w 5 tygodniu ciąży i był malutki pęcherzyk w macicy, ale u Ciebie nic nie widać..