reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Palam chłopcy cudowni :tak: fajnie, ze już w domku jesteście.

Multimama :-D udani Ci lekarze....

A ja po wizycie, pessar nadal ładnie trzyma, bardzo mnie to cieszy, a dzieci coś mało na wadze przybrali :-( ale lekarz mówi, ze najważniejsze że przybierają, z różnicy 2-dniowej zrobiła się 10-dniowa....a tak się cieszyłam że idą równo....no ale ważne że zdrowi i rosną

reklama
Palam chłopcy przecudni :tak: no i gratuluje,że jesteś wreszcie w domu, ja po 8 dniach nie mogłam się doczekać

Bibiana - racja - najważniejsze,że maluszki prawidłowo sę rozwijają :tak: a z wagą pewnie jeszcze nadrobią

Nnatalie moja jedna dzidzia cały czas mieszka na dole, no i ja dostaje kopniaki bardzo nisko, czasami druga dzidzia idzie się poprzytulać do braciszka, ale zwykle po kilku dniach wraca do mego żołądka. Miałam już wiele wizyt i dr widział,że mały tak nisko i nigdy nie powiedział,że to może być kłopot, więc nie martw się :-)

Wypłakałam się dzisiaj za wszystkie stresy chyba
sorry2.gif

Nawet nie wiedziałam, że zamiast szycia dają teraz takie plastry ściągające
laugh.gif
jakbym wiedziała to bym się prędzej odważyła. Ale już po bólu
yes2.gif
tylko teraz facet to już całkiem wszystko musi za mnie robić bo ja przez minimum tydzień nie będę mogła moczyć prawej ręki (jest jakiś plus
wink2.gif
) a w poniedziałek do kontroli jeszcze
lilonka super zdjęcie w suwaczku i widzę, że poduszka nadal się przydaje :-)
nnatalie w razie czego żeby wywołać poród to będzie sex :cool2::laugh2:
Różyczko &&&&&&&&&& za Twoją laktacje
palam super słodziakiiiii :tak::):):)
Bibiana dobrze, że pessar trzyma i dzieciaczki rosną

Zenia no widzisz trzeba było wczęsniej iść :-D ważne że rana opatrzona, a Ty będziesz w domu mieć spokój od mycia podłóg hihi

Dzieki dziewczyny :tak: ja się już martwiłam że tak mało przybrały, bo ja nic nie przytyłam przez 2 tyg, no ale lekarz mnie znów uspokoił że to nie ma znaczenia, poprostu teraz nie będą już rosły jak dziecko w pojedyńczej ciąży....

Zenia taki sex na wywołanie porodu to i mi się marzy, ale pewnie jak trafię do szpitala na ściagnięcie pessara to już wrócę z dziećmi :sorry: no chociaż mój gin mówi, że jak nic się nie będzie działo to mnie pewnie do domu wyślą, ale szczerze w to wątpie :confused2:

Zenia nawet nie wiesz jak mi tego brakuje:sorry: ostatni raz było chyba na początku grudnia :zawstydzona/y: oj biedny będzie mój mąż jak już będę po połogu :-D:rofl2: biedak pewnie z domu się wyprowadzi hihi, bo w naszym małżeństwie ja jestem typowym facetem a on kobietą jeśli chodzi o te sprawy :sorry:

Palam - chlopcy przekochani sa. Najwazniejsze ze wszystko dobrze I juz jestescie razem w domku. Super sprawa. Teraz tylko patrzec jak z dnia na dzien beda rosnac I sie zmieniac. Ni .m sie obejrzysz beda miec 8 miesiecy.
Nnatalie - ne przejmuj sie ze czujesz dzidzie nisko. Zwlaszcza jak masz jedna na drugiej. Moi tez tak ulozeni byli. Na sam koniec ciazy tego na dole juz nie powiem gdzie czulam. Zawsze go czulam mniej bo byl wcisniety na samym dole a urodzil sie troszke wiekszy od brata. A smeranie czulam tam gdzie smerania nie powinnam czuc :D
Bibiana - dokladnie trzeba byc dobrej mysli. Mam nadzieje ze wyjdziesz do domu jeszcze bez dzieci tylko nie szalej zbyt z mezem zebys do szpitala nie wrocila
Rozyczka - z dnia na dzien bedziesz bardziej zakochana :D

hej dziewczyny! jak samopoczucie?
Ja kolejny dzień leżakuje ale jak chodze to coś kłuje w boku. Pewnie któraś panna postanowiła powciskać się tam gdzie nie powinna ;)

marcikuk haha no to faktycznie smerały Cię w takim razie niziutko :)

bibiana hahaha u mnie to samo będzie w domu :D jak dorwę mojego to będzie musiał wziąć urlop w pracy bo go z łóżka nie wypuszcze xD i tak jak mówi zenia bądz dobrej myśli że Cie wypuszczą i będziesz mogła wywołać sobie w ten sposób poród :) Super że wporządku wszystko po wizycie:) i tak jak lekarz mowi ważne że maluchy rosną a nie stoją w miejscu. A ciąza bliźniacza to jednak co innego niż pojedyncza.

różyczka82 laktacja dopiero przede mną, ale np u nas są poradnie laktacyjne. Moze popatrz czy u Ciebie w mieście, w szpitalu jest taka poradnia i zgłoś się po pomoc :)

zenia jak tam Twoj palec dziś? Teraz możesz się wymigać od prania, mycia podłóg i zmywania :)

gotadora dzięki za te słowa. Moja pierwsza ciąża i w sumie mam trochę stresów teraz bo początki były nie fajne, więc wole się upewnić czy wy też tak macie ;) teraz już jestem spokojna :)

Nnatalie to nasza też pierwsza ciąża, bardzo wyczekana, wymarzona, wystarana, wyjeżdżone masę kilometrów, zrobione ogrom zastrzyków, badań, leków, życie w rozstaniu ...ah

mi się teraz troszkę zmieniło: kręgosłup boli mnie w nocy, a w dzień o dziwo czuje się dobrze :-) - jeśli ma boleć to wolę tę opcję
;-)

Różyczka
trzymam kciuki aby laktacja Ci się rozkręciła &&&&& no i z niecierpliwością wyczekuje fotek Twoich żuczków

Zenia jak Twój palec? mam nadzieje,że nie boli

Bibiana ;-) to się będzie działo :-) już niedługo!

reklama
Oj jakie z Was optymistki :-) Najpierw 6 tygodni połogu - szczególnie po cc trzeba poczekać... a potem;-) no cóż po całym dniu karmienia, przebierania, noszenia, głaskania, bawienia i dodatkowo ogarniania, prania, prasowania i innych takich - o 22 patrzysz na zegarek i liczysz ile czasu zostało do kolejnego karmienia... moje smerfy w nocy śpią ładnie - tfu, tfu, ale są takie maluchy, które trzeba nosić długo, żeby odbiły, mają kolki i trza je o 3 w nocy na rękach nosić...oj seks jest wtedy ostatnią rzeczą o której się myśli:tak:

Do góry