reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Witaj Lola - dzielna mamusiu!!! kochana mam nadzieje, że to tylko podejrzenia które się nie sprawdzą! W PL nie wypuszczają ze szpitala dopóki maluszki nie osiągną wagi tych 2000g a do tej pory mała będzie pod świetna opieką! W ogóle ogromnie ci gratuluje bo to musiał być mega stres a teraz...sama widzisz...mała oddycha samodzielnie pomimo, że jest kruszynką to sobie świetnie radzi a z dnia na dzień będzie coraz lepiej zobaczysz!
Inaczej nie myślę bo musi być SUPER! Ty się nie stresuj bo musisz mieć pokarm i małej odciągaj i zanoś i bądź twarda!
My tu z dziewczynami trzymamy za WAS mocno kciuki i czekamy na coraz to lepsze wieści.
A ja to już nogami przebieram bo teraz moja KOLEJKA:szok:

Malena- spokojnie, jeszcze przed Tobą tydzień! Czekaj cierpliwie na swoją kolej:) A ja dzisiaj dostałam w końcu mebelki, jak poskładamy pozwolę sobie pochwalić się zdjęciem!

Lola - gratuluje dzielna mamusiu! Trzymam kciuki, by z Lenką było wszystko dobrze. Niczym się nie stresuj, jesteście pod dobra opieką!

Dziewczyny, co Wy tak wszystkie naraz rodzicie???? Garstka nas tu zostanie....

Katka słońce z całego seca Cie przytulam, wiem co przechodzisz bo sama stracilam pierwsze dziecko, bądź dzielna Aniołki będa nad Tobą czuwały ...

Lola Gratulacje, trzymam kciuki napweno z malutka będzie wszystko dobrze, musi być nie ma innej opcji. Sciskam Cie mocno :*

Katka bardzo ale to bardzo Ci wspolczuje i zycze duzo sily!!! mam nadzieje ze masz wsparcie w mezu i rodzinie. bede sie modlic za Ciebie i Toje dziewczynki!!!!

Lola gratulacje dla Was...no i trzymam kciuki z Lenke!!!! oby lekarze sie mylili i nie bylo wiekszych problemow zdrowwotnych!!! mam nadzieje ze przy dzisiejszym wysokim poziomie sprzetu pomoga Lence i juz niedlugo bedziesz razem ze swoimi dzieciaczkami w domku!!!

powwiem wam szczerrze ze ja tez juz z kazdym dniem czuje sie coraz gorzej...zostalo mi 2,5 tygodnia pracy( do 2 listopada) ale codziennie zastanawiam sie czy dam rade...dZiewczyny w brzuchu tak sie rozpychaja ze mam wrazenie iz zaraz mnie rozerwie...

Niestety mąż musiał o 12 opuścić sale i wróci o 8 rano. Tak wiec zostałam sama z maluszkiem . Jest taki słodki , ze napatrzec się nie mogę . Cały czas śpi i ani razu jeszcze nie płakał i tylko mialczy jak kotek. Muszę go budzić do karmienia . Niestety mały nie chce ssac i muszę mu dawać mm żeby podwyższyć cukier. Jednak bardzo długo się meczylam i scuagalam do strzykawki siare czy to pierwsze mleko i mam tego dużo i będziemy mu podawać miedzy mm. Choć zaraz będziemy znowu małego przystawiac do piersi i próbować . Nie wiem czemu on nie chce ssac .
Co do cesarki ja nie czułam wogole bólu . Czułam , ze coś tam robią ale ból to nie był. Za to teraz to jest ból i musiałam dostać morfine. teraz jak mąż poszedł to położne wszystko bedą robić . Ogólnie to jestem z matim od jego narodzin cały czas
Byłam z nim u Lenki , nawet się obudził i patrzył na nią a ona na nas Tzn pewnie się nie widzieli ale on tylko u niej miał takie ożywione oczka . Zostawiłam jej Moj pokarm i tez mam zamiar jej ściągać . . Ona ma taki dziwny splaszczony nosek... Trochę się tym stresujemy choć jest mała wiec wiadomo , ze inaczej wyglada. Nie wiem co się okaże ale bardzo się boje choć staram się póki co o tym nie myśleć . chyba dopiero za pare dni bedą wszystkie wyniki.

Sylha do mnie pisała , ze u niej ok. Kacperek dalej na patologi ale dziś go miała na rękach . Mleka ma dużo ale problemy z karmieniem bo płaskie sutki choć dziś jej położna trochę pomogła .

Trzymajcie się dziewczynki dzielnie i czekajcie na swoją kolejkę ...

Ostatnia edycja:
reklama
Dostałam dziś smsa od Gienka, ze wylądowała na patologii ciąży bo odnotowali lekkie skurcze u niej i jest na obserwacji. Tak wiec trzymajcie za nią kciuki żeby szybko wyszła do domku i skurcze minęły .

Do góry