reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

marcikuk-ten tydzien jest jakis tragiczny,niech on juz sie skonczy,te skurcze co mamy to podobno sa calkiem normalne,dali mi kroplowke z nospa i tyle,puki szyjka dluga i zamknieta,to chyba ok,musimy juz naprawde na siebie uwazac i oszczedzac sie:-(

marika-staraj sie nie chodzic duzo i tez bierz magnes!

u mnie puki co oprocz anemii zadnej diagnozy nie ma..

reklama
Gieniuś - leżakuj w łóżeczku i dbaj o siebie i bąbele:-)
Ten tydzień jest jakiś wyjątkowo kiepski...
Jak długo brałyście duphaston czy inny progesteron? Tak się zastanawiam czy zmniejszać powoli dawkę z 2x1 na 1x1.

lilonka ja sobie zmniejszylam (mialam tak samo 2x1 cyclogest - 400progesteronu) przez tydzien na 1x1 I ostawilam. PO 12 tygodniu z tego co sie orientuje organizm juz wytwarza wystarczajace dawki progesteronu.

Gienius - fantastycznie, że odzyskałaś kontakt z forum:-) Ładna waga Maluszków! Wszystko będzie dobrze.

Marcikuk - ja jakaś zamotana jestem teraz zobaczyłam u Ciebie suwak!!! 32 tydzień? !!:szok: Kiedy to zleciało

Lionka - ja brałam do prawie 16 tc duphaston pamiętam...ale faktycznie po 12 tygodniu organizm przyjmuje ciążę i łożyko samo już wytwarza hormon podtrzymujący

Dziś popołudnie całe przeleżałam, brzuch mnie bolał jak na @ brakuje jeszcze tego żebym ja wylądowała w szpitalu... Przyznaje, ze złapałam się za odkurzacz i kurze starłam i podłogi przy okazji przestawiając parę gratów...no wiem, wiem mądre to, to nie było, ale już zrobiłam....wyczekiwałam z zegarkiem w reku godziny kiedy mam brać fenoterol i w rezultacie wzięłam go wcześniej...potem no spe forte bo nie przechodziło...jak wstaje to nie boli a jak tylko się położę już jest gorzej...Mam nadzieje, ze to nie są skurcze bo nie chcę jeszcze urodzić...:confused2:

malenka- ja ci dam sprzatanie i przestawianie rzeczy!masz lezec i pachniec,jeszcze tykko 3 dni i bedzie koniec okropnego tygodnia,powolutku i spokojnie,jestes bardzo silna i dzienna:tak::tak:
lilonka- ja mam brac duphaston caly czas tak na wszelki wypadek

sylha bedzie dobrze. Moj maly dwa tyg albo ponad lezal w szpitalu bo poza zapaleniem pluc to jeszcze ta odma ale juz jest ok i dobrze przybieraja na wadze.
Mlody to taki maly pucus:) juz wazy 4300g, a mloda 3900g
lola nuggy gratulacje:)) szybkiego powrotu do domku:)

katka trzymaj sie:( brak slow:((

Malena - no tez nie wiem kiedy. Dopiero patrzylam jak dziewczyny w czerwcu rodzily a tu juz ja na koncowce. A ty nie sprzataj tylko mezowi daj robote ty lez i pachniej dokladnie jak Gienek mowi
Gienek - ty tez soboe odpoczywaj i sie nie stresuj
Lilonka - ja bralam do 12 tygodnia pozniej kazano odstawic
Lola - co u was jak Lenka?
Sylha - ma nadzieje ze u was tez wszystko dobrze i zaraz do domu wrocicie

Dziewczynki trzymajcie kciuki za mnie. Jutro na scan jade. A ten tydzien jakis fatalny jest.

reklama
Dziewczyny u nas wszystko ok. Dziś może wychodzimy albo jutro. Lenka zostaje w szpitalu . Na razie nic nie wiadomo co u niej. Nawet może miesiąc potrwać zanim jej badania porobia.

Gienek- super , ze masz internet. Informuj nas na bieżąco co u ciebie

Malena- ty już niedługo . Trzymam kciuki

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny

Do góry