reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Malena - mi za to włosy wypadają na potęgę i wysypało mnie na buzi - szczególnie na brodzie. Zazdroszczę Wam dziewczynki, że już jesteście prawie na wylocie - jeszcze kilka tygodni i będziecie tulić swoje maleństwa.
A jak u was było z usg genetycznym - ja mam termin na 16.10. Wcześniejsze usg pokazywały ciążę młodszą o 5 dni. Czy to nie będzie za późno - to będzie 13 tydzień 2 dzień. Kurczę czytałam o waszych przebojach z wyliczeniami i teraz się boję, że to będzie za późno.

reklama
lilonka- ja robiłam USG preneralne w 12t5dz. Chyba powinno być ok tak jak idziesz. A nie pytalas sie u lekarza w jakim terminie robią ?

Katka- ja jakoś tak szybko prxybralam te pierwsze kilogramy i jakoś w 20 tyg tez miałam 6 kg a teraz to jakoś tyje wolniej choć juz 14 kg mam na plusie jednak wg tabeli to tyle ile powinno być :-)

Ostatnia edycja:
eevlee brakiem objawow sie nie martw. Mnie dziewczyny tez uspokajaly. Ja zaliczylam tylko kilka razy rzyganko - zawsze nastepnego dnia po witaminach (probowalam femibion I pregnacare). Polozna powiedziala, ze mam sprobowac innego lub w ogole odstawic. Teraz biore falvit I jest ok. Piersi mi nie urosly :( nie bola, tak naprawde tylko brzuch mi urosl I zgaga mnie dobija, able migdaly pomagaja!
Katka ja nie wiem ile, bo nigdy sie nie wazylam, wiec nie mam wagi ;) Ale za to mam taki brzucho, ze juz nie moge nog ogolic, moja siostra ak wygladaja w 8 miesiacu.
Katka zleci do piatku, bedzie dobrze!
lilonka ja tez ok 12-13 tyg mialam straszna cere, pyszczek na pryszczu, a teraz normalnie buzka jak po jakims zabiegu kosmetycznym - gladziutka, napieta, jestem zadowolona - nie martw sie - powinno minac.

Katka - 6 kg w 20 tyg z trojaczkami to chyba super nie? Zawsze juz moglas miec 16 :p nie no wydaje mi sie ze bardzo ladnie. Ja na poczatku malo przybieralam teraz juz mam 12 na plusie.
Ilonka - nie bedzie za pozno. Do 14 tygodnia chyba robia jesli mnie pamiec nie myli. Nie martw sie.

Ja wymiotowałam okropnie, paliłam przed ciążą i praktycznie z dnia na dzień odrzuciło mnie (całe szczęście), wszystko mi śmierdziało, kojący był jedynie zapach cytryny.
To wszystko pognało mnie do apteki po test, bo okres miałam aż do 3 miesiąca :-)
A jeśli chodzi o wygląd, to wyglądałam kwitnąco, dopóki myślałam, że mam pod serduchem chłopców. Gdy jednak okazało się, że dziewczynki, wg zasady "còrka odbiera urodę'', natychmiast zepsuła mi się cera ;-)

katka - ja tak czesto wchodze na nk ze nawet nie widzialam twojego zaproszenia. No jasne ze cie kojarzę. Heheh swiat maly. Juz maly sie wydawal jak sie okazalo ze z jednego miasta ba osiedla jestesmy.... ale ze przez tyle lat bylysmy sąsiadkami !!!!!

Lola216 tak kochana mój zaplanowany wózek równie dobrze może być stosowany jak pojedynczy,bo ma jedną ramę i tak jak obserwowałam u koleżanki z forum.to ona wcale nie musi go składać po spacerku-tak mało zajmuje miejsca. A co do testowania,to niestety chyba żaden sklep nie miał wersji dla bliźniaków i nie mogłam obejrzeć, prawie wszędzie jest za to ABC Design Zoom 2012 Double, który też mi się bardzo podoba,ale podobno (nie wiem na 100%) ma taką wadę,że w spacerówkach nie można rozłożyć dzieci do pozycji leżącej i jest im niewygodnie. A jak Ty się czujesz? Suwaczek leci jak szalony a ja tu wchodzę i zaglądam,czy jesteś,bo jak pewnego dnia nie będziesz pisała,to będzie oznaczało jedno...;-)
evelee- witaj jak miło,że coraz więcej dziewczyn przechodzi na nasze forum:biggrin2: jeśli chodzi o objawy to ja wymiotowałam na początku zawsze rano jak tylko wsadziłam szczoteczkę do zębów i poczułam pastę do zębów. Po prostu mną trząchało, innych objawów za bardzo nie miałam- a miałam brzydką cerę i szybko rosły mi włosy wszędzie;-)
katka- bardzo ładnie przybierasz na wadze-przy trojaczkach wszystko w normie, wszystko jest ok! Ja już mam jakieś 9 kilo na plusie wg ostatniego ważenia:-p Powodzenia na USG serduszkowym, czas leci jak szalony, zobaczysz zaraz będzie piątek.
silvii- moje gratulacje, tak się cieszę,że wszystko u was w porządku!
onlyone- podobno(moja koleżanka oglądała jakiś program) kobiety w ciąży bliźniaczej mają brzuszek i czują się jak kobiety w 2 miesiące bardziej zaawansowanej ciąży. U mnie wszystko by się zgadzało...moje spanie to jak księżniczki na ziarnku grochu, wybudzam się co 2 godziny i jest mi strasznie niewygodnie a brzuch to mam taki,że moja mama wczoraj doznała szoku i zaczęła mnie fotografować. Zmartwiła się o mój stan za jakieś 2.5 miesiąca,bo już teraz widziała jak ja się męczę i wyglądam:tak:

Dziewczyny nie wytrzymałam tego czekania na 28 tydzień ciąży i zapisałam się prywatnie na USG dzisiaj na 10:30. Myślałam,że dam radę poczekać,ale nie dałam:-p Muszę zobaczyć co u dzieci,ile ważą,jak leżą,czy nic im nie zagraża.

P.S: Dziewczynki, które urodziły w ostatnim czasie, wrzućcie fotki waszych słoneczek-prosimy bardzo, dla nas tutaj oczekujących zobaczenie zdjęć waszych pociech już po drugiej stronie daje kopniaka,że trzeba być dzielnym i wytrzymać jeszcze trochę:tak:

Witam raniutko:-),

Lilonka- mi gin mówił,że genetyczne to między 11 a 14tc także spokojnie się łapiesz!!!!Po 20 będziesz miała u niego co wizytę te wszystkie pomiary:-),

Gieniek- kciuki za udaną wizytę&&&&&&&:-D:-D i oczywiście relacje po niej!!!:-),

No tak niby jest,że na chłopca urody przybywa, na dziewczynkę się traci- u mnie mix więc cera OK czysta, ale po buzi już na początku zrobiłam się pyzata- po czym kolega jak mnie widział to się kapnął:-D a od dłuższego czasu mój pyszczek wygląda na zmęczony, no, ale cóż wszystko do przeżycia:-)

A ja wizytę mam jutro, aż się sama dziwię,że dotrwałam:eek: i może w końcu się dowiem kiedy CC:-)

A i również się dołączam do prośby Gieńka- dziewczyny prosimy FOTKI pociech!!!!!!

Ja jak się w końcu zmobilizuję to wrzucę mojego brzuchola i wczorajszą zdobycz emka:-)

reklama
Witam z rana. Kurcze za wami nadążyc to ciężko hihi :)

Katka - ja przytyłam już 3,5 kg. a u Ciebie to wydaje mi sie super waga w końcu az 3 słoneczka masz w brzuszku, :) mamy taki sam okres oczekiwania na echo ja tez mam 22.10 na 10 a wydaje mi sie to tak odległy termin, juz mnie nerwy biorą, nie moge sie doczekac jestem pełna obaw i ciekawa płci 2 babelka bo jeden napewno chłopczyk .... kurcze może jednak na jakies prywatne usg sie wybrać bo az 2 tyg. jeszcze czekac .... ????
Gieniek - trzymam kciuki za wizyte :)

Mój brzuch tez juz ogromniasty, nie wiem jak ulozyc sie w łóżku do snu, tak mi juz ciężko i w ogóle troszke cos poroblie w domu i umieram z bólu krzyża
:crazy::crazy:. A co myślicie o tym przesądzie o kształcie brzucha a plci dziecka, w ciąży blixniaczej to chyba sie nie sprawdza co?? Kurcze bo mi genialne ciotki wszystko-wiedzące mówia że mam brzuch typowy na chłopaka, fakt 1 dzidzius to chłopaczyk a 2 nie wiadomo bo nie chce się pokazać, ale ja tak czuje, że dziewczynka :) chciałabym parkę mieć :-) moja córcia też ciągle tylko mówi że bracisek i sistzycka nawet sama sobie imiona wymysliła haha. No oczywiscie najwazniejsze żeby były zdrowe i żeby do końca dotrwać :-):-)

Do góry