reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

sylha, moja mama w kwiaciarni robi bukiety z różnymi rzeczami zamiast kwiatów i do tego dodaje przybranie. Może jakieś śrubokręty albo małe klucze francuskie? :) Te bukiety są na prawdę fajne, robiła np. z drewnianymi przyborami kuchennymi, ze smoczkami, z prezerwatywami ;P
Katka ja mam usg z 14 tygodnia i mam 98g a później z 24 i mam ok. 350g u obu dziewczyn. A swoją drogą, to te aparaty mimo swojej nowoczesności i tak oszukują, jak teraz leżę na patologii, kilka dziewczyn które przeszły przez moją salę miało planowane cesarki z powodu np. dużego dziecka - u jednej dziewczyny pomylili się nawet o 1kg (miał być dzidziuś 4,5 a urodził się 3,5).
My łóżeczka mamy dwa i jak już skończą się zupełnie prace remontowe (została nam jedna wizyta pana gazownika, wyjęcie kabelków z sufitów bo leżą na poddaszu i podłączenie żyrandoli i szambo - masakra, żeby w Warszawie nie było nadal wszędzie kanalizacji :/). Dostaliśmy w "spadku" jedno dodatkowe łóżeczko, które wstawimy do mojego pokoju u rodziców, gdyby nie udało skończyć się naszej chałupki przed pojawieniem się dziewczyn.

reklama
Nuggy - dzieki za info, to nie jest tak zle, bo do 24 tc to maja jeszcze miesiac zeby podgonic. Moze mnie nastraszyl niepotrzebnie ten lekarz..:/ To rozumiem, że macie swoj domek? To jest sup[er komfort. Ja będę z maluchami w bloku pewnie do konca zycia;/ Ale i tak nie jest zle, bo udało sie mieszkanie na wieksze zmienic. powinismy sie zmiescic:) Ale najwazniejsze zeby dziolszki byly zdrowe!!

Cześć dziewczyny. Równiez jestem w ciąży bliźniaczej. tak czytałam wypowiedx Katki, że jedna córcia jest mniejsza, ja przez 3 mies. horror przez to przeżywalam, lekarz stwierdził, ze naprwno cos jest nie tak że jedno jest mniejsze ale wyladowalam w wawie na agatowej i pani docent mnie uspokoiła że jest ok, teraz jeszcze raz mam echo i ale mam nadzieje, że juz nic złego nie wykryja i że poprostu 2 dzidźka jest nniejsza :0 na 1 usg to w ogóle było widac tylko jedno a 2 lekarz mi pow ze napewno poronie albo sie wchłonie bo jest puste a jednak dzidźka urosła, no i wydaje mi sie że jest poprostu mniejsza i juz bo rośnie i roziwja sie jak trzeba ale tak ok 1,5 tyg jest różnicy miedzy maleństwami

marica5 od kilku dni tez mi kręgosłup daje popalić, a wczoraj to już chyba szczególnie, jak się położyłam, tak myślałam, że nie wstanę. Dobrze, że mąż był w pobliżu to robił za dźwig jak musiałam do wc :)
katka, hakima - a wasze plecy jak tam?
Palu poprosimy o zdjęcia :)

onlyone trzeba sie przyzwyczaic:))
dajemy z M rade:)) tak bardzo kocham moje szkraby, ze nie przejmuje sie zmeczeniem.

ogolnie mala spi w nocy 5h to jest dobrze, a w dzien tak miedzy 3a 4h i w sumie mlody podobnie.
Tylko taki minus, ze mlody sie budzi godz po niej;] trzeba je jeszcze przestawic na ten sam czas wstawania;p

reklama
Palu- fajnie,że już wszyscy w domku w komplecie:-) i wrzucaj focie!!!!W tym czasie Silvii miała CC, ale jeszcze żadnej info od nie mamy:baffled::baffled:

Marica- witaj:-) fajnie, że jesteś teraz pod dobrą opieką, bo sorry, ale po Twoim wpisie ,że na pewno poronisz, że coś nie tak to po prostu no sorry, ale jakie ten gin ma kompetencje?!?!?Nasza Lola ma sporą różnicę wagi dzieci i jest wszystko OK i w sumie to raczej rzadko się zdarza,że dzieci są równej wagi.....

Oj jak Wy już teraz narzekacie na kręgosłupy to ja Wam współczuję końcówki....mnie tak od tygodnia daje się we znaki, ale jeżeli Wam mocno doskwiera to porozmawiajcie z giniem lub ortopedą, bo mi moja rehabilitantka polecała, że w razie W są specjalne plastry, które używają sportowcy- one wspierają mieśnie i łagodzą ból. Ja z nich nie korzystam, bo tą końcówkę już wytrzymam, a je się nakleja raz na tydzień raz na 2 tygodnie i tylko robi to fachowiec- samemu nie...

Do góry