reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

mati84 na to wskazuje,że my ostatnie w kolejce :-) ale potem pewnie dołączą jakieś nowe dubeltowe Mamusie:tak:
Tossa staram się wypoczywać jak najwięcej bo i z zaleceń lekarza i sama stwierdziłam,że mój organizm tego potrzebuje.Ale mam starszą córcie jeszcze i nie zawsze się da dużo odpoczywać.Ale tłumaczę jej,że mama musi dużo leżeć.Stara mnie się zrozumieć,ale wczoraj stwierdziła,że z Mamą są nudy hehe....:-D
donka Kochana,a Ty jeszcze z nami?Naprawdę podziwiam i Ciebie i Twoje gwiazdy,że chce im się jeszcze tam gnieść w brzuszku.Chyba jesteś rekordzistką :-)

reklama
Wow.....się dzieje. Yummy rodzi:szok:

dziewczyny juz jestem po wizycie!
powiem ze nie jest ciekawie szyjaka mi sie skrócila i lekarz nie jest zadowolony dostalam luteine i nospe noi musze lezec juz nie wspomne o grzybicy która tez mnie wykańcza!
na szczescie serduszka dzieci biją
niestety niewiem jak plec dopiero dowiem sie na polówkowym 29 marca z reszta to juz niewazne jest
wazne abym donosila ciaze bo grozi mi poród przedwczesny
co dalej z moja szyjką dowiem sie dokladnie za 2 tygodnie na kolejnej wizycie
:-:)-:)-:)-:)-(
Badź dzielna Kochana, chociaż wiem, że człowiek się boi i czasem trudno. I faktycznie, tak jak doradzają dziewczyny leż jak najwięcej. Widzisz, dzisiaj już mąż sie postarał, jedzonko naszykował, obłóż się książkami i czytaj. Ja luteinę też biorę od jakiegoś 2-go miesiąca i widzę, że lekarz jakby się bał odstawić. Ale już sie przyzwyczaiłam i jak trzeba to trzeba. A z tym twardnieniem brzucha to jestem też cała przerażona, bo wprawdzie 3 tyg. temu szyjke miałam w miarę ok, ale za to rozwarcie wew. i jakby się jeszcze teraz szyjka miała skracać to :szok: No nic, zobaczymy w piatek na wizycie.

ja pozostaje w szoku-wlasnie wrocilam od lekarza i dowiedzialam sie, co nastepuje: "Pani juz rodzi :szok:3 cm rozwarcia jeden ruch reka i ma Pani 6, godzina rodzi Pani pierwsze dziecko, druga drugie:szok:" mam wytrzymac do jutra, jutro o 8.00 ide na porodowke i rodzimy:szok:

to czy sn czy cc okaze sie jutro- jutro podejmie decyzje:shocked2: ale sie zeschizowalam:shocked2::shocked2::shocked2: boje sie jak cholera:sorry2: trzymajcie prosze kciuki dziewczynki!!!!!!!!!!!!!!!!
No to &&&&&&&&. czekamy na dobre wieści i zdjęcia Maluchów:-)

donka - no Ty to masz samozaparcie z tymi porządkami:tak:. Podziwiam.

Dziewczynki mój mąż właśnie zadzwonił, że zaoszczędził dla nas 300 zł:szok:
Jechał sobie dziarsko 115 km/h na ograniczeniu 70 i dostałby mandat 500 zł i 10 punktów. No i zapłacił 200 zł i w ten oto cudowny sposób zaoszczędził:crazy:Nie wiem czy mam się śmiać czy płakać....faceci :oo2:

Moniek u nas ostatnio to samo było.Mój dostał mandat za przekroczenie prędkości pomimo tego,że ma CB radio,ale że na dodatek gadał przez telefon to cb miał wyciszone no i mandacik.A za te pieniądze juz by można było coś kupić.Samo życie kochana:tak:

lilly mój też ma CB radio, ale jak zwykle nikt bidulce nie powiedział, że stoją:sorry: Na szczęście obyło się bez punktów, to się nazywa ryzyko zawodowe jak to mówi mój ukochany:rofl2:

faceci nie bierze pod uwagę że stracił 200 zł ale że udało się obniżyć mandat o 300 ehhehe no ale jak to mówią panowie i mój tez ryzyko zawodowe kierowcy... mój to nie ma roku żeby mandatu za prędkość nie miał... choć nie powiem w zeszłym roku sama na 50 miałam 70 i 100zł poszło...misiaki zawsze są tam gdzie ich nie potrzeba :-)

No to Yummy,to czekamy juz na ciebie na nowym wątku:):). Tymczasem kciuki zaciskam:)

Dziewczynki,tak mi się przypomniało,wiec napisze. Nie wiem czy lekarze Wam o tym mówią,ale jesli trdznieje Wam brzuch,macie skurcze itd to absolutnie nie wolno dotykać sie do piersi i do brzucha. Nie głaszczemy,nie masujemy bo to bedzie nasilało reakcje. Mysle ze przy problemach z szyjką jest to samo,no ba jak beda skurcze macicy to i szyjka bedzie się skracała dodatkowo. Mati,a ty jak duzo lezysz to pamietaj o tym zeby nogi trzymać unisione. Oprzyj je na jakis kocach czy twardej poduszcze. To wazne bo długie lezenie niestety powoduje zastoje krwi no i moze to prowadzic do zakrzepicy...A wciazy blixniaczej ryzyko jest wieksze niestety. O! to tak z moich doswaidczen z oddziału patologii ciazy:). Lepiej zapobiegac niz leczyc,dlatego sie z Wami dzielę tym co wiem:):).

Trzymam kciuki kochane:)

reklama
No to Yummy,to czekamy juz na ciebie na nowym wątku:):). Tymczasem kciuki zaciskam:)

Dziewczynki,tak mi się przypomniało,wiec napisze. Nie wiem czy lekarze Wam o tym mówią,ale jesli trdznieje Wam brzuch,macie skurcze itd to absolutnie nie wolno dotykać sie do piersi i do brzucha. Nie głaszczemy,nie masujemy bo to bedzie nasilało reakcje. Mysle ze przy problemach z szyjką jest to samo,no ba jak beda skurcze macicy to i szyjka bedzie się skracała dodatkowo. Mati,a ty jak duzo lezysz to pamietaj o tym zeby nogi trzymać unisione. Oprzyj je na jakis kocach czy twardej poduszcze. To wazne bo długie lezenie niestety powoduje zastoje krwi no i moze to prowadzic do zakrzepicy...A wciazy blixniaczej ryzyko jest wieksze niestety. O! to tak z moich doswaidczen z oddziału patologii ciazy:). Lepiej zapobiegac niz leczyc,dlatego sie z Wami dzielę tym co wiem:):).

Trzymam kciuki kochane:)

O tym nie wiedziałam,to chyba zacznę się masować co by moje dziewuchy pobudzić do działania,bo wieszanie firan jak narazie nie pomogło

Do góry