reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

sabbu spoko loko - mi zaczął rosnąć koło 20tc - już wtedy było widać ciążę - wcześniej to tak jak piszesz, jakbym się najadła:-D Ciesz się że jeszcze mały, potem jak wyskoczy to będziesz miała dość:-D

poziomki ilość zastrzyków zależy pewnie od tego jaki to lek. Ja miałam dwa zastrzyki o nazwie DEXAVEN.
Co do pessara - czy lekarka nie może troszkę "podfałszować" że masz krótszą szyję?? PRzecież wszyscy płacimy za NFZ i kurka wodna, należy ci się darmowy pessar...

aaga super że wieści pomyślne, oby do przodu:tak:

karola gratulacje! Synunie, są zawsze mamusi:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Sabbu u mnie było widać dopiero w 23 tc :) więc wszystko jeszcze przed Tobą! powodzenia!!!
Poziomki ja miałam podawany celeston... a ilość zastrzyków zależy pewnie i od rodzaju leku i czasu kiedy się podaje... jak nie ma czasu bo jest akcja porodowa to podaje się większe dawki! A z tym pessarem to faktycznie bez sensu!
Karola tak tak synusie są mamuni... ja liczyłam na parkę, trochę byłam rozczarowana gdy dowiedziałam się, że będzie dwoch chłopców... a teraz echh... zakochałam się w nich!!!
Aaga Gratuluje i tak trzymaj!!!

Ja na początku miałam "przeczucie" że będą dziewczynki...albo parka...ale im bliżej było momentu ujawnienia co te dwa brzdące tam chowają między nóżkami,tym bardziej coś mi podpowiadało że chłopaki. Może jestem troszkę zawiedziona,ale najważniejsze że są zdrowi i dobrze się rozwijają:-)Synusie zawsze stają po stronie mamusi:cool2:hehe JAk na razie jeden gumiś położony jest główkowo a drugi miednicowo,ich położenie jeszcze moze sie pozmieniac pewnie z tysiąc razy.W moim przypadku poród naturalny jest możliwy jeżeli oba brzdące będą główkowo(pierwsza ciąża)

Mamuśka właśnie wsunęła kolację to w brzuszku wojna....o kanapki hehe:-Dktóry zje więcej

karola88 Mam poczucie, że często tak jest z oczekiwaniami co do płci naszych pociech...
Ja od samego początku, jak już wiedzieliśmy, że będą bliźniaki "czułam", że będzie dwóch chłopaków. Byłam na 100 % przekonana!
No i jeszcze, jak na potwierdzenie, jadłam same kwaśne rzeczy ;-)

Z czasem, z mężem chcieliśmy parkę, ewentualnie dwóch chłopaków.

Czekamy na dwie dziewczynki :tak:
Jak tylko dowiedziałam się, że w brzuchu noszę dwie córeczki, od razu odrzuciło mnie od kwaśnego i jem prawie same słodkie rzeczy :-D
Tak to właśnie działa. Hi hi hi hi hi...

A za 10 dni (!) już przytulę nasze córeczki :tak:
Trochę się boje i jednocześnie nie mogę się już doczekać!!!!

sabbu mi brzuszek dość szybko wyskoczył.
Śmiałam się, że zaczęłam nosić ciążowe ubrania od momentu zobaczenia pozytywnego wyniku testu ciążowego :)

Nie masz się czym martwić. Każda ciąża jest inna, każdy brzuszek jest inny.
Może będziesz miała całą ciążę stosunkowo mały brzuch.
Tylko pozazdrościć! Z dużym brzuchem jest ciężko i bardzo niewygodnie...

Ach! I jeszcze jedno: wczoraj wpadli do nas znajomi.
Jak otworzyłam im drzwi to na mój widok chórem powiedzieli "o Jezu!!!"
Tak się zastanawiam, że powinnam imię zmienić bo każdy kto mnie spotka wita mnie takimi właśnie okrzykiem...

Ostatnia edycja:
Kochane dziewczyny, czy mozecie mi cos poradzic? strasznie sie zaczelam martwic, bo dzis pol dnia mam bole przypominajace miesiaczkowe...
wczoraj zaczal sie 9 tydzien, i brzuszek juz widac, gdyz jest to moja 3 ciaza(jednak po poronieniu i zabiegu), ale czy ktoras z was miala takie bole, jakby miesiaczkowe, czy one moga byc normalne? nie wiem czy owinnam sie martwic... jak dotad narazie nie plamila, pozdrawiam serdecznie

Milena23uk ja radzę żebyś udała się do lekarza, niech sprawdzi czy wszystko OK po co się zamartwiać, chociaż mi się wydaje że takie bóle mogą być ponieważ macica się powiększa

Milena ja takie bóle miałam zanim jeszcze dowiedziałam się ze jestem w ciąży, ale wtedy uważałam je za normalne bo myślałam że dostanę okres. Na twoim miejscu poszłabym do lekarza.

oleniołek u mnie było podobnie jak u ciebie, do 15tc byłam na 100% przekonana że będą chłopcy. Zresztą wszyscy mi to przepowiadali, każdy mówił że chłopaki - ja nawet tak się przyzwyczaiłam do tej mysli że jak lekarka powiedziała że dziewczynki to przeżyłam mały szok! Ale dziewczynki są cudowneeeee :)))))

Kochane dziewczyny, czy mozecie mi cos poradzic? strasznie sie zaczelam martwic, bo dzis pol dnia mam bole przypominajace miesiaczkowe...
wczoraj zaczal sie 9 tydzien, i brzuszek juz widac, gdyz jest to moja 3 ciaza(jednak po poronieniu i zabiegu), ale czy ktoras z was miala takie bole, jakby miesiaczkowe, czy one moga byc normalne? nie wiem czy owinnam sie martwic... jak dotad narazie nie plamila, pozdrawiam serdecznie
moja Droga ja tez mialam takie bóle i leżałam wtedy w szpitalu- lekarze tłumaczyli to jako rośniecie macicy pod dzieciaczki:) ale konsultacja u gina na pewno ci nie zaszkodzi:)

dz. kochane. Ciesze sie bardzo, ze bedzie parka, nie to zebym sie nie cieszyła, jakby sie okazało ze drugi bedzie chłopczyk, choc jeszcze moze sie okazac ze ziewczynka pokaze siurka i okaze sie chłopczykiem bo z chlpocem łatwiej stwierdzic, siuraka widac to wiadoma płeć, a z dziewczynka to czasem roznie:-).

sabbu u mnie brzuszek było widac wczesnie, szybko zaczła sie zarysowaywac, ale ja jestem chudzielcem i brzuch zawsze płaski wiec kazde zaokrąglenie widac

reklama
Milena23uk;
spokojnie idz do lekarza. zawszetak spokojniej.. stres teżniejest wskazany

karola88 moja lekarka też mi ciągle wspominaotym krązku... jakos nie sądziłam, ze toaz tyle kasy (no dla mnie toaz tyle... ;-) ) skoro jest opcja by tozałożyć na Karowej-to moze się z lekarką dogadam, by tak zrobić....

fajnie, ze2 chłopaków- zawsze fajnie bedzie im sie razem bawić i na początku mozeszprzez min 2 latamieć te same ciuchy dla obydwu

zazdroszczę Wam tych małych przyrostów wagi...
ja mamjuż +10a to dopiero 24t. w sumie z Krzychem było podobnie, no ale... teraz dzieci same w sobie będądawały więcej.

aaga fajnie, ze parka! :) choć masz rację - z tymi dziewczynkami to nigdy nic nie wiadomo. a jeśli mała leży główką przy łożysku i ma mało miejsca, to jest jakośźle? czynie ma problemu?

U mniedziewczynka leży głową w dół prosto po lewej a chłopczyk poprzecznie -z pupą teżpo lewej ;-)

sabuu- u mniejakośstrasznie długo nic niebyło widać... albo widać tak, ze nie widać.. ale nie pamietam, kiedy brzuszek zacząlrosnąć sensownie

oleniolek, karcia fajnie z tymi przeczuciami. :)
to ja mogępowiedziec, ze miałam przeczucie, ze bedzie 1 chłopak i bardzo chciałam, bybyła 1 dziewczynka. i tak wmawiałam wszystkim. teraz na usg tak właśnie wyszło :):) zobaczymy, czy lekarz się nie pomylił ;-)
oleniolek -u mnie raczej jest tak, ze kto mnie widzi,to mówi - eeee. ja myślałam/myślałem żebędzie bardziej widać... spodziewają się monstrum, a tu dopiero 6ty miesiąc... niech se sami noszą wielkie brzuchy!

a ja sobie choruję. zapalenie krtani itp... mam nadzieję, ze przejdzie. Krzys też kaszle - więc mamy mamy wesoło...

Do góry