reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
w 1 ciazy dostalam 3 zastrzyki:confused: co do krazka to mowily ze przyjmuje sie ze jest potrzeba zalozenia jak szyja ma 25mm moze wtedy jest za darmo

ja mialam 6 zastrzyków, 3 x dziennie
moja szyjka wg usg sprzed miesiąca miała 36mm, wg bad.gin w szpitalu 20mm, ale nikt mi nie mówił, że bede musiała zapłacić jak bedzie dłuższa...
Poziomki a ile to kosztuje?

Małgoń kosztuje 150zł,więc nie tak duzo.Poczytałam i nfz w pełni refunduje leczenie szpitalne w tym passer ale z tego co mówiła ginka wskazania medyczne są dopiero od 25mm a teraz to tak na zaś.

W moczu wyszło mi białko i dzisiaj miałam powtórzone badanie i ginka kazała jutro jeszcze raz zrobić ale jak pytałam położnej jaki wynik to nawet nie widziała.zapytam na obchodzie. może to swiadczyc o zatruciu ciażowym i mam troche stracha.

aaga dzisiaj inna ginka powiedziała że nie ma dowodów na to że luteina wogóle działa przy ciąży bliźniaczej i mi ją odstawili.

Witam Trójpaczuszki:biggrin2:
mój gin już miesiąc temu wspominał o założeniu krążka więc też zaczęłam szukać jaka jest cena itp. Z reguły mamy musiały płacić,ja wyszukałam ze koszt to 150-180zł.Łatwiej było mojego gina zapytać,ale na wieść o krążku tak się zestresowałam ze słowa nie mogłam powiedzieć. JAk na razie jest ok,ciągle jestem pod kontrolą a wizyty które były co 4 tygodnie teraz mam co 3.

Odnośnie Waszych poprzednich postów to w 21 tygodniu ciąży moja waga jest na zero,ważyłam 72kg(do szczupłych nie należe) przez 3 miesiąće schudłam 2 kg( brak apetytu i mdłości). W tej chwili znowu waże 72 kg. Mój brzuszek ma 106 cm,lekarz na badaniach stwierdził że malutki jak na bliźniaki,ale poza tym wszystko jest ok. Dzieciaczki ważą 345g. i 340g, pępowinki mają trójnaczyniowe,rozwijają się prawidłowo. I tu się lekarz zaczął śmiać-jeden bobas drugiemu nogę na główkę zakładał, a ten boroczek odpychał się rączkami:-D No i potwierdziła się wiadomość o płci- moja Zuzia i Zosia mają siusiaczki-mężuś WNIEBOWZIĘTY ja troszkę rozczarowana, ale najważniejsze żeby brzdące były zdrowe

jestem po usg
Zaczne od tego ze wszystko w porządku, serduszko, uklad kostny, brzuszek, czaszka, pepownina itd. ksiązkowe. Dzeiciaczki ułozone oba posladkowo wiec głowa na gorze, nozki na dole, z lewej strony chłopczyk (siurek jak ta lala, M. jak zobaczył to powiedział: o kurcze!), natomiast z prawej (to bardziej ruchliwe) najprawdopodobniej dziewczynka, przynajamniej siurka nie widac, tylko takie ziarenko kawy wiec druga wyprawaka rozowa:-D. wiek ciążowy obu baczków jednakowy praktycznie, wymiary główki, brzuszka rowniez dokladnie takie same, dziewczynka ma dłuższe nózki, a chłopczyk jest troszke cięzszy, wazy ok 567 g, natomiast dziewuszka ok. 517 g. Niestety ale w 4D nie udało sie fajnych ujec zrobic bo dzieciaczki zbyt duzo miejsca nie maja, chłopiec ma tego miejsca jeszcze o tyle o ile, natomiast dziewczynka głowke ma przycisnieto do sciany łozyska
O ile mi sie uda to załacze zdjecie buzinki chłopczyka
Niestety ale nie umiem sobie poradzic ze zdjeciem zrobionym z filmu wiec poki co wkleje zdjecie zdjecia, tylko jakoisc kiepskawa

reklama
Witam dziewczynki ja mam pytanko dotyczące brzuchów - kiedy wam zaczęły rosnąć?? u mnie dziś 15t3d ciąży bliźniaczej dwujajowej i jak narazie mam brzuch jakbym się najadła. rano mniejszy popołudniu większy a jak się kładę to znika. Ktoś tak miał czy ze mną jest coś nie tak?? mam wizytę za dwa tyg i trochę się zaczynam stresować. Pocieszcie proszę

Do góry