reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Oj dziewczyny, ludzie szukają sensacji, bo wydaje im się, że z bliźniakami to trzeba od razu wyglądać na +50kg ;-) Ja miałam wrażenie, że niektórzy znajomi/rodzina to byli rozczarowani moją figurą i brzuszkiem, bo spodziewali się własnie montrum... dla przykładu moja siostra i szwagierka z pojedynczymi ciążami przytyły ponad 2x tyle co ja... nie ma co się przejomować dubeltowe mamusie i tak szybko zrzucą nadmiar kilogramów :-D

Trzymajcie się i życzę Wam szcześliwego rozwiązania :)

reklama
dzieki dziewczyny. juz jest troche lepiej, bynajmiej jestem bardziej spokojna. ja mieszkam w UK wiec konsultacja z ginekologiem graniczy z cudem. ale udalam sie do ekarza ogolnego, i ona mi wytlumaczyla ze takie bole sa normalne w ciazy, jesli nie towarzyszy im krwawienie. tak wiec glowa do gory i do przodu...:-) to juz 9 tydzien wiec tylko 29 do konca :-D

Milena cieszę się że wszystko gra! Teraz mi się przypomniało że na początku miałam straszne bóle w lewym boku - jak jakiś atak wyrostka i też mi powiedzieli że to macica się rozciąga...
Taaaaaaa, już niedługooooooooo do końca;-):-)

Milena23uk wydaje mi się, że takie bóle mogę wystąpić we wczesnej ciąży. Rozciąga się macica i więzadła. Ale dla spokoju może skontaktuj się z lekarzem. Zawsze będziesz spokojniejsza :)

O już widzę, że wszystko w porządku. SUPER!

yenefer ja byłam tak przekonana, że będą dwaj chłopcy (lub parka), że jak się dowiedzieliśmy, że będą dwie dziewczynki to się popłakałam! Ale ciiiiiiii... ;-)
Nikomu się do tego nie przyznaję ;-)

nutria mnie jak widzą znajomi to cała uwaga koncentruje się na dużym brzuchu.
Czego oni się spodziewają w 9-tym miesiącu ciąży bliźniaczej...?
Miss Polonii i płaskiego brzucha...:-D

Kuruj się dzielnie!

Małgoń zgadzam się! Wszyscy oczekują sensacji i wielkiego wieloryba!
Strasznie mnie denerwuje jak kogoś spotykam i jako pierwsze pada pytanie:
ile przytyłaś? (oczywiście tylko kobiety o to pytają...) jakby to było najważniejsze...a nie zdrowe dzieci, moje samopoczucie

Byłam w poniedziałek na kontrolnym KTG, nie mogli złapać serduszek moich córeczek jednocześnie przez godzinę i końcu zdecydowali, że "nagrają" dwie osobno. Zrobili mi jeszcze ekspresowe USG i dziewczynki dalej są ułożone jedna główkowo a druga poprzecznie. Kopią się nóżkami!

Wszędzie czytam, że w 36 tc już słabo czuć ruchy dziecka bo ma mało miejsca na ruszanie się a moje kobitki kopią non-stop jak najęte.

Uśmiałam się strasznie - mój mąż przez cały czas czekał na izbie przyjęć. Wychodzę po KTG a mój mąż komentuje:
"Rany, jakie te wszystkie babki grube. Uda i tyłki takie wielkie"
A ja mówię: Kochanie to nie te Panie są takie grube, tylko po prostu Ty masz taką zgrabną żonkę w podwójnej ciąży :tak:

https://www.babyboom.pl/forum/members/yenefer-61262.html

oleniołek ooo widzisz, dobrze powiedziałaś mężulowi:-D A bliźniacze brzuszki są najpiękniejsze! Najlepiej jak np w sklepie ludzie mnie zaczepiali i pytali "chłopiec czy dziewczynka" a ja że dwie dziewczynki! Mina ludzi - BEZCENNA:-D
Kochana ale ty już jesteś na końcowej prostej! Gdzie rodzisz?? Ja rodziłam w bielańskim...

Oleniolek heheh ten tekst Twojego męża to i mój mi mówił.. ale faktycznie miałam mały brzuch że jak urodziłam w bloku sie pytają męża co mamy, chłopczyka czy dziewczynke to on mówił że i to i to... jeden sąsiad zareagował mówiąc ..."eee a przysięgnij się pan" :-D

Ja raz zostałam spytana"Ładnie pani wyglada pewnie chłopiec" a ja na to że nie aaaa to dziewczynka no to ja znów że nie wielkie zdziwienie i pytanie"to co???" wierzyć mi się nie chce że ludzie takie pierdoły :)

yenefer rodzę na Żelaznej, tam też mam prowadzoną ciążę.
Ostatnia prosta, został tydzień :eek:
CC mam w tłusty czwartek!

Mnie często zaczepiają i pytają "Chłopak?"
I jak odpowiadam "A nie, dwie dziewczynki" to miny faktycznie są bezcenne.
Zauważyłam, że na początku ludzie nie łapią. Ale jak to..DWIE...

Jak mówiłam mojej przyjaciółce, że jestem w ciąży to nie uwierzyła, że będą bliźniaki. Dopiero jak pokazałam USG z dwoma fasolkami to powiedziała
"Wy to zawsze musicie coś wykombinować" :-D

No i tu się trochę zgadzam:tak:

czesc dziewczyny, mozna dolaczyc?

Dowiedzialam sie wczoraj, ze bede mamą blizniakow, co jest dla mnie duzym szokiem o tyle, ze mam juz 3letniego synka.Najzwyczajniej w swiecie chcielismy miec drugie dziecko..
Lekarz stwierdzil ze to ciaza jednojajowa, 8 tydzien, na razie za wczesnie aby ja kwalifikowac ale biorac pod uage statystyki podejrzewam ze bedzie dwuowodniowa jednokosmowkowa. No i przestraszylam sie strasznie, bo naczytalam siew internecie o zespole podkradania itp..... czy ktoras z Was miala lub ma ten typ ciazy blizniaczej z 1 lozyskiem?:) Pozdrawiam

reklama
Oj ja też uwielbiam jak ktoś pyta coś masz
-córke czy syna
-to i to-odpowiada mamusia dumna jak paw
-gdzie Ty ich zmieściłaś

Też pod koniec ciąży z tyłu nie było widać że jestem w ciąży, a na następny dzień po cesarce miałam jeszcze tylko 5kg na plusie :tak: ludziłam się że mamusi w biust przynajmniej wyjdzie :-(

Myśle że większość z nas po cichu marzy o parce, co nie znaczy oczywiście mniej lub więcej miłości
chodź dla dzieci lepiej jest z tą samą płcią się wychowywać.

Do góry