reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Właśnie doczytałam, że na pewno 1 chłopczyk - gratuluję:)

A swoją drogą tak zachwalacie te poduszki dla ciężarnych, że chyba też się skuszę, bo spanie z 2 poduszkami między nogami średnio mi pasuje. A orientujecie się, czy na allegro te poduszki (używane) często są w sprzedaży, czy trzeba mieć dużo szczęścia, żeby na nie trafić?

reklama
Właśnie doczytałam, że na pewno 1 chłopczyk - gratuluję:)

A swoją drogą tak zachwalacie te poduszki dla ciężarnych, że chyba też się skuszę, bo spanie z 2 poduszkami między nogami średnio mi pasuje. A orientujecie się, czy na allegro te poduszki (używane) często są w sprzedaży, czy trzeba mieć dużo szczęścia, żeby na nie trafić?
na allegro kupiłam duzy kojec uzywany z motherhood za 70 zł z pokrowcem który mozna prac,wiec sie zdarzaja.równiez bardzo polecam.

Czesc dziewczynki, widze ze znalalzyscie opis mojego porodu hihi :) mialam tu tez wkleic ale juz czytalyscie wiec luzik :) nie bojcie sie dziewczynki, ja to sie nawet ciesze teraz ze taki zaskoczenia ten porod, tzn teraz jak juz po wszytskim :)

Kurde duzo pracy z maluszkami jest, naszcescie jest moja mama i juz sie jakos zoragnziowalysmy, najgorsze jest wstawanie w nocy :) ale jak widze te pyszczki moje dwa to jakos mi tak lzej sie wstaje hehe

KAROLINKAREEEEE kciukasy kochana!

Jedynka badz dzielna kochana i odpoczywaj, dzidziusie najwazniejsze teraz

hej dziewczyny pozna pora,
Kasiona czytałam relacje z porodu i wiedzac ze wszystko skonczyło sie happy end'em to momentami mialam usmiech na twarzy,fajnie to opisałas.jak znajdziesz chwilke napisz kilka cennych rad młodziutkiej mamy,co warto miec,co sie najbardziej z wyprawki przydaje itd.widze ze mama juz twoja jest z Toba..fajnie ,ja tez bede miała swoja na pierwszy miesiac.Kasiona powiedz mi czy jestes zadowolona z wozka,bo ty masz Jane Twin Two tak?chyba dobrze pamietam-mam nadzieje.te foteliki pełniace funkcje minigondolek wystarczaja,czy lepiej miec klasyczne gondole..zastanawiam sie intensywnie nad tym wzkiem.

ja chciałam dzisiaj kupic bujaczek -lezaczek ale stwierdzilam ze jeden na poczatek od siostry mało uzywany wystarczy.pozniej szukanie wozka na necie i nadal nie wiem.jednak zdecydowałam sie prawie na ten Jane Twin Two,na cos trzeba w koncu.tymardziej ze to juz trzeci na ktory zmieniam zdanie...
lawednda gratulacje coreczek,no chyba ze ta jedna jeszcze okaze sie chlopczykiem;)to tez gratuluje:))

hej dziewczynki!!!

w mnie noc w miare dobra ale wieczoram przy zaypianiu nie moglam sie jakos ulozyc nawet poduszka mi juz przeszkadzala heh brzuch oczywiscie skala bo maluchy wyczynialy cuda po ciescie ze sliwkami :). Ale jak juz wreszcie zasnelam to nawet na siusiu nie wstawalam.
Jakos wczoraj przetrwalam dzieki mamie. Terez tez jeszcze mamma jest a moj pojechal do swojej.

Lawenda gratuluje dziewuszek, a moze jednak rodzyneczek sie okaze i bedzie chlopczyk:). Moi chlopcy sa dwukosmowkoi i dwuowodniowi i caly czas jest roznica 3 dni. Tak wczoraj patrzylam na brzuszek jak sie ruszai w srodku i to jest takie niesamowite ze tam sobie zyja ruszaja sie pewnie sie usmiechaja maja czkawke takie to tajemnicze i cudowne i juz nie moge sie doczekac az bede ich mogla tulic :). Chcialabym jeszcze choc z tydzien, dwa wytrzymac ale z drugiej strony to tak badzo bym juz ich chciala.

Olis sliczny brzunio. Moj coraz nizej juz mam go na kolanach hehe. Pepek jak napuchniety taki wystajacy, Rozstepy wokol pepka masakryczne. Ale rozczula mnie moj kot ktory przytula sie do brzuszka i spi taki wtulony. Chyba lubi ten moj brzuchol. Ciekawe czy bedzie pchal sie do lozeczka nie wiem cos bede musiala zrobic zeby nie wlazil bo strach.

A jak Wy sie czujecie jakie plany na dzis?

Hej:)

U mnie noc do kitu ale chyba zaczynam się do tego przyzwyczajać.

Jak siedzę to też mam brzuch na kolanach ;) Nażarłam sie czekolady (normalnie po 1 kostce mam zamuła) bo cos sie dlugo spalo dzieciom i teraz mam, cos tam sie obudzily na chwile, ale jak mi niedobrze i jaka zgaga o matko!
Dziś w planach wypasione spagetti ogolnie ostatnio duzo rzeczy probuje kasnac o ktorych bede mogla tylko pomarzyc karmiac dzieci :) przez ostatnie 3 dni zamawialam saleatke z serem feta ale dobra byla,

Jacie!! Jak wszystko pójdzie po myśli gina to za 2 tyg bede tulic moje babeczki małe!!

Ja mam plany na dziś żeby męża wykopać na dwa dni do teściów bo się z nim pokłóciłam masakrycznie i więcej nerwów mnie kosztuje patrzenie na niego niż gdyby go nie było :-)

Spałam dziś bardzo dobrze. Biorę teraz fenoterol w nocy i mam nastawiony budzik więc łykam tak codziennie tabletkę, od razu idę do łazienki i dzięki temu ładnie przesypiam noce.
ja kupiłam na allegro poduchę dla ciężarnych taką długą za ok 70 zł nowa ale jakoś średnio mi się z nią śpi. Od kilku dni kładę pod brzuch poduszkę taką ortopedyczną na kręgosłup i tak śpi mi się najlepiej.

Wczoraj byłam sobie kupić coś do ubrania, tak na pocieszenie i nabawiłam sie strasznego bólu kręgosłupa który trzyma mnie do dziś. A przy próbie przymierzenia butów złapał mnie taaaaki skurcz że miałam łzy w oczach :-)
Asparginu to ja łykam 6 tabletek dziennie i nie pomaga jak widać.

Lawenda gratuluję dwóch dziewczynek :-)

jezus, a ja jak nie chorowałam od 10 lat,tak leże od 3 dni i zdycham.zapalenie zatok i jakis masakryczny wirus,na antybiotykach jestem i nic nie pomaga na razie :(
a mój jak mnie irytuje...najchętnij to bym go wysłała na miesiąc gdzies na urlop..mam nadzieje ze mi przejdzie jak urodze...

hej dziewczyny pozna pora,
Kasiona czytałam relacje z porodu i wiedzac ze wszystko skonczyło sie happy end'em to momentami mialam usmiech na twarzy,fajnie to opisałas.jak znajdziesz chwilke napisz kilka cennych rad młodziutkiej mamy,co warto miec,co sie najbardziej z wyprawki przydaje itd.widze ze mama juz twoja jest z Toba..fajnie ,ja tez bede miała swoja na pierwszy miesiac.Kasiona powiedz mi czy jestes zadowolona z wozka,bo ty masz Jane Twin Two tak?chyba dobrze pamietam-mam nadzieje.te foteliki pełniace funkcje minigondolek wystarczaja,czy lepiej miec klasyczne gondole..zastanawiam sie intensywnie nad tym wzkiem.

ja chciałam dzisiaj kupic bujaczek -lezaczek ale stwierdzilam ze jeden na poczatek od siostry mało uzywany wystarczy.pozniej szukanie wozka na necie i nadal nie wiem.jednak zdecydowałam sie prawie na ten Jane Twin Two,na cos trzeba w koncu.tymardziej ze to juz trzeci na ktory zmieniam zdanie...

Z wyprawki to najbardziej jestem zadowolona chyba z mojego przewijaka i niani elektrycznej czy jak sie to nazywa :) pozniej pieluchy flanelowe i tetrowe duzooo, bo ciagle ich brakuje ja nimi wycieram dzieci po kapieli, tzn klade recznik na to piluche na to dzieciaczka, jak go wytre i jest prawie suchy usuwam pieluche i lezy sobie na suchym reczniku okryty wtedy spokojnie moge go wysmarowac oliwka i pepuczek, pampersa ubrac itp.

Jesli chodzi o wozek to nasze wypady narazie ograniczaja sie do tarasu, generalnie spoko, jedyny minus to dosc ciezkie foteliki samochodowe te gondolki...ale ponoc bezpieczniejsze takie..a jesli chodzi o wielkosc to mysle ze do 6 miesiecy starcza spokojnie a tyle mnij wiecje potrzeba ...justellka ja jestem zadowolona poki co ale wiesz wyjdzie w praktyce :)

Witam niedzielnie.

Kasiona też czytałam Twój opis porodu i przyznam że aż ciarki miałam i nie wiem czemu płakac mi się chciało w momentach jak odeszły wody i potem jak szybko zaczął się poród.
I jeszcze raz gratuluję dzieciaczków, są tacy słodcy że szok :)
Fajny pomysł z tymi pieluszkami po kapieli, chyba też będę robić tym bardziej że "parę" tych pieluch kupiłam.

Ayla szybkiego powrotu do zdrowia!!!
Zrobiło się chłodniej i z jednej strony super bo te upały to mnie dobijały a z drugiej już coś zaczna mnie w gardle drapać.

Jesli chodzi o mężów to mój tak mi pomaga, że czasem aż mam wyrzuty że ostatnio nic nie robię. Jednak tak jakoś opadłam z sił, do tego dziś znów waga zleciała z dół i zaczyna mnie to martwić.
W nocy nawet znośnie, tylko "latam" z poduszkami z jednego boku na drugi i podkładam pod brzuch i nogi :)

reklama
Laski pomocy na której stronie lub z jaką datą jest ta relacja z porodu Kasiony szukam szukam i szału można dostać tyle te wrześniówki produkują :-)

Do góry