reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

No właśnie zdrowie najważniejsze, ja też chciałam mieć parkę ale teraz nie wyobrażam sobie że miałby być chłopczyk, mój mówi że się chłopa dorobi (chyba go p.....ało) więc Ty może sobie jeszcze trzaśniesz babeczkę :)

reklama
Olis jaki piękny brzuszek :) A jaki zgrabniutki :)

Rainmanka ja miałam przeczucie od 9 tyg że po prawej stronie siedzi dziewczyna i tak było więc szansa jest

Na której stronie na wrześniówkach jest ten opis porodu Kasiony. Będę mogła przysiąśc na dłużej dopiero jutro i nim się dokopię ....Są u mnie rodzice i ciągle coś robię zamiast leżęć!!!!!

A skurcze w stopach to mam takie że skonać można co chwilę dosłownie. I czemu mi drętwieją ręcę????Dziś w nocy się zaczęło. Okropne uczucie

A skurcze w stopach to mam takie że skonać można co chwilę dosłownie. I czemu mi drętwieją ręcę????Dziś w nocy się zaczęło. Okropne uczucie

A bierzesz magnez? Na takie skurcze według mnie najlepszy aspargin. A drętwienie rąk i ja przechodzę, do tego ból każdej kostki w dłoniach doszedł, w nocy tak mnie zaczął boleć palec wystawialec że nie mogłam niektórych rzeczy podnieść, ale to chyba normalne, a brzuszek zgrabniutki, owszem był 1,5 miesiąca temu bez ani jednego rozstępa a teraz?:szok:

Hej dziewczyny! Kilka dni się nie odzywałam, bo nie miałam czasu - ciągła bieganina. We wtorek byłam na usg połówkowym prenatalnym - z dzieciaczkami wszystko dobrze! Ładnie rosną, wymiarowo też niewiele się różnią - raptem o 2 dni. Tylko że jest jedno ale... w domu mam 2 dziewczynki (11 i 8 lat) i nastawiłam się bardzo od początku na 2 chłopaków - tak dla równowagi w rodzinie, a tymczasem wszystko wskazuje na to, że będę miała kolejne 2 dziewczynki... raju... ale babiniec! U mnie nawet pies to suczka:). Mój mąż niepocieszony, ale cóż... Mam jeszcze malutką nadzieję, bo jedno w prawdzie jest na 100% dziewczynką, ale drugie miało pępowinę między nóżkami, więc może coś tam się jeszcze schowało? Cóż, we wtorek mam wizytę u gina i chyba poproszę o szybkie usg w celu zidentyfikowania drugiego maluszka;)

Pytałam dlatego że moje prawie miesiąc temu wazyły 364 i 354 i wydawało mi się to mało mimo że lekarka mówiła że jest dobrze.
Tyle tylko że według usg mam różnice terminu o 1,5 tygodnia.

Wiesz, myślę, że podawana waga nie jest zbyt precyzyjna, chyba ważniejsze są wymiary. A swoją drogą ciekawe, jak oni ważą te maluchy?:) A Twoja ciąża jest jedno czy dwujajowa? Bo moja dwuowodniowa i dwukosmówkowa - może dlatego nie ma rozbieżności w wymiarach.

Moja też jest dwuowodniowa i dwukosmówkowa i różnica miedzy dzieciaczkami prawie żadna :)
Też nie wiem jak to ważą, chyba na podstawie poszczególnych wymiarów.

reklama
Do góry