reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Witam kolejną nową przyszła mamę bliźniaczą, jakiś wysyp ostatnio :)

Jedynka mi chodzi właśnie o spód brzucha że tak powiem i od środka też, samo krocze mnie nie boli, chyba że dłużej już stoję, mówię Wam jakie mój brzuch dziś kształty przybiera to szok :) jak wypną te swoje dupki to jakbym drugie piersi miała i tak trzyma z minutę aż boję wtedy ruszyć,

niusiaagusia tak apropos mi lekarz w tym 8 tyg powiedział że to różnie bywa że może się okazać że zostanie tylko jedno dzieciątko a drugie się wchłonie, ale naszczescie mam w brzuchu (już niedługo) 2 dorodne dziewczynki czego i Tobie życzę

witaj olis :happy2:

My o bliźniakach dowiedzieliśmy się na pierwszym usg w 5 tc.
Lekarz powiedział, żeby się nie przyzwyczajać do wizji bliźniaków bo jeden jest słabszy. Ale okazało się, że to fighter. No i będą bliźniaki.
Na ostatnim piątkowym usg są już serduszka, rączki, nóżki. Dwie dorodne kluseczki :-)

Wrzucę zdjęcie bo bąble są takie piękne, że muszę się pochwalić :happy2:

Załączniki

• DSCN0984.jpg
    DSCN0984.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 2 731
Bardzo,bardzo,bardzo dziekuje wam dziewczyny...naprawde bardzo mnie podbudowałyście,dobrze że jesteście...

Dziękuje...

Oleniolek - piękne zdjęcje, gratuluje...ja mam swoje fasolki na dwoch oddzielnych...

Jejku, ale dzisiaj ruch na forum:)
Dziękuję za miłe przyjęcie - z chęcią przyłączę się do Was.
Kasiona - strasznie się cieszę, że masz swoje dzieci przy sobie - cudownie, że możesz je tulić, całe szczęście złe doświadczenia szybko odchodzą w niepamięć.
Agusia - ja pierwsze usg miałam robione na koniec 6-go tyg i wyraźnie pokazało 1 jajeczko, w dodatku bez zarodka. Lekarz kazał pyrzyjść na kolejne usg za półtora tygodnia (tym razem do szpitala, bo tam mają lepszy sprzęt) i wtedy już wyraźnie widać było 2 jajeczka i zarodki... Uzbrój się w cierpliwość, chociaż wiem, jak odlicza się każdy dzień, każdą godzinę do kolejnego badania. Jak czekanie na wyrok....
Olis - rzeczywiście po tylu tygodniach fatalnego samopoczucia na tym etapie ciąży czuję się jak młody bóg:) ALe czytając Wasze wpisy nie mam wątpliwości, że to nie potrwa za długo... Brzuchol rośnie w tempie przyspieszonym - mam już za sobą 2 ciąże (córki 11 i 8 lat) i taki brzuszek miałam w 6-stym albo i 7-dmym miesiącu, a to dopiero połowa ciąży. Strach się bać, co będzie dalej:)

Fajnie, że odzywa się tyle nowych Trójpaczków:)

Pozdrawiam serdecznie wszystkie zaawansowane i leżące Brzuszki - dziewczyny dacie radę dla Waszych Maleństw:) Jeszcze trochę i przytulicie swoje Maluchy!

Dobrej nocy!

Ale wysyp wooooow :szok:

Ja o bliźniakach dowiedziałam się w 7 tyg ciąży Dysproporcja bym się nie martwiła. Między moimi było kilka dni różnicy a ja głupia myślałam że w innych dniach jajeczka były zapłodnione :-) Teraz synek jest o "półtora" tyg mniejszy od siostry a daje tak czadu jakby był duuużo większy :-)

Pytanko do dziewczyn leżących. Czy Wy leżycie tak że wogóle nic nie robicie? Bo ja przede wzystkim więcej siedzę tak pół leżąc. Od czasu do czasu wstanę żeby np pozmywać czy zrobić sobie jedzenie, dziś byłam z mężem w sklepie, wychodzę sobie też na ławeczkę przed blok.
Z tego zaaferowania u lekarza zapomniałam spytać co tak naprawdę mi wolno. Powiedział tylko nie latać, nie prowadzić samochodu, nie sprztć, leżeć :)

Powiem Wam że najchętniej to bym zasnęła i obudziła się pod koniec września :-)
Ale jest nadzieja, zaraz wrzesień będą nowe programy w tv, nowe odcinki seriali hurra :-D

=witam serdecznie NOWE MAMUSIE:)

oj zleci jak z bicza zobaczysz... mi toosttani tydzien leci tak szybciutko ze oj :)):-):-)
tak wszystko naszykowane gotowe wlasnie skonczylismy skladac i ubierac lozeczko :))):-)wyglada cudnie tylko ze w rozu mam nadzieje ze moj synus sie nie obrazi
a co do wozka to mamy implast spidera :)) tez nie moglismy sie zdecydowac ale w koncu doszlo i czeka na nas w magazynie :-D

no najgorsze sa te dlugie skurcze trwajace ponad 5 min to juz sa te bolace nieprzyjemne i takie ciagnace brzuch

dziewczynki zalaczam moje ubrane lozeczko :)):-)Zobacz załącznik 276552Zobacz załącznik 276553Zobacz załącznik 276554Zobacz załącznik 276555

slicznieeeee

czesc dziewczynki!

ja od wczoraj mam moich chlopaczkow w domu, pierwsza noc juz za nami oczywiscie nie przespana ale jest super :)) jestem taka szcesliwa, chlopaczki sa przekochane :D karmie ich butelka ale moim pokarmem bo nie chca za bardzo z cyca jesc, troszke ich to meczy i szybko usypiaja. generalnie troche pracy jest nie bede ukrywac ale kurde nie zameinilabym sie z zadna pojedyncza mama :) dziewczynki trzymam kciuki za wasze brzuszki i maluszki!

super kochana..:) pokaz NAM::) ICh

niedzile mi super uplynela:)

i ciocia Jagoda sie pokazujee:tak:

Dobranocka;*

Załączniki

• Zdjęcie1220.jpg
    Zdjęcie1220.jpg
    38,8 KB · Wyświetleń: 121
Witamy wszystkie nowe trójpakowe Mamy!i gratulacje w wersji stereo.

Kasiona!to świetnie ze chłopcy juz w domu:)fajnie, że takie same pozytywne wrazenia:)nawet nie wiesz jak miło to czytac.
czekamy na ciag dalszy relacji i fotki.

mi zaczął siadac dzis kręgosłup,jutro leże i kwicze:)
słyszałam,że remedium ,to siad turecki pod sciana z prostymi pleckami,próbowałam i działa:)

no i wklejam foto wózka,mam nadzieje że sie nikt nie obrazi że tutaj...

2re1qom.jpg

i dorzucam wypociny z photoshopa:)

2a95r4g.jpg

Ostatnia edycja:
[
[

Witamy wszystkie nowe trójpakowe Mamy!i gratulacje w wersji stereo.

Kasiona!to świetnie ze chłopcy juz w domu:)fajnie, że takie same pozytywne wrazenia:)nawet nie wiesz jak miło to czytac.
czekamy na ciag dalszy relacji i fotki.

mi zaczął siadac dzis kręgosłup,jutro leże i kwicze:)
słyszałam,że remedium ,to siad turecki pod sciana z prostymi pleckami,próbowałam i działa:)

no i wklejam foto wózka,mam nadzieje że sie nikt nie obrazi że tutaj...

2re1qom.jpg

fjany wozkioo:) i jak Imionka zostaja:)

u mnie kolerzanka Tez bedzie miec Blizniaki w Pazdzierniku:) Gabriela i Elizke

reklama
to super!na razie ustalilismy ze dopóki sie nie urodza nie bedziemy deliberowac nad imionami,jak juz ich zobaczymy to wtedy jakos nazwiemy:)
p.s.fajna psina

Do góry