reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Witam z rana!!!
Ale duzo nowych mamus :) to dobrze bo wydawalo sie ze forum jakies puste sie robi :) Piszcie kochane co i jak jak sie czujecie.
Dla mnie cala ciaza jest dosc ciezka ze wzgledu na to lezenie. Wlasciwie lekarz teraz tez mi kaze lezec a ja niby leze duzo ale tez obiad gotuje troszke sprzatam, czasem gdzies do miasta podjade jak mnie moj zabierze. Generalnie jak leze to pozycji nie moge znalezc, bo mi sie zaraz maluchy buntuja. Na pol siedzaco tez niezbyt wygodnie bo mi duszno na siedzaco brzuch twardnieje wiecej... ehhh
Wczoraj jednak nigdzie nie pojechalismy bo takiego dostalam bolu jak probowalam wstac ze myslalam ze urodze zaraz. Maly mi chyba noge wepchnal prawie jakby w kanal rodny. Masakra jakas. Moj brzuch tez przybiera dziwne ksztalty i wtedy ruszac sie nie moge bo tez mnie boli zaraz wszystko bo napiete takie. Mam juz dosc ale mogly by jeszcze posiedziec zeby bylo wszystko ok.
Dzis wizyta ale dopiero o 17 chyba sie nie doczekam. Strasznie sie denerwuje. Ciekawe co tam sie okaze obym do szpitala nie musiala ...

a jak tam u Was dziewczynki?

reklama
Witam poniedziałkowo :)
Zauwazyłam że w ciągu ostatniego tygodnia brzuch mi wyskoczył nieźle, czyli słowa Lenny się sprawdziły która mi pisala że się teraz zacznie :)

Kasiona miło czytac tak wspaniałe informacje, cieszę się że jesteście juz w komplecie w domku i że póki co pozytywne wrażenia :)

Agnieszka 1212 trzymam mocno kcuki za Ciebie i Twoich syneczkow!! Ani się obejrzysz a będziesz nam pisała jak Kasiona że masz dzieciaczki już w domku.

Alya bardzo fajne to zdjęcie :) intrygujące!
Wózek tez ciekawy choć ja rozglądam się za takim żeby było siedzenie przy siedzeniu. Ale to dopiero po porodzie.

Witam, dziś noc była średnia, czyli nie jest źle. Ale od 5 nie spię, takiej zgagi dawno nie miałam, 2 rennie naraz to za mało masakra, dziś zauważyłam że brzuchol mi opadł, zrobiła się przestrzeń miedzy nim a piersiami no i na dole jakos dziwnie wisi, w sumie to już niedługo więc mnie to nie dziwi i nie martwi za bardzo. O dziwo od rana mam mega smaki nawet nie wiecie jak mi się kaszany na cebulce chce :):)
Ayla wózek ok taki malutki, tylko jak na moje oko to nie chciałabym byc tym dzieckiem na dole, takie moje odczucie, ja mam 1obok2 będzie sprawiedliwie :) Miłego dnia

hey
jedynka ja tez mam czasem wrazenie jakby mi w kanal rodny ktores noge pchalo ale myslalam ze to malo prawdopodobne...
mam podobnie jak ty jak leze na boku to dzieci sie buntuja na wznak boli kregoslup a na siedzaca brzuchol twardnieje i do tego trak pod zebrami boli
wczoraj sie na hamaku rozlozylam tak krzywo mi wyszlo bo rownowagi nie moglam zlapac i balam sie ze spadne wiec wyszlo ze lezalam jakby z glowa nizej niz tylek i poczulam sie jak nie w ciazy ale to byla tylko chwila zapomniania bo zlapala mnie zgaga :))))

pozdrawiam wszystkie nowe i przyszle mamuski

ayla1 super zdjecie brzuszka i ja bym takie chciala - fajna pamiatka
ile bierzesz za obrobienie i wypieknienie zdjecia?:)

hej dziewczyny:)
widze ze nie tylko mi znalezc jest ciezko sobie miejsce/pozycje do lezenia,siedzenia.
Jedynka nie stresuj sie,pewnie te wszystkie objawy to normalka na tym etapie,jeszcze dasz rade i dociagniesz troche:))i wracaj tu do nas,a nie do zadnego szpitala po wizycie:)pisz od razu oczywiscie.
moj maz wczoraj w ramach rekompensaty za 3 dniowa nieobecnosc zabrał mnie do kawiarni niedaleko domu.oczywiscie wybralismy sie pieszo,no bo gdzie tam 500m od domu jechac autem.ale gdzie tam słuchajcie zadyszka i odpoczynek co pare krokow na ławce.rany czy wy tez tak macie/miałyscie w tym tygodniu juz???brzuch twardniał,ciezko było isc.boje sie ze juz po chleb nie wyjde pod blokiem.naprawde co to sie dzieje rany...
ayla1 jak zwykle ładne zdjecia,masz zdolnosci,albo twoj maz,chyba ze jakiegos fotografa macie:)wozek pomysłowy,ciekawe jaki w praktyce sie okaze..ja zamawiam w przyszły weekend,chyba ten dorjan duo sport.nie nastawiam sie zbytnio na uzywanie spacerowki,kupie sobie taka lekka pozniej w przyszłe wakacje.wiec ten wozek bede chciala sprzedac pozniej pewnie po zimie jakos.
lenna1982 ja tez pewnie jak czytasz nie leze tak ze tylko wc i juz.lekarz mowil ze wiecej lezec,ale nie tylko.moge sobie łazic,dreptac,mało wysiłku generalnie.modle sie aby ta szyjka nie skrocila sie znowu bo nakaze mi lezenie plackiem jak nic..ehh a ty to ktg bedziesz miala pierwszy raz?ja jeszcze nie mialam.lekarz cos mowil ze moze od 34 jak wszystko bedzie zgodnie z planem polozy mnie do szpitala z uwagi na to ze to jednokosmowkowa ciaza to mi beda robic to ktg pewnie codziennie.ale na sama mysl zeby lezec tam dwa tyg przed juz słabo mi sie robi.ale coz jak trzeba bedzie to trzeba.
pozdrowienia,zycze milego i spokojnego tygodnia dziewczyny!!!

Justella ja zadyszke to mialam juz w 15-16 tyg ale to dlatego ze jak tyle lezalam to sil nie mialam a potem to tak stopniowo jeszcze bardziej heh/. No a w 30 tyg to zadyszka mnie lapala nawet jak do wc szlam heh. Oj a teraz to mam czasem tak ze nie mam sil wstac z lozka, potem jak sie rozkrece to jakies 10 min mam powera ale po tych 10 min jakby ktos powietrze ze mnie spuscil jak flak ledwo zyje.
Ale mi maluchy dzis czadu daja... a teraz kazdy ich ruch to taki bolacy jest.
jak chodzi o szpital to nie wyobrazam sobie lezec 2 tyg koszmar normalnie. Ja raz tylko lezalam 4 dni i mialam dosc. Zero prywatnosci i czlowiek lezy i patrzy w sufit i czeka tylko az ktos przyjdzie w odwiedziny i odliczanie czasu od posilku do posilku. A w domku to przynajmniej komputer i tv i wygodne wyrko (w miare heh)

Ayla wozek mi sie podoba ale ja tez wole taki obok siebie :) ale taki zgrabniej wyglada. A fotki robisz czadowe :)

Witam porannie:)
Piszecie, że tak maluchy dają popalić, a jak było z ruchami u Was na początku? Bo ja jakoś nastawiłam się, że skoro to moja 3 ciąża i w dodatku bliźniacza, tos szybko i często będę czuła ruchy. A tymczasem w miarę wyczuwalne zaczęły sie dopiero w 18 tyg, a teraz zdarza się, że przez cały dzień czuję tylko kilka słabych ruchów. Czy jest to powód do niepokoju, czy po prostu jeszcze za wcześnie? Poza tym czuję je tylko po lewej stronie brzucha - od podbrzusza aż nad pępek - możliwe, żeby oba były po jednej stronie?

A nockę też miałam słabą - burza u nas była straszna i lało jak z cebra. 2 godziny snu wyjęte i do tego oczywiście z 4 razy toaleta... Śmieję się, że sikam za całą rodzinę:))

Ayla - śliczny brzuszek i piękna pamiątka - też muszę zacząć robić zdjęcia mojego rosnącego bębenka - te dni tak szybko miną, trzeba to uwieczniać:)

to super!na razie ustalilismy ze dopóki sie nie urodza nie bedziemy deliberowac nad imionami,jak juz ich zobaczymy to wtedy jakos nazwiemy:)
p.s.fajna psina

taki wybor chyba lajnelpszy jest:)

Witam z rana!!!
Ale duzo nowych mamus :) to dobrze bo wydawalo sie ze forum jakies puste sie robi :) Piszcie kochane co i jak jak sie czujecie.
Dla mnie cala ciaza jest dosc ciezka ze wzgledu na to lezenie. Wlasciwie lekarz teraz tez mi kaze lezec a ja niby leze duzo ale tez obiad gotuje troszke sprzatam, czasem gdzies do miasta podjade jak mnie moj zabierze. Generalnie jak leze to pozycji nie moge znalezc, bo mi sie zaraz maluchy buntuja. Na pol siedzaco tez niezbyt wygodnie bo mi duszno na siedzaco brzuch twardnieje wiecej... ehhh
Wczoraj jednak nigdzie nie pojechalismy bo takiego dostalam bolu jak probowalam wstac ze myslalam ze urodze zaraz. Maly mi chyba noge wepchnal prawie jakby w kanal rodny. Masakra jakas. Moj brzuch tez przybiera dziwne ksztalty i wtedy ruszac sie nie moge bo tez mnie boli zaraz wszystko bo napiete takie. Mam juz dosc ale mogly by jeszcze posiedziec zeby bylo wszystko ok.
Dzis wizyta ale dopiero o 17 chyba sie nie doczekam. Strasznie sie denerwuje. Ciekawe co tam sie okaze obym do szpitala nie musiala ...

a jak tam u Was dziewczynki?

trzyma kicuki za wizyte;)

A ja na szpital narzekać nie mogę za bardzo, przynajmniej było z kim pogadać, spotkalam jedną znajomą no i coś się działo tylko te łóżka mogły by byc wygodniejsze.

Lawenda ja ruchy czuję od 16 tyg na początku czułam od czasu do czasu takie smyranie delikatne tylko po prawej stronie na dole, dopiero później się rozkręciło. Teraz masz bardzo małe dzieciaczki i możliwe że są po jednej stronie, np moje teraz jakby to powiedzieć zajmują jakby 3/4 brzucha z jednej strony praktycznie nigdy nic nie czułam, a to dlatego chyba że bardziej na lewym boku leże i to dzieciątko co powinno być po prawej stronie brzucha jest na środku. A co do fotek brzuchola to żałuję że nie robiłam sobie jakiejś sesyjki co miesiać np w mtym samym miejscu coby potem móc porównać.

ps mąż kochany zrobił mi kaszankę z cebulką pycha :)

reklama
Jutella będę miała ktg po raz pierwszy bo lekarz kazał mi obserwowac jak często twardniej brzuch. I jak regularnie np co godzinę to mam przyjechać na ktg. A na środę zapisałam się bo myślałam że pójdę na ślub ale dam sobie spokój.

Dziś włąśnie dzwoniłam do doktorka bo brzuch mi twardnieje 5-6 razy na godzinę wystarczy że rusze się 2 cm w prawo albo siadam czy z siadania się kładę i staje dęba. Powiedział że jak tak dalej będzie to żeby dziś zamiast w środę przyjechć na to ktg i chyba tak zrobię. Jestem mega wystraszona, doktor też niezadowolony a tak może chociaż troche się uspokoję. Dziś już nie śpię przez to od 5. Najbardziej właśnie boje się szpitala. Mąż mnie uspokaja w każda m ożliwą stronę ale jakoś ciężko zachowac mi spokój i caly czas mam wizję maluchów w inkubatorach z rurkami gdzie się da....

Do góry