reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

hej karolinkare,tak wlasnie myslalysmy o Tobie:)ciesze sie ze u Ciebie dobrze:)odpoczywaj ile sie da,nie rob nic,jeszcze ciut ciut i maluszki beda w Twoich objeciach.a co bierzesz jesli moge spytac na twardnienie i skurcze cos oprocz nospy?
moc pozdrowień
no niesttey leze i tyle na te skurcze to nospa forte3x i asmag 3x jakos pomaga bo mniej bolesne te skurczybyki :) pozdrawiam rowniez:)

reklama
no niesttey leze i tyle na te skurcze to nospa forte3x i asmag 3x jakos pomaga bo mniej bolesne te skurczybyki :) pozdrawiam rowniez:)

trzymaj sie i zycze duzo duzo zdrowka:)kiedy ja doczekam tego czasu co ty ehh juz nie moge sie doczekac.pewnie juz masz wszysciutko naszykowane i w pelnej gotowosci:))jaki wozek kupilas w koncu bo nie pamietam?

Justella ja musialam od okolo 7 tygodnia lezec do okolo 14 plackiem bo plamilam. To byl koszmar tak lezec w samotnosci. Tylko lozko komp i tv. jedzenie mi moj stawial na stoliku przy lozku i tak caly dzien mialam to co mi przygotowal. Tylko do wc moglam chodzic i raz na 2 dni prysznic szybki. To byl koszmar. I nikt nie rczyl przyjsc. Tylko co jakis czas moja mama przyjechala. Nikomu nie zycze takiej samotnosci, dobrze ze mam kota :). Nie wspomne jak strasznie bylo jak moj na 2 dni wyjezdzal w delegacje. Potem to juz zaczelam delikatnie lazic i np wstawialam prnie i cos ugotowalam na szybko momo ze lekarz mi zabronil. Ale swira mozna dostac jak sie tak lezy i martwi. Mi teraz czas tez zaczal juz znowu sie dluzyc bo tez juz nie buszuje po allegro bo niby wszystko juz mam. A szyjka sie martwie bo przez te twardnienie, bo przez to moze sie otworzyc czy jakos tak. A twardnieje mi brzuch doslownie co chwile juz teraz wzielam 2 nospy na raz i zobacze. Masakra jakas sie zaczela.

Karolinkare dobrze ze jakos dajesz sobie rade ze skurczami. A masz bolesne te skurcze? jak to czuc? jak na okres? bo mnie poki co nie bola te twardnienia tylko sa strasznie nieprzyjemne.

Cześć dziewczyny:tak:. Od dłuższego czasu podczytuję sobie Wasze wypowiedzi i w końcu postanowiłam do Was dołączyć. Jestem w 21 tyg ciąży bliźniaczej dwujajowej. Ogólnie czuję się dobrze z czego się bardzo cieszę choć widzę z Waszych wypowiedzi, że wszystko dopiero przede mną. Pozdrawiam wszystkie mamuśki w trójpaku i życzę spokojnego weekendu.

witam Nowa dziewczyne:):)--macie juz jakies imionka wybrane??

laseczki dacie rade...!!!!

a w moim ALbumie sa fotki z Wakacji i troszke Konikow wiec...jak cchece to zapraszam ogladac;)--sa w prywatnym albumie wiec nie Moi przyaciele nie bedzie widac...

dobranocka;*

Witam:) Ja również czytuję Was od jakiegoś czasu - to forum to prawdziwa kopalnia wiedzy. Jestem w 20-stym tygodniu ciąży bliźniaczej dwuowodniowej i dwukosmówkowej. Pierwszy trymestr był dla mnie bardzo trudny i ciąża mocno zagrożona - miałam krwawienia i brudzenia od 7-go do 16-go tygodnia, więc praktycznie od początku odpoczynek i oczywiście zwolnienie lekarskie. Teraz jest już o niebo lepiej - ustąpiły również nieustające mdłości, sporadyczne wymioty i ciągłe zmęczenie. We wtorek jadę na usg połówkowe - mam nadzieję, że nareszcie dowiem się, kogo w sobie noszę:-D

Witam.
Nie było mnie chyba z 3 dni a tu tyle nowych Mam doszło :) witam serdecznie :)

Ostatnio nie mogłam znaleźć sobie miejsca, przy komputerze mam wydawało mi się wygodny fotel ale jak tylko na nim siadam choć chwile potem wstaję i chodze jak paralityk, cały dół mnie boli. Nabiera mnie coraz bardziej żeby kupić sobie ten wałek do spania z którego można robić "kółko" i będę sobie na nim siedzieć :)

Cześć dziewczyny niedzielnie :)

Ja dziś pełen leżak. Wczoraj pozwoliłam sobie na grilla oczywiście półleżąc i już wiem że przejechanie samochodem 15 minut o dla mnie udręka i brzuch jak kamień. Jestem załamana :-(
Nie wiem jak długo potrwa mi ten okres buntu że muszę leżeć. W środę idę na ktg bo lekarz powiedział że jak nie będzie skurczy to może będę mogła jechać na ślub. Strasznie bym chciała ale chyba jednak sobie daruję.
Na mojego męża to patrzeć nie mogę bo ciągle smutny że ja w domu przykuta i nawet na kawę ze mną wyjść nie można. Wypchnęłabym go z domu ale z drugiej strony ja muszę się tak poświęcać więc dlaczego nie miałby mi dotrzymać towarzystwa. Cały tydzień siedzę sama więc chociaz w weekend mógłby ze mną pobyć.
A tygodniowy rozkład tv mam w małym palcu i najbardziej się cieszę jak już jest 23 bo wtedy chodzę spać i kolejny dzień z bańki.

Powiedzcie czy jak przybrałam 20 dag w tydzien to nie za mało?

Witam nowe mamy :-)

Witam wszystkie mamuśiowate...czy moge dołączyć? Podobno będe dubeltówką,ale lekarz powiedział że te drugie jajeczko jest jakby 2 tyg młodsze od tego starszego i że cięzko mu zobaczyć czy jest puste w środku czy nie,czy któraś tak miała z was?

W którym tyg sie dowiedziałyście że macie blizniaki a nie jedno dziecko? ja mam za 4 tyg przyjsc i będzie wiadomo...
U mnie jeśli są to dwa oddzielne,dwujajowe,jedno na zdjęciu miało 5 tyg i 3 dni a drugie 7 tyg i 3 dni ... te większe to miało 12,3mm od główki do spojenia łonowego a te drugie to całe jajeczko 11,5...czy to duża różnica? Te wieksze widać że ma już rączki,nóżki,dłoń a w tym małym to tylko delikatny jakiś zarys...

Napiszcie kobietki jak to u was było? Martwie sie bardzo...

Lenna widze że Cię całkiem w domu uwięziło :/ ale czego się nie robi dla dobra sprawy. Ja jeszcze po mieście to z mężem pojeżdzę, troszke staram sie chodzić gdzieś blisko do sklepu ale dalsze wyjazdy odpuściłam bo potem się to odbijało za bardzo.
A zastanawiam czy od września nie zacząć już przygotowywać ciuszków (pranie, prasowanie), czy to nie za wcześnie, ale chyba się aż tak nie zakurzą w szafce?

Co do tycia to już sama nie wiem ile to ma byc żeby było dobrze. Moja waga bardzo sie waha i od początku ciąży po stosowaniu tej diety cukrzycowej mój przyrost wagi to 3 kg, czasem 4kg i się martwię że dzieci za malutkie są.

Witaj niusiaagusia.
Ja że będa bliżniaki dowiedziałam się w 5tc tak już oficjalnie z USG, choc od początku wiedziałam że będą.
Jeśli chodzi wielkości to ja nie bardzo się znam, a moje zawsze i nadal są bardzo "równe". Ale pamiętam jak byłam w szpitalu i ze mną na sali leżala dziewczyna tez z bliźniakami (10tc) i jedno było wielkości normalnego pojedynczego dziecka 10tygodniowego a drugie bardzo malutkie.

reklama
Witam się południowo mamcie, u mnie noc jak zwykle tragiczna, dopiero teraz dochodzę do siebie, powoli...

Witam nowe mamusie i zapraszamy do pisania:)

Jedynka nie wyobrażam sobie tego leżakowania Twojego, to jakaś masakra musiała być.
I to prawda że prawdziwych przyjaciół... Ostatnio moja niby przyjaciółka się obraziła za to że nie powiedziałam że jestem w szpitalu, ale mogła chociaż zadzwonić i zapytać co u mnie ja się chwalić swoimi dolegliwościami nie zamierzam, ani żalić się wszystkim dookoła, no i stwierdzenie że przychodzi do mnie bo ciężarnym się nie odmawia to było już przegięcie.

Dziewczyny cały "spód" mnie boli, już nie wiem czy to normalne czy nie, rainmanka co masz na myśli mówiąc że cały dół Cie boli? może mamy to samo, ja mam wrażenie że zaraz mi wszystko popęka i urwie mi się ten bebol.

Lenna ja tam męża nie wypycham z domu, przeżyje jak trochę z nami posiedzi, a dlaczego ma miec lepiej niż ja? Już samo to że on może sobie siąść wieczorem przed tv z piwkiem to dla mnie teraz szczyt marzeń mmmm zimne piwko marzenie poprostu... a program tv tez znam na pamięć ale niestety na wakacjach nie ma za bardzo w czym przebierać:/ a jeśli chodzi o wagę to sie nie przejmuj, ja ostatnio schudłam pół kilo, a znam dziewczynę z bliźniakami w ciąży co do 29tyg przybrała całe 5kg więc naprawdę nie masz czym się martwić.

Niusiaagusia
ja dowiedziałam sie w 8tyg i było między nimi wtedy 3 dni różnicy, nic Ci nie doradzę musisz czekać na kolejne usg i pamietaj że to tylko maszyna i wystarczy że lekarz o pare mm sie pomyli i pomiar już całkiem inny.

Lawenda jak mi lekarz powiedział w 20tyg że druga połowa będzie trochę cięższa to się bardzo zdziwiłam bo przecież dopiero co przestalam wymiotować i czułam się jak młody bóg, ale wiem że najgorsze zaczyna sie tak koło 28tyg przynajmniej u mnie tak było i zazdroszczę z jednej strony tego dopiero 20 tyg, było tak lekko

Pozdrawiam wszystkie mamusie jak dzień mija?

Do góry