reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

:)
mam wozek (jeden za drugim) ale bez gondoli bo jak jesienia urodze to i tak w zime tylko bede na balkonie wietrzyc maluszki
a wiosna juz beda siadac...
wachalam sie pomiedzy IMID a karowa :)
z gadzetow zaryzykowalam i kupilam lezaczko hustawke z wibrodupka co sie sama buja - jak pomyslalam ze jedno bedzie plakac z glodu a ja nie bede potrafila karmic jednoczesnie - to zapakuje zatkam smoczkiem i moze podziala :))
a moze macie patent na takie sytuacje?

Justella a z ktorej czesci wawy jestes?
ja gocław
brzuszek mam ogromniasty i czasem jak ktores tylek albo glowke wystawi to takie krzywulce wychodza :)))

reklama
Witam się dziewczyny w ten duszny dzień.
Ja po wizycie i doktorek nie kazał mi do szpitala:-):-):-) naszczescie :) powiedział ze jak sie bede bardzo upierala a reszta będzie ok (szyjka i skurcze) to da mi sterydy poza szpitalem, ale wolalby mnie do szpitala dać, ale może go wybłagam, następna wizyta za 2 tygodnie to ja wolę już częściej chodzić i płacić niż w tym moim szpitalu leżeć. Poza tym lewa dzidzia uciska na szyjkę stąd ten ból krocza, reszta ok całe szczęście, dalej mam brać nospę forte bo ta zwykła dla mnie za słaba i nieszczęsną luteinę ale ona dużo mi na skurcze pomaga. W poniedziałek usg. Teraz się biorę za kukurydzę mniam, a co do skurczy to ja to że tak powiem olałam, macałam się po brzuchu, panikowałam, czy to skurcz czy się dzidzi wypinają i tak to tylko prowokowałam dodatkowe, teraz się nie przejmuję póki nie bolą jest ok nawet czasem nie czuję ich dopiero jak zerknę na brzuch i jest właśnie taki jakiś koślawy to się tylko śmieje, nie ma co panikować dziewczyny jeśli lekarz mówi że jest ok to tyrzeba tak mysleć inaczej wpadniemy w paranoje niepotrzebne. Życze miłego wieczoru i bezskurczowego oczywiście:happy2:

speedkasia to dziarska z ciebie kobitka juz wszystko pokupowalas,nie strasz mnie bo ja w polu przy tobie hehe.ja mysle o lezaczkach bujaczkach zeby ewentualnie je pobujac i zajac.ja bede miala dwoch syneczkow:)troche boje sie takiego bujania ciaglego zeby sie nie przyzwyczajały,bo w nocy jak bede w stawac ich karmic i potem bujac zeby usnaly bo sie przyzwyczaja to z nog upadne;)a ile waza twoje dzieci?moje w poniedzialek wazyły jeden 766 i drugi 756.ja jestem ze starego mokotowa.jaki wozek masz?
olis23 to ciesze sie ze wszystko dobrze:)a te sterydy to kazda kobitka musi brac nawet jak jest wszystko dobrze?a ktg mialas juz?

speedkasia to dziarska z ciebie kobitka juz wszystko pokupowalas,nie strasz mnie bo ja w polu przy tobie hehe.ja mysle o lezaczkach bujaczkach zeby ewentualnie je pobujac i zajac.ja bede miala dwoch syneczkow:)troche boje sie takiego bujania ciaglego zeby sie nie przyzwyczajały,bo w nocy jak bede w stawac ich karmic i potem bujac zeby usnaly bo sie przyzwyczaja to z nog upadne;)a ile waza twoje dzieci?moje w poniedzialek wazyły jeden 766 i drugi 756.ja jestem ze starego mokotowa.jaki wozek masz?
olis23 to ciesze sie ze wszystko dobrze:)a te sterydy to kazda kobitka musi brac nawet jak jest wszystko dobrze?a ktg mialas juz?

Wiesz gin powiedział że większość ciąż bliźniaczych kończy się wcześniej (w swojej karierze miał 2 donoszone do 40tyg) co za ttym idzie płuca dzieciaczków nie są do końca rozwinięte i to tak na wszelki wypadek się podaje, u mnie jest twu twu wszystko ok a mam je dostać. Ale w każdej chwili może się coś zdarzyć po 30 tyg tak mi powiedział, dziś jest ok jutro rozwarcie itd. ja mam nadzieję donosić i góra do 38 tyg wtedy ciążę bliźniaczą uznaje się za w pełni donoszoną. Ktg nie miałam pewnie dlatego będzie naciskał na szpital żeby zrobić też to badanie.

Gastone musi Ci być strasznie ciężko, ale jeszcze tylko 2 tygodnie zazdroszczę, mi wg terminu 2 miesiące zostały:szok:

olis23 - wlasnie dlatego chcialam miec wczesniej wsznystko przygotowane.... mi moja gin to samo powiedziala;

justella - we wtorek mam usg i potem wizyte ... sama jestem ciekawa jak tam dzidziuski do tej pory rosly tak jak u ciebie z delikatna roznica ... ale kto wie, ja bede miala parke
wozek szukalam i analizowalam :) obadalam na allegro i w sklepie ten obadany zobaczylam i sie przerazilam byl ogromny szeroki ...tragedia - pan w sklepie powiedzial ze tak to jest i jak chce lekki i zwrotny to musze zaplacic - pokazal peg perego - fakt rewelacja ale i cenowo tez ... podziekowalismy i jeszcze tego samego wieczorku maz znalazl identyczny uzywany prawie nie widac ze ktos juz w nim dwojke wychowal troche kombinacji bo na 2 roznych aukcjach i mamy za mniej niz pol ceny w super stanie :)

olis23 - wlasnie dlatego chcialam miec wczesniej wsznystko przygotowane.... mi moja gin to samo powiedziala;

justella - we wtorek mam usg i potem wizyte ... sama jestem ciekawa jak tam dzidziuski do tej pory rosly tak jak u ciebie z delikatna roznica ... ale kto wie, ja bede miala parke
wozek szukalam i analizowalam :) obadalam na allegro i w sklepie ten obadany zobaczylam i sie przerazilam byl ogromny szeroki ...tragedia - pan w sklepie powiedzial ze tak to jest i jak chce lekki i zwrotny to musze zaplacic - pokazal peg perego - fakt rewelacja ale i cenowo tez ... podziekowalismy i jeszcze tego samego wieczorku maz znalazl identyczny uzywany prawie nie widac ze ktos juz w nim dwojke wychowal troche kombinacji bo na 2 roznych aukcjach i mamy za mniej niz pol ceny w super stanie :)

super :) no wozek dla blinziakow niestety to nie taka latwa sprawa :)

Ale dzis duchota. Parno jakos, moze burza bedzie pozniej. Oby sie juz ochlodzilo, bo nie ma czym oddychac. Ja jakas marudna jestem przez to i nie mam humoru. Kolejny dzien sama. Jutro na szczescie moj ma wolne to pomaluje lazienke i moze wytrzepie dywaniki bo mnie denerwuje kazdy pylek :). Dziewczyny, czy macie zwierzaki w domu? ja nie wiem co mam zrobic z moim kotem. Jest kochany i nie oddam go chyba nikomu, ale martwie sie jak beda maluszki jak on zareaguje. Poza tym gubi strasznie duzo siersci i to przez caly rok. Sama juz nie wiem co z nim robic. Mam nadzieje ze moi chlopcy nie beda uczuleni na kota, bo sie zalamie :(
Justella co do kosmetykow to zdecydowalam sie na Penatena. A jak chodzi o apteczke to co trzeba kupic? jakies czopki na goraczke pewnie ale czy cos jeszcze?

Witajcie.Jak u Was samopoczucie?Te upały mnie juz doprowadzaja do nerwicy!!Wczoraj sie ucieszylam bo zaczelo padac...popadalo troche i od nowa duchota.U mnie bez zmian,modle sie zebym wytrzymala do wtorku do wizyty.

reklama
To sie nazywa TTTS -czyli syndrom podkradania czy podjadania jak kto woli.CO do malej ilosci wod plodowych to jest to malowodzie.Ja tak mialam .Podejrznie o TTTS i malowodzie u synka a wielowodzie u corci.Lezalam na obserwcji 3 mies. w klinice teraz mam dwoje pieknych zdrowych dzieci.Poaz tym teraz w razie koniecznosci wykonuje sie zabieg rozdzielenia blizniat w loznie matki i potem czesto rodza sie normalnie zdrowe dzieci.Trzymam kciuki za maluszki i mam nadzieje ze poradza sobie same.Musisz wierzyc w to i byc dobrze nastawiona.Tak jak ja .I widzisz wszystko dobrzes sie skonczylo.

22681.gif

Do góry