reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

No wlasnie wzielam sobie nospe rano 1 wieczorem tez wezme.A luteiny nie biore.Myslicie ze bez uzgodnienia z lekarzem moge wziazc??

reklama
a masz luteine? bo ona jest na recepte i jak sie zaczyna brac to chyba trzeba regularnie. W sumie ja nie wiem czy ona cos daje. Ona chyba bardziej tak na psychike dziala. Ania spokojnie, bo mi sie wydaje ze sie denerwujesz bardzo i dlatego tak z tym brzuszkiem. Ja tez tak caly czas patrzylam na ten brzuch i macalam i wreszcie pojechalam na izbe i mnie na 5 na zostawili a w sumie nic mi nie robili dali tylko nospe i luteine i kazali lezec duzo i brzucha nie dotykac a brzuch jaki byla taki byl chyba. Dopiero jak sama ten aspargin zaczelam brac i nie zwracalam juz tak uwagi na to to mi przeszlo. Przyobserwuj, czy to przypadkiem maluszki sie nie wypinaja, bo u mnie czasem tak jest ze twardy bo maluchy tylki wystawiaja. A jak bedzie sie to utrzymywac to zadzwon moze do lekarza swojego.

Ciekawe jak to naprawdę jest z ta luteiną. Ja ją brałam 3x2 ale na ostatniej wizycie lekarka powiedziała że jakies ostatnie badania wykazały że luteina nie działa na ciąże bliźniacze i już nie biorę.

Nie wiem też jak to jest na takim etapie ciąży jak u Ciebie ale ja miałam powiedziane że gdyby brzuch twardniał za często to żebym jechała do szpitala. Ale oczywiście każda ciąża jest inna i może ja mam pewne dolegliwości dodatkowe których Ty nie masz i dlatego mi kazała w takich wypadkach jechać na oddział.

Trzymam kciuki za poprawe samopoczucia. :)

hej kobietki
2ania odpoczywaj i sie nie zamartwiaj,staraj sie przynajmniej.ja biore luteine dop.2x2 i juz lekarka mi powiedziala ze do konca raczej.na pocz.mi ja przepisali ciazy jak mialam moze ze dwie plamki krwi i tak juz biore.mi powiedziała lekarka ze ona tez działa przecikskurczowo.bez konsultacji raczej nie powinnas brac,a nie mozesz do tego co prywatnie chodzisz zadzwonic??ta luteina jest na recepte.nospe forte bierz,ten aspargin tez ci nie zaszkodzi.jakie ty leki bierzesz w ogole?
sppedkasia witaj na naszym forum!fajnie bo widze ze tez jestes z w-wy!juz wiesz gdzie bedziesz rodzic?jak przygotowania do przyjscia na swiat maluszkow?nie przejmuj sie co mowia inni i rob jak ci rozum dyktuje.
jedynka pytałas mnie jakie kosmetyki wczesniej.nie wiem za bardzo nadal.widzialam chicco taki płyn do kapieli i krem na zimno na tej aukcji co bede kupowala butelki to moze to kupie.a ty juz masz wszystko?
pozdrowienia

No wlasnie dzwonilam do tego co chodze prywatnie,ale on ma urlop.Dopiero bedzie od poniedzialku.Mi np,niepozwolil brac nospy forte tylko normalna,jakby sie cos dzialo.Biore tylko Asmag Forte 4*2,feminatal i cyclo3forte to na zylaki i opuchniete nogi.Ja jednak mysle ze wzielam sobie do glowy te slowa doktorki i co chwile go dotykam i twardnieje.

hey Justella -
mam lekarke z karowej i mam nadzieje ze tam sie zalapie na cc. termin wyliczony mam na 17 październik ale dr mowi ze oby do konca wrzesnia :)
przygotowania ... :))) w poniedzialek dostawa lozeczek, reszta jest ... czasem tak brzuszek zaboli ze ciesze sie calym sercem ze moge juz tylko lezec (no i chodzic do wc co godzina jak wiekszosc z nas :)

2ania - moja wczesniejsza dr tez byla przeciwna nospie forte .. ale inni przepisuja duze ilosci i dzieciaki zdrowizna wychodza (tak bylo z moja siostra ma 18 m-cy synalka)

No wlasnie dzwonilam do tego co chodze prywatnie,ale on ma urlop.Dopiero bedzie od poniedzialku.Mi np,niepozwolil brac nospy forte tylko normalna,jakby sie cos dzialo.Biore tylko Asmag Forte 4*2,feminatal i cyclo3forte to na zylaki i opuchniete nogi.Ja jednak mysle ze wzielam sobie do glowy te slowa doktorki i co chwile go dotykam i twardnieje.

Aniu to po co go dotykasz?? :)

2ania napewno to jest przez ta wizyte wczoraj,nie martw sie i odpoczywaj.w poniedzilalek pojdziesz do lekarza swojego.ja tez biore zwykla nospe czasami,mowilam o tej forte bo slyszalam ze jest mocniejsza,ale mi tez w sumie polecali zwykla.
speedkasia ja mam termin na 31.10:)wiec zaraz po tobie.ja na razie mam wyprawki tzn ciuszki,troche gadżetów,posciel,kocyki,wanienke,swpiworki.teraz bede zamawiala butelki i takie tam do karmienia.z łozeczkami czekam do sierpnia.masz juz wozek?ja mam lekarza z IMiD wiec tam pewnie bede rodzila.to w korym tyg jestes?jak ci sie podoba to wstaw sobie suwaczek z tyg ciazy.jak masz sie w ogole?duzy masz brzuszek?

reklama
Witajcie brzuchatki

2ania wybacz ale nie doczytalam jak z twoja szyjka ? jesli jest na miejscu to sie nie masz o co martwic a jestes juz w takim tygodniu ze brzuszek moze twarniec
moja rada jest taka lez duzo bo to podstawa i przestan sie martic bo moze wlasnie tym zamartwianiem sie wywolujesz to twardnienie

Do góry