reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Hej dziewczyny jak samopoczucie dzisiaj??
Wczoraj mialam wizyte chlopaki waza po 2500 g z roznica 50 g, jeden glowkowo, drugi dupcia. Planowana cesarke mam dopiero na 17.08 czyli 39 tydz co mnie troche przeraza bo to tak dlugo jeszcze........ a z dnia na dzien jest coraz ciezej. Po powrocie ze szpitala strasznie zaczela mnie bolec lewa pachwina, bol byl tak silny ze nie moglam chodzic, przeszlo troche i potem znowu o druiej w nocy bol w podbrtzuszu pachwinie, myslalam ze rodze... dzwonilam do szpitala kazali mi wziasc paracetamol, na szczescie przeszlo prawdopodobnie glowka jednego malenstwa mi uciskala, dzis lepiej ale jeszcze 4 tyg.......
Gastone- wyglada na to ze bedziesz pierwsza ;-)
Noo kto wie,odpoczywaj duo jak ja to donosisz,a wogole to chyba ci nie zazdroszcze tego tygodnia dluzej ...
Witajcie |Trojpaczki i Mamusie:)
Jestem juz z moimi kruszynkami w domku, wyszlismy w srode do domku czyli w 8 dobe od przyjecia. Waga chlopakow:Oskar 2650 i Wiktor 2800, otrzymali po 10 pkt tylko, ze po godzinie zaczeli stekac i zostaly wladowane do inkubatorow gdzie spedzily 5 dni..powiem wam, ze tyle strachu w zyciu sie nie najedlismy. Maluchy mialyproblem z oddychaniem i zostala wlaczona tlenoterapia, pozniej antybiotyki a na przeddzien wyjscia Wiktor sie zazolcil i byl pod lampa przez noc....to byl skonczony 36 tydzien ale okreslono wczesniactwo?!?!?! nie wiem ile by mialy wagowo gdybysmy dluzej czekali, zreszta jak przyjechalismy to sie okazalo ze mam rozwarcie i skurcze wiec dobrze, ze tak sie to wszystko skonczylo bez niedotlenienia czy gorszych rzeczy...
zdjecia dolacze jak tylko sciagne na kompa..jeden jest blondynek a drugi czarnulek i oczywiscie sa najpiekniejsi na swiecie
co do cesarki to rekonwalescencja jest koszmarna...po blizniakach obkurczasnie macicy cholernie boli w szczegolnosci po okscytocynie ktora mi serwowali przez pare dni 3 razy dziennie...aaa i pierwsze wstanie bardzo bolesne ale jak juz moglam to zawieziono mnie do maluszkow i az serce scisnelo tyle sond, rurek, aparatury ale tez pelnia szczescia...sa cudowne.....

Graulacje.Supere juz wszystko w porzadeczku i jestescie w domciu.Nie moge sie doczekac fotek.

reklama
Serdecznie gratuluję Lona!!

Ja się kończę, duchota, za to skurczów dziś rekordowo MAŁO!! Oby tak do końca...

Witajcie |Trojpaczki i Mamusie:)
Jestem juz z moimi kruszynkami w domku, wyszlismy w srode do domku czyli w 8 dobe od przyjecia. Waga chlopakow:Oskar 2650 i Wiktor 2800, otrzymali po 10 pkt tylko, ze po godzinie zaczeli stekac i zostaly wladowane do inkubatorow gdzie spedzily 5 dni..powiem wam, ze tyle strachu w zyciu sie nie najedlismy. Maluchy mialyproblem z oddychaniem i zostala wlaczona tlenoterapia, pozniej antybiotyki a na przeddzien wyjscia Wiktor sie zazolcil i byl pod lampa przez noc....to byl skonczony 36 tydzien ale okreslono wczesniactwo?!?!?! nie wiem ile by mialy wagowo gdybysmy dluzej czekali, zreszta jak przyjechalismy to sie okazalo ze mam rozwarcie i skurcze wiec dobrze, ze tak sie to wszystko skonczylo bez niedotlenienia czy gorszych rzeczy...
zdjecia dolacze jak tylko sciagne na kompa..jeden jest blondynek a drugi czarnulek i oczywiscie sa najpiekniejsi na swiecie
co do cesarki to rekonwalescencja jest koszmarna...po blizniakach obkurczasnie macicy cholernie boli w szczegolnosci po okscytocynie ktora mi serwowali przez pare dni 3 razy dziennie...aaa i pierwsze wstanie bardzo bolesne ale jak juz moglam to zawieziono mnie do maluszkow i az serce scisnelo tyle sond, rurek, aparatury ale tez pelnia szczescia...sa cudowne.....
GRATULACJE!!
a po co ta oksytocyna była??mialas rodzic sn?
pozdrawiam i czekam na pierwsze opowiesci i wrazenia domowe:-)

Lona!
Bardzo ci gratuluje i zycze duzo,duzo zdrowka dla chlopaczkow i Ciebie.nie moge sie doczekac az zamiescisz zdjecia:))porod przebiegl szybciutko i sprawnie,ile musialas lezec przed w szpitalu bo juz zapomnialam?
coraz czesciej mysle o porodzie i coraz bardzij łapie mnie strach jak to bedzie.czy bede musiala isc wczesniej,czy bede mogla do konca chodzic ehh chcialabym byc juz tulic swoje maluszki.
jedynka ten penathen jest dobry tez słyszalam,ja pare kosmetykow z chicco zamowilam w czwartek i czekam na paczke.masz juz rozki?gdzie kupilas jesli juz masz?tego mi brakuje z tych najpotrzebniejszych rzeczy od razu.ciagle szukam wozka,ale nic nie ma na allegro.nie chce mi sie wydawac na cały nowy.moze kupie spacerowki uzywane a gondole nowe.czekam az mi sie cos trafi,albo odwrotnie.

Witam sie

Lona OGROMNE GRATULACJE :-):-):-)

2ania jak tam twoj brzuszek

A ja mialam wczoraj koszmarny dzien caly dzien czulam jakies ciagniecie na brzuchu jak by mi ktos skure naciagal:crazy::crazy::crazy:
przechodzilo tylko wtedy jak lezalam ale znowusz jak lezalam to mnie strasznie zgaga meczyla:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
no i tak caly dzien dotego chodzilam jakas taka podenerwowana:baffled::baffled::baffled:

Hej Mamusie.

Co nowego u Was? Ja po wczorajszym koszmarnym dniu dziś leżę i nic nie robię!
Dziś trochę chłodniej ale trochę duszno.

Jeśli chodzi o kosmetyki to kupiłam kilka rzeczy z Bambino najmniej chemii w nich tj. oliwka mydełko(ale na początku będę używać oilatum), szampon, krem ochronny i pielęgnacyjny, do tego oilatum soft do kąpieli, sudokrem, bepanthen to w sumie i mnie się przyda, z penatena kupiłam sobie oliwke przeciw rozstępom za 25 zł i użyłam kilka razy bo strasznej swędzawicy dostałam, dodam że na żadne inne kosmetyki uczulenia w życiu nie miałam. A;e może te dziecięce są delikatniejsze.

Miałam koszmarna noc przekręcić się nie mogłam z boku na bok tak okropnie mnie rwało coś podejrzewam że to ucisk główki "lewej" na coś unerwionego, dziwne to bo w nocy tylko boli ...

Melduje sie i ja.Ja dzismam koszmarny dzien,dopiero wstalam,maz przyniosl sniadanie do lozka,zjadlam,wykapalam sie i chyba znow pojde spac.Oj organizm juz sie poddaje..
Co do kosmetykow ja przy Maxie uzywalam Bambino,a potem oilatum.Tym razem oilatum,a krem do pupy jak dla mnie najlepszy na swiecie jest Sudocrem.
Krem do twarzy kupilam w Pl Bambino,fajie sie wchlania.Reszta jka juz mowiam oilatum.
Aga Natalia odewuj sie na sekundke..Masz dziewczyneczki juz w domciu?????

Czesc dziewczynki!
ja dzis tez nienajlepszy mam dzien. Jest tak duszno ze szok. Niby burza przeszla, ale jakos niewielka roznica. Do tego ciag dalszy problemow z tesciowa i mnie nerw chwycil...Poza tym bylam dzis na zakupach i sie troszke zmeczylam, w trakcie zaczal mnie brzuch bolec po lewej stronie i u gory i u dolu. Chyba maluch mi cos tam uciskal bo takie dziwne uczucie.a ze akurat krzeselka kupowalismy to moj mi rozstawil krzeselko na dziale dzieciecym hehe. Siedzialam jak krolowa i wybieralam a on mi przynosil rzeczy. Musialo to smiesznie wygladac. Jedyna pociecha to zakupy wlasnie. W tesco duzo rzeczy 2 w cenie jednej i tak kupilam pieluszki, wkladki laktacyjne, jakies waciki. Wlasciwie wszystko juz mam, tylko zastanawiam sie nad wyborem czy gruszka czy frida. No i najwaznejsze- zamowilismy wozek. Dorjan duo sport wersja bez fotelikow, bo pan sprzedawca odradzil. Kolorek na zamowienie czerwony z czarnym, zeby byl uniwersalny, bo potem latwiej sprzedac :). Jestem bardzo zadowolona, pewnie wozek bedzie gotowy za jakies 2 tygodnie.
Co do kosmetykow to ja jestem uczuleniowcem. I mam problem z kosmetykami zawierajacymi aloes, bo zaraz mnie skora piecze. Mam nadzieje ze moje bable nie odziedzicza tego po mnie bo bede miala problem. Ale wlasnie na Penaten reaguje dobrze. Kupilam dzis tez mydelko bambino i mysle wlasnie o kremie bambino. Z Penatena mam balsam na dobranoc-pachnie cudnie :) i krem na odparzenia rewelacja! Jest jak sudokrem. Kolezanka ma mi dokupic jeszcze plyn z oliwka do mycia.

reklama
alex2339 brzuch dalej twardy,ruchy czuje wiec musze wytrzymac do wtorku do swojego ginka.
Nie wiem ale zauwazylam ze wydobywam mniej gazow niz zwykle,moze przez to ten moj brzuch jest twardy??
Własnie czekam na meza az wroci z pracy,zeby mi obiad zrobil.Przerypane nawet jak sie nie ma nikogos kto moglby cos ugotowac podac,a nawet byl ze mna w domu,bo samej mozna zwariowac,no ale coz takie to zycie jest i trzeba mu sie podporzadkowac:)
U mnie noc tez nie spokojna,krecilam sie co chwile,duchota okna pootwierane wszedzie a u sasiadow za sciana byla impreza do 5rano:(

Do góry